Igen vågnede vi begge, på grund af varme i teltet. Karen var frisk, utroligt nok. Jeg skyndte mig at få solcellerne op at køre. Karen ville i tøjet, fik også solcreme på og børstede tænder, så forsvandt hun ud at lege med det samme.

Jeg hældte noget mad ind, mens jeg pakkede ned. Fik et par kommentar fra Karen om, at jeg var mega langsom til at pakke. Jeg var lige ved at få et chok, da hun kom og hjalp med at bære ned. Hun legede Afrikaner, der bar vand, da hun havde set det på sin iPad, så alt skulle bæres på hovedet.

Vi kom af sted, dog var de første 10 min igennem et meget lavvandet fald, hvor jeg måtte gå i vandet, trække og skubbe kanoen frem.

Den første lille time var i et område med lavt vand og flod agtigt, så der var massere af ænder, der desværre flyver, når vi kommer.

Her fra gik den over i en stor sø, jeg krydsede over, det tog meget længere tid, end jeg havde forventet, da der var kommet en let modvind til sidevind. Det resulterede i, at vi ikke kunne holde pause før efter to timer. Imens fik jeg fortalt, hvor meget Karen glædede sig til pause, og hvor træt hun var idag. Underligt nok klarede vi de to timer, uden så megt bøvl – dejligt.

Vi kunne holde frokost midt i en moseagtig skov. Vi fik igen et par fald/meget lette foss. Områderne i mellem søerne er meget lavvandet, og der er mange sten. Det resulterede i mange på sejlninger i dag af sten lige under overfalden og nogle bump ned af de lette fald.

Dagen endte selvfølgelig i en sø igen i modvind. Det trak nogle kræfter. Karen var i snakke humør, det resulterede i masse råben frem og tilbage, så jeg kunne høre det bag i kanoen i vind og plasken.

Karen var i spørge hjørne, hun har set noget om slavehandel. Så jeg måtte forklare om det, jeg kunne. Karen var meget optaget af det. Skulle også høre om hvor vand kom fra, hvordan øer er kommet og meget mere. Fedt at hun ind i mellem er nysgerrig på de ting, hun har set eller hørt om. Og at jeg kan dele den viden, jeg har, med hende.

Det lykkedes os at få padlet 4 effektive timer, jeg havde holdt mod den sydlige kyst for at undgå hytteområderne. Det var herligt fordi vi fandt en herlig lille ø her i søen, med de flotte bjerge bag ved.

Jeg lavede lejr igen, Karen legede imens. Det blev dog kort, indtil hun blev mega sur. Hun var sur over, at hun ikke måtte vaske Dino. Dino gravede løs i et stort mudder hul. Karen mente, at Dino selv skulle dække hullet og vaskes, før hun ville forlade en stor sten. Det er ikke let at få en hund til det, og jeg lavede lejr, så hun var knotten. Endte med at hun kun ville kom ind i teltet, hvis Dino dækkede hullet eller hun blev hentet.Jeg drillede hende, og humøret kom tilbage. Igen lavede vi bål sammen til varmt vand, vi stegte skumfiduser og cocktailpølser. Vi nåede også en fotosafari og en jagt på snegle i vandet, vi skulle finde 11 før vi måtte stoppe. Igen kunne jeg vaske mig før vi gik i teltet.Det har været flot her på søerne, men glæder mig til i morgen. Hvis vejret holder, så forlader vi de store søer og kommer rigtig ind på Kalix elven, det glæder jeg mig meget til. I morgen og en halv dag mere, vil der være mange hytter, da vi er tæt på Kiruna, herefter skulle vi få det meget mere øde igen.

Tusind tak for alle jeres hilsner på mail, kommentar og Facebook, det sætter vi stor pris på.

Erik

Dag/Lejr: 13/13
Dato: 21. juni
Km (grov luftlinie):13,3 km (Ialt 40,6 km)(vandret ialt 58,4 km)
Padle tid (med pauser) padlet: 09.25-14.15
Højde: 471 meter
Pos: 67 46 251 / 19 55 885
Vejr: 4-13 grader. En masse lave bløde skyer, lidt sol. Let til frisk vind, fra sydøst, modvind


Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen