20120724-202707.jpg

Dag 49
Lejr 40 (lejr 4 på ferie)
17,5 km 0955-1510
Fik læst lidt til kl 23 så var det tid til at sove. Var den flotteste midnatssolda vi lage os (fordi vi køre DK tid her er klokken en time senere).
Sov super i nat. Vågnede kl 7 var godt varmt i teltet samt kunne høre de andre. Vi stod op kl 8, spiste og pakkede ned. De andre var tidligt oppe da Emil på næsten 3 år var tidligt på den, men Alexander på 6 år siv stadig. Vi presser hinanden lidt fordi vi ikke kender hinandens planer. Så kl 0955 kunne vi padle ud. Det blæste godt fra syd en 6-8 m/s så vi startede i bølger mens vi krydsede over til land, herefter fik vi med bølger og det var ok. Vi så en havørne der rigtig jagtede de svævede over vandet og gik ned igen og igen, dog uden at gå i vandet. Vi holdt på og klare de 4,5 km ud af søen, til tider i gode bølger så kunne vi padlede mod øst af en elv det gjorder det blev mere og mere læ. Endelig efter 1t40m kunne vi holde en pause. Det trængte vi alle til og fik noget at spise. Efter en god pause padlede vi videre, der kom nogle mørke skyer ind og lidt regnbyger. Men var også godt lummert. Var vildt flot med de mørke skyer og sol ind i mellem. Kom en god periode med næste vindstille og vi nød den flotte natur. Vi ankom til en 400 meter fos. Der var pæne stårende bølger forende. Så pigerne og børnene valgt at gå forbi. Jeg tog den først og Jesper kom efter. Gik godt for os begge, fik kun ganske lidt vand ind. Den var meget letter at styre i end forvente. Men heller de går end det går galt. Så tog vi et stærk til vandet løb fint der ned af. Så vi kom godt fremad. Da vi ankom til en ny stor fos var det lejr tid. Det vs også dages mål. Da vi snakker om en top tur til det højste bjerg her bag ved. Så klokken 1510 gik vi i land efter 17,5 km dejligt. Vi fik hurtigt lejren op at stå og slæbt alt op. Så hyggede vi midt mens jeg lavede varmt vande i Kellly Kettle, børnene synes det var vældigt skægt, at hjælpe med at smide pinde ned i bålet. Vi fik The og kaffe samt kiks. Så gik vi ud og fiskede samt Jesper og jeg var begge nede og se på fossen. Den skal vi tag alene og meget forsigtig i højre side. Fordi er lidt voldsom i slutningen, men tror vi kan snige os igennem. Mens vi gik kom der lidt byger men ikke noget der gjorder noget. Vel tilbage i lejren rydde vi op fordi en stor regnbyge var på vej. Men der var desværre også godt med fluer og myg. Da regnen faldt søgte vi alle i teltene. Vi spiste i mens. Men da solen kom tilbage, trak de andre ud og Karen og Kirsten gik ud og legede. Lige bag lejren læber et hegn. Her ligger der en død elv, kun skellet er tilbage og hårene ligger spredt ud over det hele. Det kikker børnene noget på.
Jeg gik også ud til bål, popkorn, leg og snak. Kl 21 gik vi i telt for at slappe af og hygge
Mvh
Erik

20120724-202810.jpg

20120724-202903.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen