Efter en overraskende god nat, var det tid igen. Vores lejr lå oven i en masse sten, men alligevel havde vi fået underlaget udjævnet med poser og udstyr. Alt det skulle nu pakkes sammen til videre overbæring.

Jeg var i strålende humør, fordi solen skinnede, de havde lovet regnvejr og kroppen havde det fint.

Da det meste stod pakket, var det ikke så galt, så vi begyndt at bære videre 09.25.

Det mest komiske her ude i Vildmarken er, at jeg stormer rundt og sørger for solcellerne ligger godt hele tiden, fordi strøm kan jeg altid bruge mere af.

I dag havde jeg fået det på 5 læs, ellers var det samme system som i går, frem og tilbage. Karen gik med på 3 af de 5 ture, de sidste 2 ture, legede hun købmandsbutik til vi gik videre igen.


Fik lidt af en overraskelse, da vi kunne se vandet ved depot 3. Vi valgte at tage frokost der, selv om der kun var kort igen.

Her nede ved floden, lå der to gamle telt lejrpladser. Ser ikke ud til, at der har været nogen her i mange år. Den ene båd er helt rådnet væk. Resten ser også gammelt og ubrugt ud. Hen mod fossen lå endnu et shelter, kun til at sidde i. Vi fandt et godt sted til teltet og slog lejr. Helt perfekt, for jeg kan se, at fossen ender 100 meter her fra. Da vi var der henne og kikke op ad flod stykket, vi er gået forbi, kunne jeg se, at det ikke var muligt at padle på nogen måder. Så overbæringen kunne jeg ikke have sluppet for.


Vejret blev mere og mere mørkt og det så ud til regn, så telt havde høj prioritet. Karen legede i mens.

Da regnen ikke rigtig kom, lavede vi bolldej og jeg lavede et bål, så begyndte det selvfølgelig at regne. I mens formede vi boller, chokoladeboller (med Smarties) og pølsehorn under vores halvtag.


Da det igen klarede op, måtte jeg starte bålet på ny, men vi fik bagt og lavet varmt vand.

Vi bagte i en ”Gasbage ovn” det ligner en buddinge form, rund med et hul i midten, med et låg som er helt lukket, det er lavet i tyndt aluminium, til den er der en tyk tallerken i metal også med hul i midten, som er til at stille den på i varmen, så den ikke brænder af.

Vi former bare bollerne og pølsehornene og lægger dem tæt i formen. Når bålet er godt varmt, og der er mange gløder, sætter jeg metal underdelen ind og formen oven på.

Ideen er, at når der er hul i midten af de to nederste, går varmen op igennem hullet, den rammer låget og løber rundt langs låget og ned i formen. På den måde kommer der varme fra alle sider. Sådan en form fuld boller skal have ca. 30 min, den står bare og passer sig selv. Når jeg åbner og ser til dem, banker jeg på bollerne og når bollerne lyder hule, så er de færdige.

En ”Gasbage ovn” er lavet til gaskomfur, så man kan bage på et blus. Den går fint på et bål, dog bliver den lidt bllet. Dog brænder brødet let på, hvis der er alt for mange flammer.

Den kan ikke købes så mange steder, min er købt i Globetrotter i Tyskland. Det er en let og nem måde at bage på, når jeg er på ture som denne.

Her til aften, har vi været lidt i telt og lavet lidt skole. Pludselig ville Karen gerne ud og lege, så hun stormer rundt og leger, dejligt.

I morgen padler vi videre, så må vi se hvordan vandet arter sig.

Erik

Dag/Lejr: 25/23
Dato: 3. juli
Km (grov luftlinie): 0,7 km overbæring = 6,3 km km (Ialt 139,5 km)(vandret ialt 87,9 km)
Overbærings tid (med pauser) gået: 09.25-12.15
Højde: 334 meter
Pos: 67 27 247 / 21 46 412
Vejr: 6-14 grader. Lidt sol til formiddag, over middag overskyet og bygger. Letvind fra vest-nordvest.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen