Anaktuvuk Pass, Dansker, Just Jensen

Da jeg stod op klokken 0730 var det med en masse gøre mål for dagen. Jeg havde forsat problemer med min wifi og jeg manglede mit depot.

For at starte godt på dagen, spise jeg en god gang morgenmad skal nyde jeg har handlet så det er cornflakes med mælk og æg.

Klokken 08.30 åbnede den lille varmesture og internet cafe. Jeg stod klar og rykkede ind så operation opdater wifi kunne begynde. Det startede godt jeg kom på nettet fik fat i opdatering takket være Niels’s store forarbejde. Jeg lånte en USB pen til at lægge det over i wifi. Så langt så godt opdatering kom bare ikke, men jeg var på vej.

Efter en times test gav den nye enhed i blik og virkede ikke mere. Hvad var det ikke igen. Jeg brugte kun original lader og batteri. Jeg kunne ikke få liv i den.

Derfor startede operation find en elektronik mekaniker. Her fejlede jeg også, fik dog værktøj til at skille wifi boksen af. Men der var ikke nogen sikring kun printblader og jeg kunne ikke se nogen fejl.

Igen havde jeg mødt meget hjælpsomhed. Jeg var så ærgerlig teknik har bare igen fyldt for mig på min tur. Vil så gerne havde I kan følge med.

På vej tilbage til teltet gik jeg forbi terminal pladsen og der stod mit depot. Flere timer før end forventet. Noget lykkes.

Jeg gik i teltet og brugte de næste timer på at ringe rundt for et sidste forsøg med wifi. Jeg fik ringet til nogle venner, padde depot ud og fik pakket proviant til 10 dage, det bliver tungt .

Klokken to gik jeg på Internetcafe igen og lavede sikkerhedskopi af alle mine billeder og søgte på fejlmeldinger på mit wifi. Jeg faldt i snak med en sød dame og pludselig stod jeg i køkkenet og fik fisk og martak, hvalspæk herligt. Jeg fik pakket sammen og sagt mange tak.

Nu skulle jeg bare i teltet og rydde op og gøre klar til at komme videre. Jeg sad og nørdede med pakning, pudse sko, se på reservedel, mv. Pludselig slog det mig, hvor er min iPad og så slog det mig den lage jeg i køkkenet da jeg fik martak. Jeg fløj ud af telt og op til Internetcafen, der selvfølgelig lige var lukket. Nu var jeg ærgerlig.

Gik en tur rundt i byen for at jeg kunne fange bestyren. Det bragte mig forbi Danskeren Just Jensen igen. Han sprang til og kørte mig op til bestyren som desværre ikke var hjemme. Jeg fik også viste ruten ud af byen i morgen.

Da vi kom tilbage blev jeg inviteret på Dallshep ragu. Så jeg gik med Just ind og mødte hans søde kone Inge Lise som er amerikaner men hun snakkede også dansk.

Det endte med nogle herligt timer. Hvor jeg fik råd om min kommende rute, fik dejlig mad, the og småkager. Vi fik rigtig snakket. Just og. Inge Lise har været lærer her i 18 år og har været mange steder. Så der var mange gode historie. Inge Lise ringede rundt og fandt ud af de havde styr på min iPad så den kan jeg hente i morgen tidlig.

Det endte faktisk med noget godt selv on jeg glente min iPad.

Resten af aften gik her i teltet, uden iPad. Med småkage og kakao jeg fik af Inge Lise.

Desværre må jeg sige at mit wifi ikke kommer til at virke mere på turen. Så min opdateringer liver lydfiler. Teksten og billeder kommer på når jeg kommer hjem. Det irreter mig grænseløs, med det må ikke fylde mere på min tur. Så jeg håber du vil nyde min røverhustorier på resten af turen. En tak på forhånd skal lyde til Tine og Niels for deres store arbejde med at lægge lyden op, frem over.

I morgen skal jeg lige sende depotet, ekstra ting og ødelagte wifi hjem med flyet ca. 09.30 så går jeg der efter. Så er der indflette byer eller mellem stationer mere.

Erik

Dag / Lejr: 46/38
Pos: 20 68 08.501 / 151 44.134, Anaktuvuk Pass, som igår
Km / Km i alt: o / 578,2 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 627.
Tid gået: 0
Vejr: 10-15 grader. En sol rig dag, lidt skyer. Flere og flere til aften. Let til frisk vind fra nordøst.

 

 

 

Just Jensen, Dansker, Anaktuvuk Pass

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020