Dato: 20. aug. 2011
Lejr / dag: Lejr 105  / Dag 138
Sverige Lejr 42 / Dag 53
Pos (google):  64 36 01.5 / 21 20 53.0 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  54,8 km (i alt 4726,5 km)
Distance roet i Sverige: 1938,5 km (i alt)
Rotid: 10t45m (06.40 til 17.25)
Vejr: 8/8 lave til 4/8 mellem, en del sol. Vindstile til 5 m/s fra nordøst. 9-18 grader
Bølger, havblik til 70 cm, nordøst til øst. Dønninger på 1 meter øst
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Lage min dagbog på min iPhone og så var jeg ude og rende i området for at få god netforbindelse. Men endte med at konstatere at det bedste sted var i min telt oppe i tørrenettet, ikke det nemmeste sted at betjene min telefon. Kæmpede med lidt problemer men min mail kontorer efter min opdatering der gik i kage. Så aften forsvandt, så jeg lage mig først kl. 22. Op kl. 5 og gjorder klar til en flot morgen. Mens jeg pakkede stod solen ind på stranden, men over mig var der 8/8 lave mørke skyer, men ude mod øst, var der sol og flotte skyer, gav et helt specielt lys. Roede ud i havblik kl. 06.40 og kunne nyde dette fantastiske skue i 2,5 time, helt vilde store kontraster. En flot morgenstund

Så kom jeg nærmere Bjurön som stikker godt ud i vandet, så helt som forvente jo nærmere jeg kom, jo mere vind og bølger kom der. I første omgang kom der lidt vind på grund af skyerne der bevægede sig rundt, men da jeg begyndt at runde Bjurön kom der en 5 m/s fra nordøst lige mod mig og små tætte bølger, men underligt nok så åbnede skyerne rundt om mig og der kom helt klar himmel og en masse sol.

Rundt selv Bjurön var der 70 cm tætte bølger i den sydlige del samt dønninger der kom ind på en meter. Da jeg gik mod nord og fulgte land, så forsvandt vinden og bølgerne, så var der kun store bløde dønninger som var fine at ro i. Det er forsat en barsk kyst, lavvandet, store sten i vandet og en sten fyldt kyst. Gik fint med at komme rundt, men var træt til slut, men jeg nærmede mig stille og roligt Skellefterå by ude i horisonten, bliver ikke i dag. Men kan ikke lade vær med at tænke på at det var her Leif og jeg sov på anden dagen på vej til start.

Jeg overvejede om jeg skulle ro ind til den lille by Bureå for at se om jeg kunne få mad og lidt sodavand, har ikke mere cola, uha. Men ville koste mig en 4-5 km spildte km, samt en lidt for lang aften. Så fornuften vand og jeg gik i land da jeg så en lille bidte sandstrand, godt nok med store sten, men jeg kunne lige komme ind, til en hule nogle børn har lavet. Det var også blevet til 54,8 km på 10t45m ok men de forhold. Nu var skyerne kommet ind igen og solen var væk. Men jeg fik slået lejer og kravlede ind.

Som nået nyt i dag var jeg også i tørbukser, så tilbage i jakke og bukser igen. Var fint kun kort lidt varmt, men blev ikke fugtig og kølig i løbet af dagen. Samt jeg holdt mig faktisk i 4 timer i dag, så spændt på om det er løsningen?

Nu bruger jeg mit sidste strøm til computeren håber at komme tidligt i seng i aften, men lykkes nok ikke, hi.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!