Dato: 12. april 2011
Lejr / dag:  Lejr 7 / Dag 8
Pos (google):  70 52 50.6 / 28 53 27.7 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:12  km (i alt 228,3 km)
Rotid: 2t20m (07.35 til 09.55)
Vejr:  4/8 mellem skyer 7/8 høje skyer. Første time 4 m/s fra sv, blæste op til 7-10 m/s med kraftige stød. 4 til 5 grader.
Bølger i start igen, lidt gamle dønninge, da det blæster op 0,5 meter bølger, stor brænding når dønningerne kom ind.

Aften gik ikke helt som planlagt, lavede pizza og havde en cola klar skulle se norsk film, men jeg kunne kun få lyd frem fra videoen ingen billede, så endte med Discovery i stedet mens jeg stækkede ud.

I seng kl. 21.30 sidste nat efter en god hviledag (vejrfast) her i Berlevåg, ikke at jeg har hvilet meget men skønt at få gennemgået alle tingene.

Op kl. 05.50 fik lidt yoghurt og varmet mit vand. Fik pakket sammen og kontrolleret en masse gange at jeg ikke glemte noget.

Kunne bære alle mine ting ned til vandet, er altid hårdt at tag de 3 ture med alt det jeg har med. Så var jeg klar igen, kl. 07.35 kunne jeg ro ud, mens flere fiskerbåde også stævnede ud. Dejligt vejr, kom ud af havnen og rundt nogle skær hvor der var lidt dønninger men fine forhold. Roede i dag med min Avannaq hørt lidt podcasts og hyggede mig med at være på vandet igen, ved første pause skiftede jeg til min wing-pagaj, til krydset så jeg kunne give den gas. Men som jeg nærmede mig hvor jeg ville krydse blæste det mere og mere op, på 10 min var der pludselig godt med vind, i stødende gik tempoet helt ned. Jeg arbejde bare derud af, fordi kunne se der hang nogle mørke skyer over mig, så tænkte det var meget lokal vind, som snart ville forsvinde, vejrudsigten sagde intet om kraftigt vind.

Men efter to timer kunne jeg se det ikke går at krydse, vinden er kraftig og vandet bevæger sig meget hurtigt ud af Tanafjorden som jeg skal krydse, jeg ligger stille et øjeblik og ser på forholdende og kajakken bliver drejet sidelæns til vind, her kan jeg virkelig mærke hvor meget det blæser, hårdt at få den rette op igen. Beslutter det ikke går, nu der bare med at finde en landgangs mulighed, for ca. hver 15 sek. kommer der et stort sæt bølger ind, som får brænding til at se noget  vild ud da der er en helt del klipper her. Ud ser mig det bedste sted og sniger mig indad for ikke at få et surf ind, en vig åbner sig som jeg vælger at gå ind i, kan ikke undgå at må mellem nogle sten og jeg ved jeg ikke kan undgå et sæt af stor bølger på den afstand jeg har ind. Pagajen arbejder det bedste den kan for at holde mig på ret kurs, men får en spændende tur ind, dog uden at ramme nogle klipper, super at være ind. Opdagede dog nogle små ridser senere, som lige havde tager overfladen af min kølforstrækning, super den er på. Det blæser nu pænt meget, så det tager sin tid at få telte op, sikret det men drivtømmer, osv. Bruger også tid på at filme en helt del, da jeg nu slutter tidligt.

Jeg har det godt med mig selv da jeg kommer i teltet, føler jeg har taget en god beslutning ved at stoppe, bliver kun være og være. Samt det er lige nøjagtigt det her der gør ture spændende, at vejret bestemmer, at jeg havner på uventet steder jeg så for at se. Fik lidt at spise, sov 15 min, talte telefon, fik læst en helt del. Så var det tid til at gå en god tur, fantastiks landskab her, så smukt, dog ligger der ufattelige mængder affald på stranden, drivtømmeret har sin charme synes jeg, men alt den plastik gør mig lidt trist. Jeg nyder at udforske stedet, tager i hav af billeder, hopper fra klippe til klippe, dejligt. Underligt nok er der ingen fugle på land, alle er ude i havet her oppe. Sjovt at jeg følger eventyret, her i andre folks baghave, det her er nyt for mig, men for andre er det daglig dagen. Det får mig bare til endnu mere at tænke på det jeg siger altid, at eventyret starter i din baghave. Nu det en andens baghave, men det kunne lige så godt være der hjemme man gik en tur og udforske ens egen baghave. Bare det at lave nogle små eventyr.

Uhyggeligt at se hvor meget klippe der kom fri da der blev lavvandet, bliver ikke nemt at komme ud ved lavvande, som jeg nok skal.

Nu skal der laves the, spise gammel pizza jeg har med, læses lidt mere. Vejret skulle stillende af fra i morgen tidlig, nu må vi se, ser meget ustabilt ud den næste uge, vejrudsigten har godt nok ændret sig noget de sidste dag.

Men jeg nyder det og tager ingen dumme chancer.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!