Dato: 11. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 74 / Dag 98
Sverige Lejr 11 / Dag 13
Pos (google):  55 25 30.0 / 13 46 28.8 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  51,5 km (i alt 3321,6 km)
Distance roet i Sverige: 543,6  km (i alt)
Rotid: 8t20m (09.10 til 17.30)
Vejr: Alt. Skyfrit til 8/8 lave sorte skyer, mest 4/8 høje, sol og torden bygger. Vindstille til 4 m/s, torden byge med 8-10 m/s, v til n. 16-20 grader
Bølger, havblik til 30 cm bølger fra v. Under torden byge op til 50 cm.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aftenen gik med hygge og leg, før Karen min datter sov. Vi så lidt hjemmevideo og snakkede, for at gå i seng kl. 21.30. Værelset var ulideligt varmt. Vi talte om hvor lidt søvn vi ville få og hvor hårdt det ville være og skulle op kl. 03.45. Min kæreste fik på en eller anden måde sagt vi også kunne tage af sted i aften, den tanke kunne jeg ikke slippe, fordi meget søvn ville det ikke blive til her i varmen og vi ville få en stresset morgen. Så vi stod op og pakkede alt sammen, tjekkede ud og kørte.  Det tog små 30 min så var vi min lejr, jeg gik ned med mine tasker og kunne konstater at der var knækket 2 samleled og en teltstang. Men det måtte vente jeg var oppe og hente min datter der var vågen, så var vi nede og se telt og kajak, så hun nemmere kan forstå hvad jeg laver. Da hun var afleveret igen og de kørte, brugte jeg 30 min på at ordne telt, men de sidste rester af reserve ting jeg havde, var tosset. Først kl.23 var jeg i teltet og kunne pakke hurtigt ud og kravle i seng.

Stod først op kl. 7 jeg skulle have noget søvn, spise og pakke sammen, tog lang tid, da jeg har haft alt ude og ikke meget er på deres plads. Så klokken var 09.10 før jeg kunne ro af sted, helt havblik og vindstille, er et lag meget tynde skyer men solen kan ses igennem og det var pænt lummert. Sådan gik det til Trelleborg, her kom solen helt frem og det var pænt varmt, måtte have hat på jeg gjorder våd. Jeg endte som altid med at ligge godt ude og tage kysten i lige liner. Er utroligt stille meget få både og aktivitet på vandet. De sædvanlig fugle men ikke mange. Kunne se en ordentlig gang torden skyer komme ind, men gik nord for mig, buldre lidt i det fjerne, dejligt det ikke kom her.

Kunne runde Sveriges sydligst punkt Smygehuk nær Smygehamn, en lille havn med en masse mennesker der skal have is, og stå og have billeder. Her lå også et fyr og det Skånske flag hang rundt omkring. Så har jeg passeret det Nordligst, Vestligste og Sydligste punkt på turen.

Der kom lidt mere vind en 4 m/s fra vest og lidt lette bølger, alt sammen bag fra, så det var fint, gav dog ikke ekstra hastighed.

Ved Abbekås kom der nye sorte skyer ind, var i tvivl om jeg slap, men valgt alligevel at forsætte over en lille bugt. Så fik jeg vand, det piskede ned i 20 min med vind på 8-10 m/s fra Vest gående til Nord. Hold da op en skylder, kan godt forstå at nybegynder kan få problemer og kom i nød i sådan situationer, men det gik bare der ud af og det holdt op igen. Jeg er vildt glad for min Sandiline tæt siddende trøje, holdt varmen fint selv om blev gennemblødt, dog  ville det være at fortrække at have haft min kortærmet jakke på, men alt for farligt at tage på i sådan en situation, bag efter tog jeg mine cykelærmer på, gjorder hurtigt at jeg fik varmen, når armen fik et ekstra lag på. En god løsning til en kold morgen, eller når man bliver kold, kan hurtigt tages af og på.

Jeg nærmede mig Ystad, kunne se at enten skulle jeg slå lejr før eller skulle jeg ro et godt stykke på den anden side, da byen er lang og der kommer campingplads, osv. Samt min plan er forsat at gå direkte over bugten. Så der var 18 km mere, så valgt at slå lejr, selv om jeg kun har roet 8t20m, men var nået over de 50 km som er dages faste mål, præcist 51,5 km.

Så en på en samle strand og slå lejr for ikke at genere nogen. Dog en masse små sten / sand, som jeg skulle søger for ikke at få i teltet. Nu skal der gøres klar og i seng.

Regner med at sove til kl. 5 for at solen når og stå op og fjerne det værste dug fra telt og grej.

Erik

P.S. ser ud til der kommer dårligt vejr ind torsdag, må se om det holder.

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!