Rørhalstørklæde, militær, grøn, uld, perfekt til pandebånd, buff, mv. af polarfare Erik B. Jørgensen

De militær rørhalstørklæder, er en uundværlig ting for mig, på alle ture. Når man køber rørhalstørklædet før man et langt rør på ca. 100 cm, der er totalt ubrugeligt, da det bliver en kæmpe klump om halsen. Men hvis man klipper det over i mindre stykker, kan det pludselig bruges til mange ting. Man kan bare klippe det over, kanterne løber ikke, og når man vasker det, bliver det lidt tætter, men er let at udvide og er endnu bedre.

Jeg laver stykker i ca. 20-30 længe til halsen, pandebånd, hue, ansigtsmaske, osv. Pandebånd /hue er nemt at lave, da man kan lægge det dobbelt, så bliver det dejligt varmt for ørene, men man kan komme af med varmen for oven, når man arbejder meget. Som halstørklæde, slutter det dejligt tæt. Som ansigtsmaske, er det super når luften er kold for lungerne, det forholdsvis nemt at ånde igennem, samt man kan vende det 1/3 når det fryser til, så kan et stykke brugs 3 gang, hvor mod en neopren ansigtsmaske, ikke kan bruges andet en gang. Jeg har andre stykker på en 10-15 cm, til enkelt pandebånd, næsevarmer, osv. Brugs blandet andet på indlandsisen når folk for forbrændt næse, så kan man nemt lave et stykke der dækker næsen.

Hvis man søger på Google på “rørhalstørklæde”, “halstørklæde” og “overskudslager” kommer der forskellig forretninger op, set fra 40-79 kr. per stk., 2 for 59 kr. tilbud.

En super løsning til mange ting og billig.

Se film og indlæg om valg af hovedepåklædning her: [Fif og råd] Valg af hovedbeklædning, generelt

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 1. november 2022