Efter en god nat i telt og hytte. Var vi som altid i gang noget lunde samtidigt. Vi sumpede lidt rundt og fik styr på vores ting, morgenmad, osv. Det blæste rigtigt meget, så det var ikke nemt at finde læ i solen, derfor sad vi i hytten eller i teltet. Jeg var en tur ned og lappe de små huller, i kajakkerne, bare for en sikkerheds skyld. Vejret så ikke lovende ud. Jeg fik tørret mine ting og åbnet alle mine vandtætteposer, for at få et overblik.

Henrik gik som altid en strandtur i håbet om at finde noget. Det blev også til nærkontakt med moskusokser for Henrik.

Per og jeg travede på toppe af et 769 meter højt bjerg. En god tur, men ikke den store udsigt. Vi fik glæde af en 15-18 m/s fra Nord der oppe. Bjørn gik og syslede ved hytten. Da alle var samlet i den lille hytte, gav Henrik surprise, kiks, rugbrød og paté.

Vi var stille og roligt ved at forberede os på en vejrfast. Heldet var med os først på aften vente vinden på 5 min. Fra 8-10 m/s fra vest til 5 m/s fra øst. Samtidigt vente tidevandet. Herligt alt var med os. Vi spise knækbrød og pakkede sammen.

Vi kunne drage af sted klokken 22.55 med vinde og tidevandet i ryggen. Livet er herligt med en 7-8 km/t ud af en fantastisk flot fjor med et hav af moskusokser på vores vej ud af fjorden. Vi så også en del snehare. Sikke en aften / nat igen.

Halvvejs på dags distance, så vi en gammel varde, hvor vi holdt pause. Vi tror det var en opmålings varde, fordi der var ikke nogen beretninger, eller andet.

Efter lidt over 3 timer, ankom vi til Petra Hytten med følgeskab af en nysgerrig sæl.

Vi viste at hytten skulle være lille, men så lille havde vi ikke regnet med. Vi havde en kort snak om at padlede videre eller blive, men da tidevandet var ved at vende blev vi, selv om deer var noget tud over skæv teltplads. Derfor blev der dømt lodtrækning om hytten. Jeg havde meldt mig ud af kampen om hytten, men ingen hørte det og jeg røg med i kampen og vandt hytten. Af ren medlidenhed, måtte jeg tag hytte for ikke at forfordele en af de andre.

Resten af aften var jeg kongen af Petra Hytten, som aldrig har været beboet siden dens renovering i 2011. Jeg lavede mad, mens Bjørn og Per hentede vand. En krig senere kom de tilbage, fordi de havde fundet gamle eskimo ruiner.

Vi nød aftensmaden i den noget varme hytten. Den lille kulovn, virker perfekt kan vi konkludere.

Endnu en dag er gået i denne storslået natur. Håber i morgen at tag den korte tur til Hoelsbo Hytten.

Nu vil jeg snart lægge mig til at sove i denne lille hytten, med god samvittighed over min godhed. Det skal siges at de andres teltplads ikke fås bedre. ke

P.S: (Hilsen fra Henrik)

TILLYKKE til Rosa og til Ingrid: Skønt at være morfar til sådan nogle stjerne-piger!!!

Dato: 2-3. aug.

Dag / Lejr: 11/10

Pos: 73 38 896 / 63 10 471

Distance: 17,8 km

Vejr: 5-12 grader, varmt i solen. Vindstille til 18 m/s fra stort set alle retninger. Skyfrit og flot

Sigt: 50 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020