Hermed ordet til en af deltagerne:

Det er den gamle Ipod der er med på tur. ”Vi fryser ballerne af led…det er som om, at vi er dopet, det vores verden, vores virkelighed…” lyder det fra Ipod’en og eet af Shubiduas gamle numre, mens vi trasker af sted ud over det fascinerende hvide landskab. Dagen startede som vanligt med at rimfrosten fra kanten af sovepose åbningen dryssede lidt for forfriskende ned i ansigtet, så snart jeg begyndte at strække den lille krop i soveposen. 40 cm fra mig hang et kunstværk af rimfrost figurer. Jeg havde lidt svært ved at forestille mig hvordan, det i løbet af de næste timer skulle blive til noget, der lignede lune sokker, vanter og huer. Ikke langt fra min snude lå Sørens rest af Eriks surprise fra i aftes, en halv hindbær snitte – det var fristende at nappe den. Og så lå der to klumper af soveposer, hvorfra det emmede taktfast fulgt op af en let snorken.

Natten bød på temperaturer ned til minus 28 grader krydret med en noget kølig blæst. Jeg tændte den ene brænder for at gøre klar til de faste morgen rutiner – drengene vågnede og dagen var i gang.

Af sted vi kom ud over is sletterne med temperaturer over dagen på minus 18-20 grader. Vi gør vores bedste for at få uld, dun og skaltøj til at matche vind og temperaturer…ikke det nemmeste, når kroppen samtidig skal arbejde med god intensitet. Det var oplagt vejr til forfrysninger, så alle var gode til at holde øje med hinandens blottede hud. Jeg fatter stadig ikke, hvordan det kan være så pokkers hårdt at gå den sjat højdemeter vi tilbagelægger over dagen. Bakkerne føles som bjerge, mens hjertet banker lystigt bag de mange lag, og vores bedste venner, pulkene føles som om, de hellere vil den anden vej – time efter time, vi bevæger os frem med højt humør godt suppleret med snacks, havregryn og lune drikke.

Velankommet i lejr – stadig med en go vind, og Erik beslutter at vi bygger snemure bag alle telte, som kan beskytte os mod evt. mere vind. Da vi var færdige havde vinden selvfølgelig (heldigvis) lagt sig. Elisabeth, Michael og Jesper fik på bedste vis fremtryllet et godt måltid mad på rekord tid. Stor kompliment for de gode og kreative surprise indslag. I dag har bolchemageren fra Ebletoft været på arbejde, Thomas havde fået ham til at fremstille lækre bolcher med det grønlandske flag i midten.

Nu er der gang i smeltning af vand til morgendagen, og vi glæder os til at komme i poserne.

Tak for endnu en dejlig dag i den fantastisk fascinerende isørken.

Tine Henriksen

–0—

De næste dag, vil forskellig deltager skrive lidt.

Ellers er vi gået 6,5 time igen effektivt. Vi været af sted i alt 8,5 time, fra vi gik til vi stoppede. Samlet er vi gået 19,9 km i dag. Super godt.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 8. april

Dag / Lejr: 8/8

Pos: N 66 49 22,3 W 47 55 17,4

Distance / Højde: 19,9 km. Gået 120 højde meter op, ligge i 1586 meter.

Føre: Som de andre dage, hård vindføet sne, men enkelt bløde driver. Lidt vindskagler

Vejr: minus 30-15 grader. Høj Sol, tynd letter skyer ind fra syd i løbet af eftermiddagen. En let vind fra syd.

Sigt: 2-12 km i mellem bakkerne.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020