[Podcasts] Mød Mikkel Jungersen

I dette podcast / interview tager jeg en snak med Mikkel Jungersen, som er en ivrig kano- og ekspeditions mand. Han er biolog og arbejder som videnskabelig rådgiver. Hør vores spændende snak om hvad et eventyr er, hvor det hele startede og, hvor det førte ham hen i livet.

Data om Mikkel Jungersen

  • Født: 4 juni 1971
  • Biolog med speciale i fiskefysiologi
  • Har to børn med Lykke, Villads og Storm fra 2004 og 2007. Mikkel er i dag dele far og har sin to sønner de fleste dage i løbet af ugen.
  • Formand for Eventyrernes Klub fra 2015, og medlem siden 2001.
  • Formand for Dansk Kano Ekspeditions Klub 2001-2006, og medlem siden 1992.

Udsnit af ture og ekspeditioner

I barndommen blev den nordlige del af Paradisbakkerne på Bornholm, kortlagde og navngivet på ny, sammen med storebroren. De drog på eventyr længere og længere væk og opdage verden selv.

Ungdomsårene bød på utallige vandre-, langrends- og kanoture i Skandinavien, sammen med friluftsholdet på Allerød Ungdomsskole og læreren Karsten Schødt. Herudaf voksede drømmen om en lang kanorejse i Nordcanada, via historie, film og bøger på friluftsholdet, bl.a. filmen ”Never Cry Wolf ” (1983) og bogen ”Afsted – rejseeventyr i Nordcanada” (1985) af Peter Bang.

1992 Kano ekspedition på Anderson River, Nordvest Territoriet, Canada. Sammen med vennen Klaus Højland Nielsen, fra friluftsholdet i Allerød. Kæntrede kanoen i en fos og mistede nødradio, geværer, teltstænger, regntøj, halvdelen af provianten m.m. Således isoleret fra omverdenen slog de gæs ned med padlerne for at få mad. En sønderslået snegås lå på dækket da de mødte deres redningsmænd i deltaet ved ishavet – to biologer der studerede snegæs!  Her blev de hentet og fløjet ud med vandflyver, efter en måned, hvoraf de 3 uger var uden meget af deres udstyr.

1995 Cyklede Mikkel gennem Malaysias jungle, med sin ven, Lasse Jespersen. Mødte de indfødte Orang Asli’er og besøgte deres landsbyer i junglen. Slog lejr på flodbredden og blev oversvømmet i teltet midt om natten! Mistede tøj, kamera og nattesøvnen. Cyklede på veje, der var lavet af tømmerfirmaerne. Sluttede af med tur langs malaysias østkyst.

Deltog også i Cameron Descent – Internationalt kajak/kano/rafting race i malaysias jungle i kano med Lasse der ikke havde siddet i en kano før. Fik en flot 4. plads i tandem gruppen. Eller en sidste plads, da der kun deltog fire i den kategori.

1997 Deltog på Dansk Nunavut Ekspedition – en 2000 km. krydsning af Nordvest og Nunavut territorierne i kano, sammen med 5 andre, Carl Træholt, Joakim Groth, Henrik Lambert, Anders Kjøller og Claus Kjærby. Opdagede en ukendt eskimoboplads med enestående samling af inuksuit, gravpladser og teltringe. Drillede en grizzlybjørn på en sø midt om natten og blev angrebet.

1998-2002 Kanoguide på Coppermine River, med Tonni Frandsen, Kugaluk River, med Joakim Groth og Horton River, som sologuide. Alle ture i Nordvest Territoriet, i sommerferierne fra universitet.

1999 På muldyr og hest over peruviansk Andes sammen med sin kæreste, Lykke. Red over bjergene uden kort, men efter en blyantstreg tegnet i dagbogen af lokalkendt indianer. Hestetyve stjal deres heste, der heldigvis blev fundet igen, ved hjælp af de lokale. Solgte dyrene inden hjemrejse, efter i alt et halvt år på rundrejse i Sydamerika.

I dag er det sammen med sønnerne at eventyrerne findes, på længere kanoture og mange små ture i lokal området omkring Nødebo. Det kan være alt fra fiskeri, kano, vandretur, shelter overnatninger og meget mere. Ind i mellem det bliver det til en del mindre ture med gode venner og familie.

Link og udgivelser fra Mikkel Jungersen

Læs mere på:

Artikler:

Bøger:

  • Magiske Grønland, Gyldendal 2014. Kapitel “Da vi udryddede den østsibiriske istorsk”
  • Fotos i bogen ”Havørred refleksioner på kysten”, Fisk & Fri 2013.
  • Udlængsel, Gyldendal 2011. Kapitel “Ud i det blå på hest og muldyr”
  • Kapitel om Kano og Kajak og fotos i bogen ”Friluftsliv – under åben himmel året rundt”, Politiken 2002.

iTunes icon

Android icon

God fornøjelse. Har du en mening om mine podcasts skrive gerne en kommentar her og lave meget gerne en anmeldelse i iTunes her. Det vil hjælpe mig meget at vide du er med og hvad du synes.

Håber du bliver godt underholdt.

Erik

P.S: Se alle de andre podcasts/interview jeg har lavet før her

[Podcasts] Mød Mikkel Jungersen 2

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Banner med Erik B. Jørgensen, Støt "Kom ud - Podcast" via min shop