Det er altid godt at have et nødreparationssæt med til sin kajak, når man er på tur / ekspedition. Så man kan lave sin eller andres kajak. Men jeg har længe ledt efter et bestemt produkt jeg har set flere gange. Nu er det fundet.

Araldite Epoxymasse (andre producenter skulle også lave det) Det er en lim i voksform, der er inderkerne af en slags voks, men et lag uden på af en anden slags voks. Når de to ældes sammen, får man en reparationsmasse til at fylde et hul ud med og får tætnet sin kajak igen. Det gode ved det her er at det virke også når man er på vandet. Det vil selvfølgelig blive bedre hvis man var på land og kunne følge forskrifterne. Det virker i alle temperaturer (-40 til +120 grader). Men her har man muligheder for at lave et lille hul, der kan være lavet på en klippe eller andet, inde til man kan komme i land.

Blev brugt under min 4 Star BCU prøve med Collin, som skulle lave en kajak til søs. Her er der ikke meget der virker, tab, lim, osv. falder normalt af.

Det ligger nu som noget af det jeg kan komme til når jeg er i min kajak, som instruktør eller turleder, sammen med mit grej til reparation af tabt / beskadiget luge (læse artikel om det HER).

En anden ting jeg er begyndt at have med, er to luftposer / opdriftsposer af 35 liter, som nemt kan lægges ned i en kajak der har fået en skade f.eks. i forreste pakrum, så kan man lægge opdriftsposer ned i pakrummet, og puste dem op, så kan der ikke være meget vand i rummet og man kan ro hjem og få lavet en reparation.

Små tinge der er gode at have med når man har ansvaret for andre og sig selv.

Her kan du læse hvad jeg ellers har med som nødgrej på længere ture / ekspeditioner, fra Danmark rundt i kajak, vinter. Som er gemt væk til brug på land.

Araldite Epoxymasse kan købes hos Langeskov XL-BYG Grønfeldt A/S, de har fået det hjem efter jeg fortalte om det. Kommer til at koste omkring 100 kr. for en pakke med 50 gram. Du kan skrive en mail til dem, de sender gerne ud la@xl-groenfeldt.dk

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 8. februar 2021