Lejer / dag: 8/10
Pos (google) N 56.47717 E 08.13783 Fjaltring
Distance roet: 0 km
Rotid:  0 timer
Vejr 0 til -2 grader, 8/8 lave, til tider sne, snefygning. Vind 10 til 13 m/s fra Nordøst.

Dagen i går og i dag er brugt på at svare på mails, ordne div. små ting. Ordne mit grej, meget hænger til tørre rundt omkring, noget i laden så det frysetørre, andet rundt omkring i huset. Der er også blevet lidt tid til at læse lidt, men tiden går bare stærkt.

Selvfølgelig er der gået en masse tid med at snakke og hygge med den rare familie jeg er havnet ved. Som også deler glæde ved at rejse, træne og bruge naturen.

Der er i den forbindelse er der dukket et nyt tiltag op “GPS live Tracking” som faneblade, vi afprøver en gps sender, som vil gøre I kan følge min sejlads, live mens jeg sejler, med distance, hastighed, retning, m.v. Når dages etape er afsluttet kan I se mit spor, samt se ældre spor. Vi håber det vil virke og jeg kan holde strøm til det. Men en sjov lille ting.

Men igen tak for kommentar og gæstfrihed for alle dem der melder ind, og ikke mindst til min beskyttende engle her i Fjaltring, stor er min taknemlighed.

Men så der også tid til at beskrive lidt, om mit normale lejer liv.

Mange tror jeg fryser i mit telt samt ikke kan tørre min ting. Jeg har et Hilleberg Nammatj 3 GT telt, som jeg har forberedet med tørrenet i inderteltet og tørre snor i apsisen.

Når jeg stopper, så tømmer jeg kajakken jeg har en stor 130 liter sportstaske med en grov lylås, den bære jeg alting op i, af to omgange, sidste tur er kajakken, så sætter jeg teltet op. Herefter kan jeg tag ting ind, mens jeg børster, sand, sne, osv. af hver taske, alt har sin faste plads, til slut starter jeg den ene primus op, og sætter ind i inderteltet. Så kan jeg lukke ud til og tag min tørdragt af. Alt det der er meget vådt, tørdragt neopren sko, nogle af de vandtætet poser, flydevest, sprayskirt , bliver i apsisen, og hængt op på tørresnorne (se billeder hvor man kan se ud fra inderteltet) her står brændstoffalsker, m.v. også.

Når tørdragten er på plads hoppe jeg ind i inderteltet hvor jeg har pustet mit underlag op, så lukker jeg inderteltet og nyder varmen, så kan jeg få en kop the, nogle kiks. Ofte starter jeg telefonen og ringer og siger jeg er i land.

Så kan jeg skife tøj og hænge rotøjet op i tørrenette sammen med luffer, handsker, gps, osv. der skal tørres, når jeg er landet og der er ro på, starter jeg primus nummer to op i forteltet så min tørdragt kan tørre. Hele aften køre de to primuser så alt bliver tørt. Jeg har en 20 grader i inder teltet.

Der bliver lavet tørmad, skrevet blog, ringet, får vejrmeldinger, kikket kort, og hvis det går godt bliver det også tid til at læse. Jeg prøver at komme i seng omkring kl. 21 så jeg får 9 timer.

Næste dag står jeg op kl. 6 tænder primusserne, så der bliver varmt, jeg laver min musli og får the, nye vejrmelding, toiletbesøg, vamer the og varmtvand til dages tur. Har altid to liter varmt med, så jeg har noget hvis jeg skulle fald i vandet og komme våd og kold ind.

Klokken 0730 kan jeg tage rotøj og tørdragt på igen, dejlig tør og varm, neopren sko, vest, osv, er stadig vådt, men det er lige meget da det er vådt korttid efter alligevel. Alt pakkes og jeg kan sejle omkring kl. 9 når det er lyst nok.

En ny dag kan begynde.

Så da en rute koster 1 til 1,5 liter renset benzin i døgnet, men godt givet ud for tørt tøj.

Om min påklædning kommer senere.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022