Lejer / dag: 10/12 Klitmøller
Pos (google) N 57.04289 E 08.47416
Distance roet: 42,57 km
Rotid:  7,5 timer (med 30 min pause ved Nørre Vorupør)
Vejr: -6 til -10 grader, skyer 3/8 til 6/8 lave, lidt sne, sol, skyet Vind 4-6 m/s stød på 8 m/s fra Øst og Nordøst. Dønninger 1 til 1,5 fra Nordvest, bølger 50 cm fra Nordøst.

Nemt at pakke lejer ned i dag, da jeg kunne pakke direkte i kajak og trække den til vandet, da der var sne hele vejen. Kom i vandet kl. 0855, sloges lidt med kolde finger, men fik gang i dem.

I var i fuldt alarm beredskab fra starten, alt var gjort klar og krop i højst gear, da jeg skulle krydse Thyborøn kanalen, var god vind, en del strøm og vind, bølgerne var på 1 meter fra øst. Men kom fint over og kunne slappe lidt mere af. I dag var der ingen modstrøm, dejligt, så kunne holde mellem 6 og 7 km/t. Endelig kunne min kajaks leve op til sit navn Arrow Play. Kikker ikke på gpsen, ror bare, kan huske nogle markante steder på land, og hvor langt der er til dem. Nemmer og skal ikke kikke på noget hele tiden. Heller ikke til de dage her, da der er en til to cm islag på alt. Se vildt ud, faktisk godt på min handsker, de isolere. Drikker ikke når jeg ror, jeg har brækket chokolade ud, så jeg kan tage det i min lille dagslug foran, med luffer på, så jeg ikke skal have bare finger. Når der er så meget islag, gider ikke slås med min termoande. Kom til Nørre Vorupør på lige under 5 timer, holdt ca. 30 min pause, drak en liter, gik en tur. Virkelig tilfreds fordi det er 32 km, da var hvad jeg havde håbet på fra morgenstunden. Havde flere kræfter samt klokken er kun 14, så 1430  ville jeg videre. Fik nogle tæsk, især min kajak da skulle ud. Jeg ville ro ud tæt på en høfde, som jeg var kommet ind ved, jeg kom fint i kajak, der kom en bølge ind og jeg kom med ud da vandet trak sig tilbage, der kom bare lige en sandbanke mere, så jeg blev, skubbet ind i høfde igen, tog en 3 tur frem og tilbage inden jeg kom over sandbanke, av min kajak.

Ro godt til mod Klitmøller og nåede frem lige som det blev mørkt, blev syndt af revet før byen, viste ikke det var der, så kunne se bølgerne knække, i det svage lys, så gad ikke og kaste mig ud i bølger, så sejlede i land, også godt brugt. Der var knald på med at slå telt, fordi var pænt koldt, dejligt at komme ind i varmen. Fik ringet rundt, ordnet kort, fik besøg fra Thisted Dagblad, til en snakke og et interview. Så var den aften gået, nu skal jeg havde det her sendt.

Ellers har det været en helt fantastisk dag i dag, sejlet godt, natur har været helt vildt flot, først den røde morgen sol over Thyborøn, da jeg så bag ud, så solen der faldt på de stejle klitter ved Lodbjerg, så ud som bjerge på Grønland, som de lå der sneklædte, når jeg lå 100 til 200 meter ud så det ud som de var 10 eller 20 km borte. Senere blev der mindre sne, men klitterne var stadig flotte og ikke så stejle så Grønland forsvandt igen. Sælerne var der igen, i dag 6 stk, samt en masse fugle. Så også det jeg troede var et marsvin, der sprang 4 gange over vandet med hele kroppen. Flere mener det ikke er marsvin med en delfin art. Flot så det ud. Så ingen mennesker på strandene i dag.

Men ens tanker kommer godt omkring, når man ror der ud ad.

Beklager det bliver lidt kort i dag, klokken er mange, jeg vender tilbage med specifik kajak / tur ting.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022