“MOD VERDENS TAG. De højeste bjerge og de største eventyr”, var en bog jeg var spændt på at læse. Jeg er ikke selv til bjergbestigning, men jeg elsker bøger om natur, passion og friluftsliv generelt.
Men min forventning var større denne gang, fordi jeg ved Jakob Urth har en indstilling til eventyret jeg sætter stor pris på. Bogen som Nils Finderup har skrevet ud fra Jakobs fortællinger levede helt op til forventningerne.
Jakob får fortalt sin livshistorie og vigtigst hans fascination, respekt og store passion for bjerge og eventyr. Jeg var med hele vejen og kunne følge hans dannelsesrejse, hans fejl og succeser. Det bedst ud over Jakobs store passion er, hans ærlighed
om de omkostninger, valg og fravalg det har krævet/kostet. Især på familie/kæreste fronten.
Jeg kan klart anbefale bog, uanset om du er til bjergbestigning eller andre eventyr.
Det eneste minus er det ikke er så tyk, 142 sider, så den er hurtig læst.

Data om bogen

Er jeg så helt upartisk? Jeg kender Jakob fra Eventyrernes Klub som han beskriver i bogen, og var en af dem der anfalede ham som medlem efter et lige så passioneret foredrag.
Men du kan roligt læse bogen alligevel, den er virkelig god.
Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.