Dagen i dag har budt på mange vejrskift. Vi stod op, med disen hængende rundt om os, og fugten drev af teltet. Men som solen fik hevet sig tand for tand over de nærliggende bjerge, kom varmen væltede. Mens vi pakkede sammen, blev det vildt lummert og solen bagte allerede, og kogte.

Så snart vi skubbede kajakken på vandet og kom af sted, kom der noget køling fra neden og en let brise, det var en befrielse.
Mens vi padlede igennem et smuk og meget varieret terræn, kom der flere skyer ind, det begyndt lige frem at være køligt. Der lå lav dis mange steder, som gav en flot start på dagen.

Det sjove/mærkelige her oppe, er at solen har enorm magt. Skinner solen er det utroligt varmt, men så snart der bare går en lille sky for solen, bliver det koldere med det samme.
Jeg nød det lidt køligere vejr og landskabet. Der var lidt større afstande mellem svingene og øerne i dag. Så det føltes lidt langsommere.

Vi lagde ind nogle gange, for at tisse, tage vand, da vi ikke gider drikke af Yukons meget mudrede vand, og vi lagde til ved en offentlig hytte, hvor der skulle være gamle efterladerskaber.
Der stod en dame og legede med sin hund i vandkanten. Der lå også en stor raft/gummibåd. Kort efter kom manden, og vi fik en snak oppe ved hytten. De var på bryllupsrejse ned ad Yukon fra Teslin River til Circle og havde meget god tid. De tilbød og forlade hytten da de havde været der to overnatninger. Vi havde dog ingen plan om at blive eller stoppe så tidligt.

Senere mødte vi Park Ranger’ne i en båd, der spurgte efter selv samme par. Den enes mor havde efterlyst dem, da deres SPOT ikke virkede (en SPOT er en enhed, der sender signal om, hvor man befinder sig. Lidt lige som den vi har fra Irridium). Vi snakkede om, det nok nærmere var fordi, de har ligget stille siden fredag og ikke har haft deres SPOT tændt i de dage.

Da vi padlede videre igen, blev vi ledsaget af stor mørke skyer og torden bulder i baggrunden. Det så ud til vi kunne padle fra det. Men fra vest kom der et endnu mørkere skysystem ind. Det endte med regn syd, vest og øst for os, men vi kunne blive ved med at holde os på kanten, en speciel og dejlig følelse.

Efter en god time, var det tid til at se efter en lejrplads, det tog lidt tid før vi fandt en ok en. Så snart vi stod på stranden, kom skysystemmet ind over os, det så mørkt og truende ud, den ene kastvind efter den anden faldt ned over os. Underlaget var meget småsten, så pløkkene blev flået op. Det endte med vi måtte skovle småsten på snekanterne og grave pind ned som anker på tværs i stenene til bardunerne. Det lykkedes os at få teltet op og alt grej i teltet, uden at få en regndråbe.
Lige så pludseligt uvejret kom, lige så pludseligt var det væk.

Så skinnede solen ned på os, og det var vindstille. Det førte til vi var ved at blive stegt både ude og inde i teltet. Vi fik vasket os og ordnet alle de små gøremål.

Her til aften sidder vi i teltet, jeg blot i undertøj og har det alt for varmt. Ude bliver vi bare stegt.

Sikke en masse vejrskift, lige varmt nok for tiden.
Erik

Dag/lejr: 34/30
Km/km ialt: 61,6/1277,0 km padlet (vandret af Chilkoot Trail 64,7 km)
Højde vi ligger i: 236 meter
Vejr: 16-27 grader. Det var en utrolig varm morgen, men heldigvis kom der skyer og en svag vind, da vi kom på vandet. Ved 13 tiden, kom der flere skysystemer ind med regn, torden og lyn, vi slap igennem uden regn. Eftermiddag, stort vejrskifte fra kraftig vind og mørke skyer, til svag vind, sol og mega varmt.
Efterfølgende meget hård vind fra skiftende retninger. Eftermiddag, sol ag til let vind, mega varmt
Pos: Se under ”GPS-kort” for at følge vores rute.

Samarbejdspartner, Yukon River

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen