Dato: 24. maj 2011
Lejr / dag:  Lejr 38 / Dag 50
Pos (google):  64 02 37.6 / 10 00 29.9 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:  0 km (i alt 1555,2 km)
Rotid: 0
Vejr: 4/8 til 8/8 mellem og lave, formiddag lidt sol, kraftige byger enkelt torden. 4 m/s fra sv morgen, eftermiddag 6-10 m/s. 10-14 grader
Bølger, ?
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

 

Måtte lige klar alt og læse lidt mail før jeg kunne ligge mig og sove kl. 01.30. Sov godt som om kroppen trægt til det. Lå og små sove fra 7-9 nægtede at stå op, ud og se på vejret blæser lidt og ser mørkt ud, har blæst godt i nat. Men vejrudsigten ser ikke godt ud. Morgenmad og så i gang med evigheds jobbet, rydde op og tørre mine ting, det er det værste ved kajak, pakposer, osv. bliver altid fugtige slæber sten, sand, osv. med ind i teltet. Jeg tømte et hjørne af gange, gik tingene igennem tørre op, pakke igen eller længe til tørre, ikke fordi det tager lang tid men rat at få gjort. Sol kom frem og jeg kunne tørre lidt ude. Besluttede at give spids på min kajak lidt lim for en sikkerheds skyld, fik det lige lavet så begyndte det at regne, men fik det dækket af.

Så var det tid til en tur rundt i ”byen” og handle lidt. Gik første lidt videre ud af byen for at se ud over havet, ser nu meget godt ud og stille når man kan se 100 km der ud af. Bemærker godt nok at alle turisterne i de små både er helt inde i læg i dag. Gik videre ned i byen mener den hedder Stokknes, men ligger ved Stoksund. Godt nok dødt, virker meget som ældre eller ferie boliger. Købmanden var god, en rigtig alt muligt butik, skovle, rengøring, fiskegrej, reb, osv. Igen steder i byen jeg kunne finde net, ingen skole, ingen bibliotek. Så skal jeg over på den anden side af broen. På vej tilbage går jeg godt nok men en føles af at jeg måske har lade et vejr hul på en 2-4 timer gå forbi mig, synes det er mere stille end det skulle være, det er altid så svært. Gik tilbage igen før de mørke skyer der var på vej kom ind over. Tog som altid en del billeder på min tur, min lejrplads er god og nu er jeg ikke bange for jeg gener nogen. Det er faktisk første gang jeg ikke har kunnet finde en tilgængelig stikkontakt. Utroligt så afhænge jeg er af godt internet når jeg ligger over og godt net. Kan jo nemt klar mig, men så mange ting jeg gerne vil ordne. Faktisk nemmere når jeg er på Grønland eller andre øde egen, fordi når mulighed ikke er der, savner man det ikke, men når man har mulighederne vil man gerne bruge dem.

Har faktisk set 2 kajakker i byen, men ved ikke om de bliver brugt. Ikke talt med nogen.

Vel tilbage i telt blev det til lidt mad igen og så nogle timer på computer. Opfølgning på vejr, kort og oprydning. Resten af dagen skal gå med læsning, jagt på stikkontakt. Hvis det er til at komme ud, fordi nu regner det og blæser meget kraftigt, telt hopper noget og temperatur er faldet noget. Der er ikke noget som vejrfast, det elsker jeg, tid til sig selv, masser af muligheder. Nej vil nu heller styre det selv, men det er altid det man kan huske bagefter. Tid til en ny god bog.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!