Igen var Nick så flink at hent mig og bringe mig til vores start ved Trearddur Bay. Her mødes vi med Collin, og 5 Kaniner fra den lokale kajakklub, samt med vores Instruktør / censor Mark Tozer, som skulle bedømme os i dag. Hvorefter Nick kørte sin vej.

Vi gjorder alle klar til dagens tur. Collin og jeg kunne stort set gøre med dagen som vi ville, vi fremlage vores rute, ved at lave en velkomst til gruppen, talt alt igennem, som vi normalt ville gøre, med sikkerhed, se om folk har alt med, vise rute, fortælle om dags plan. Herefter nikkede Mark og det var det vi gjorder. Collin ringede til Coastguide og sagde vi tog på tur. Vi aftalte med Mark, at vi skiftes til at lede et lille stykke, små hop, og den anden vil tag bagtroppen, så viste han hvem han skulle se efter og bedømme. Jeg lage ud, men et kort hop rundt til næste lille strand, og sådan skiftes vi dagen igennem. Vi prøvede så vigt muligt at udforske alt vi kunne ro bag klipper, udforske grotter, m.v. for at gøre dage så spænende som muligt, da der ikke var ret meget vind, da vinden var fra nord og vi lå i læg. Det var dog svært nogen gang og ture at udforske helt igennem, vi viste begge det var prøve. Men vores samarbejde virkede fint. Det gode var at ikke alle vores kaniner havde taget den tur før, så de var super glade, det var 4 kvinder og en ældre mand, som alle var habile roer, men som vi heldigvis kunne lære noget nyt og få dem til at prøve nye ting. Sådan gik formiddagen mod syd, de havde dog utroligt mange spørgsmål om bølger, tidevand, m.v. så mod ikke censor, fødte dem med gode spørgsmål?

Vi holdt middag i Rhoscolyn Beach, hvor jeg var den anden dag. Vi ville følge kysten hjemad igen fordi som vi skulle ro, ville vi få meget modstrøm, så kunne vi udnytte den modsatte strøm der opstår tæt på land. Men nej, censor ville gerne ud og se Rhoscolyn Beacon, så jeg ledte dem der ud og Collin ind igen. Tiden vands strømme, var kraftig på vej hjemad, og selvfølgelig opstod der en del problemer til os, en mistet luge, en fik en vabel, så blev en søsyg, lige som vi var ved at slippe ud af strømme, så vi røg til bag i strømmen igen, fik noget at en kamp ud af strømmen igen.

Så blev person pludselig frisk igen og ville slet ikke have mine søsygepiller. Hjemturen var hård for folk, især 2, men vi kom stille og rolig hjemad og så gik tiden os, godt for os. Da vi nærmede os mål, fik en ”hul” i kajakken, som krævede nødrep., en anden væltede og rev skuldrende af led. Sikke en tur. Men vi fik alle i mål.

Her forlod censor os, vi sluttet lidt af med lidt iagttagelser, af folks rostil, m.v. samt nogen af os rullede lidt. Så fik vi i land, fik ryddet op, sagt pænt farvel til vores kaniner. Det var virkelig dejligt at havde rigtig flok med på tur og lede, i stedet for at lade som om.

Nick kom igen. Efter Nick og Mark havde en lang snak, gik vi over på det lokale hotel og fik noget at drikke, her skulle vi sige hvad vi havde gjort godt, hvad vi ville gøre om, en anden gang. Vi ville lave turen en vej, så vi ikke skulle i mod tidevandet, eller vende turen om, var længe om at opdage den manglede luge. Samt vi var lidt længe til at forstå at han var søsyg, hvis vi havde fanget den med det samme, havde vi sparet 20 min i tidevands strømmen. Små ting, vi var begge godt tilfredse.

Så fik vi hver vores tilbagemelding, og et bestået begge, herligt. Heldigt, for jeg starter jo 5 Star træning fredag den 29. oktober til 31. oktober.

Fik gode tilbagemeldinger, super dejligt, når jeg selv følger jeg er forbi og klar til mere.

Fik sagt farvel til Collin og Mark. Nick kørte mig hjem, jeg kunne fejre aften med en film, så kan jeg koncentrer mig om at blive klar til 5 Star, glæder mig til kurset.

Har været super glad for hele 4 Star kursus og prøve. Har lært meget, professionel folk, gode til at lære fra sig og jeg fik meget mere, da Nick viste jeg skulle videre med det samme. Fedt at arbejde i andet vand og med tidevand godt at lære, lidt mere konsekvens end jeg normalt van til.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 8. februar 2021