20120715-204032.jpg

Dag 40
Lejr 33
8 km 0640 – 1600
Vi hygge i telt. Karen faldt i søvn omkring kl 22 i en lille prinsesse redde hun havde lavet. Med hårbånd og det hele. Jeg var også midt træt så kl 2220 gik jeg ud og tisse af og tænkte jeg kunne lige fiske igen. Gik ned og i første kast hug, nøjagtig samme sted som tidligere. Men da jeg ordnede den tabte jeg den i vandet. Så jeg måtte træde ud efter den. Fik den en støvle og mine langeunderbukser våde, typisk. Sol var også kommet frem. Så en perfekt afslutning på dagen. Lage mig kl 23. Som altid måtte jeg ud kl 3. Passede også perfekt med at jeg kunne sætte et batteri til solcellen. Det var allerede varmt. Men var træt så sov igen.
Men ak kl 0430 sparkede Karen til mig og spurgte om vi skulle op. Hun bar lys vågnede og fik sin iPad. Men kort efter gøde Dino, der var sørme et egern i et grantræ lige ved lejren. Når så var vi igang. Tænkte jeg lige ville fiske igen. Kastede ud samme sted som i går igen og hug endnu en fisk. Midt mindre end de to i går. Sådan så er der fisk igen. Vi spiste og pakkede sammen. Kl 0640 var vi klar i t-shirt var virkelig varmt. Havde overvejt at bære de 700 meter uden om begge vandfald. Men besluttede at fire kanoen ned fra vores lejr. Ud og skrænten med læs. Så kunne jeg fire den ned af lyngen og kun bære 20 meter. Gik super fint ned og vi læssede bare hurtigt for at padle de 300 meter ned til næste vandfald. Her gik vi i land og så på forholdene. Det gik hurtigt op for mig at de ikke var gode. Padlede det kunne vi ikke. Det var elendig at gå på land uden at skulle op igen. Samt der var et hav af myg. Så tog hurtigt to tasker og Karen og kæmpede os op af skrænten igen op i skoven. Her satte jeg Karen’s myggenet op og hun sad på en taske med sine legetøj. Jeg skiftede til Fjallraven bukser og støvler. De næste 40 min stod på at slæbe alt op, var helt gennemblødt af sved og fik minder om min aspirant tid frem. Da alt var oppe. Bare jeg det 200 meter frem i granskoven til en ny skrænt. Her firede Jeg kaonen ned igen super møde at få grejer med på. Her ned var der yderligere 75 meter at bære. Så kunne jeg læsse igen og skifte til tørbukser. Padlede ud men efter et sving og 100 meter var der en ny fos og mindre vandfald lige i et sving. Kikkede første på den ene side, men det var på ydre siden af svinget. Så padlede over på den anden side og tog alt op igen. Igen skifte til bukser og støvler. Og igang med at bære igen. Efter 300 meter slog jeg igen Myggenet op til Karen i skoven og hentede alt. Kl 1020 var alt fremme og vi tog madder. Jeg spise Havregryn med proteinpulver og mælk. Var en tur ned og se på vandet. Men måtte bære yderligere en 250 meter før vi var forbi. Så endelig kl 1125 var alt pakket igen og jeg havde skiftet tøj. Vandet løb stærkt med det var lavvandet i masser af grøn og birketræer at se på. Så vi padlede der ud af. Kom et par mindre fos som vi tog endelig på vej igen. Men kort efter 30 min kom et nyt vandfald i et skarpt sving. Karen var træt så hun fik Myggenet og sin iPad mens jeg bare alt op over en højderyg og ned på den anden side ca 200 meter. Beholde tørbukserne på denne gang. Det blev en var fornøjelse.
Pakkede endnu engang op padlede ud. Der var forsat fart i vandet i en del mindre foser. Så mange fiske i vandet. Sågar en kæmpe laks der stod ved en træstamme i det vi padlede over den. Vandet er meget klart og der er meget sand bund mellem stenene. Herligt at komme der ud af. Så også nogle små ænder der gemte sig ved kanterne. På grund af farten i vandet og det lave vand var jeg virkelig i alarm beredskab ved hver fos. Så vi ikke kom ud i noget dumt eller et vandfald. Men de kunne padles dem vi kom til. En fik vi lidt vand i kanoen i bunden. Gjorder holdt på en mikro sand og grus ø. Hvor Karen legede som en besat mens jeg tog en 10 liter vand ud. Videre det gik i højt humør. Terrænet er igen meget anderledes og frodigt. Samt solen bagte og vi hyggede os. Karen var super dygtig i dag. Men alle de timer vi havde været på. Men efter en gid time var det slut. Der kom en stor hytte og et nyt vandfald. Gik i land og kunne konstatere at der skulle bære. Men stien var meget mundret. Rigtigt kommet ind i fiske område. Fordi stierne er gået op og der er skilte over alt men fiske områder, osv. Så slut med at fiske fær vi er tilbage i Finland igen på sommerferie. Kunne lige så godt slutte med maner og omkrig 400 meter overbæring halvdelen i munder. Karen fik med to ture, hun elskede mundret. Jeg skiftede tøj igen. På anden turen. Satte jeg telt op til Karen og hente de tre sidste læs. I mellem ordnede jeg lejr, mad til Karen, osv. Endelig kl 1600 lage jeg kanoen ved lejren alt var samlet. Sikke en dag 9t20m ca. 8 km i gang stort set hele tiden, omkring 1,5 time i kano resten slæbe og bære. I dag har jeg navigeret efter et håndtegnet kort jeg lavede fra Google Earth igår. Har virket helt perfekt. Samt her ved lejren er der igen et fiske skilt med kort. Som jeg kunne gå ud og måle dages distance på.
Lejren ligger i en telt lejr her inden for 100 meter ligger 3 store telte på brænde gulv. Med bålsteder, osv. Er ingen folk. Men må være et stede laksefiskerne bor og får mad. Lidt underligt de må stå her fast. Det er godt nok også længe siden vi har set mennesker tæt på var i den lille nu Nellim. Et par dage efter så vi et par både. Ellers ingen. Har heller ikke snakket med nogle rigtig siden før Ivalo. Der er godt nok ikke mange mennsker her oppe selv om det må være ferietid, samt et herligt område.
Da lejren var sat lavede vi bål til vand og fisken fra igår. Rense vand. Ordnede div. små ting. Karen var ud kort og hjælpe og ville selvfølgelig ikke smage fiske selv om hun har sagt hun vil den sidste uge.
Til slut tog jeg mine neoprensko på og gik ud i vandet med bukser på for at vaske alt mudderet af. Samt vaskede overkrop har virkelig svedt i dag. Godt t af fisk og suppe gik jeg i telt kl 18. Og hyggede lidt med Karen. Som forvent faldt i søvn mens jeg skrev det her kl 19. Nu er jeg godt brugt af de tæsk jeg har fået i dag. Men jeg føler ikke det har været en lang dag, fordi der er så flot, der var varmt. Samt jeg skulle hele tiden lige forbi her. Så ville det blive godt.
Dagen i dag er turen længste. Næsten dobbelt så lang som den længst før i dag. Super stolt af Karen i dag. Stort set ikke noget brok. Samt Dino som bare er god til at være med og blive ved os. Nu er der kun 8 km til havet. Må se hvordan det går. Overveje meget at padle lidt i havet hvis vejret og tiden tillader det. Det var super smukt da jeg var lidt længere ude under Skandinavien rundt i Kajak.
Nu skal der hygges, spise og drikkes.
Mvh
Erik

20120714-193147.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen