Dato: 6. maj 2011
Lejr / dag:  Lejr 25 / Dag 32
Pos (google):  68 24 45.2 / 16 00 31.7 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:  52,4 km (i alt 920,7 km)
Rotid: 8t20m (05.00 til 13.20)
Vejr: 6/8 høje tynde 2/8 til 3/8 lav. En del sol. Vindstille til 3 m/s fra n. 2-9 grader.
Bølger, Havblik kun strøm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Blev en kort og hektisk aften, valgt at lave meget klar saft, madpakke, osv. I seng kl. 21.30 drømt meget. Op kl. 03.30 uha jeg er ikke klar. Heldigvis er solen stået op og skinner. Var på vandet kl. 5 så starter vi igen. Prøver altid at lægge stile og roligt ud for lige at få kroppen i gang. Jeg påregnede lidt modstrøm i starten ind til Tjeldsundet startede. Gik fint den første time ca 7 km/t anden time med modstørm helt ned på 4 km/t så kom jeg ind i Tjeldsundet, men strømmen vendt aldrig rigtig, når jeg lå stille stod vandet stille med det var havblik så var endeligt ok for kunne holde 6 til 7 km/t men lidt et antiklimas fordi jeg havde hørt om den her kraftige strøm. Her var flot som de andre dage, først da jeg drejede mod vest kom strøm og jeg lå på 9 til 11 km/t over 2 km så var det slut og jeg var tilbage på 7. Kom nogle enkelte store skibe, som jeg lå og krydsede i mellem, men nemt da sejlrende er smal. Så blev en god dag, men ikke så meget strøm som forventet.

Kom fint eller ret sagt kæmpende til Lødingen, lå lidt og ok kikkede ind på byen hvor jeg kunne slå lejrer. Var et fyr og en fin strand, holdt lidt autocamper, men så ud til jeg kunne gemme mig i klipperne, da jeg kom i land opdagede jeg det var en campingplads. Så jeg ligger nu på campingplads, koster 50 nkr og 20 for et bad. Så slog telt og sprang i bad. Har så meget salt på mig og mit tøj at jeg aldrig forgår igen hvis jeg ikke vaskede det af.

Fik styr på hvad jeg mangler til Bodø og gik ned og handlede. Var forbi Lodsen og høre om Vestfjorden han mener ikke at de 5 til 7 m/s fra sv, vil give de store problemer i morgen? Ved nu ikke helt om jeg vil ud og krydse 16 km, hvis det blæser mere. Så går og overvejer om jeg skal tag en slapper og ro til når det er stille igen søndag. Fik handlet, fik lidt pizza og en burger. Tilbage i teltet, jeg er godt nok lidt træt, men sidder og kikker på kort fremad, mange tanker, hvor jeg kan få min telefon. Mandag er jeg inviteret med på et højskole kursus ca. 60 km herfra, tænker på om det kan passe, osv.

Sjovt når jeg er på ture / ekspeditioner, så hvis jeg skal være ærlig, så er det at være på landtur, at stå op knokle og så evnen til at æde sig selv hverdag, dvs. at jeg roer og jeg ved jeg får det hårdt til slut hverdag, at jeg høre musik, podcasts i dag Ibens Harem for at ”flygte”. Det ikke brok eller jeg hader at være på tur. ELSKER naturen, dyrene (næsten ingen i dag), oplevelser, alt. Men når man skal det op, er det det hård, monotone arbejde, dag efter dag, der gør turen. Det er også fantastik i sig selv, man kommer dybt i sig selv, evnen til at blive ved, klar at være i sine egen tanker, jeg får også altid mange ny ideer til ture, mit firma, osv. når jeg er af sted. Håber det giver mening.

Aften står på planlægning videre frem, svar div. og højst sandsynligt tidligt i seng, noget sløv lige nu.

Ellers har jeg en glædelig meddelelse, det tøj jeg elsker over alt på jorden, Aclima som jeg sidder i kajak, i telt, sov i, osv. har Nicus Nature lige begyndt at forhandle. Så hvis man vil have net undertøj, genialt eller deres ved hætteblusse med multi hætte, er de nu muligt at prøve på Fyn i Svendborg.

Erik

P.S. nogen der skal eller kender nogen der skal til Bodø eller nær fra DK de nærmeste dag og vil tage en pakke med op høre jeg gerne fra dem.

Ellers søger jeg en kontakt omkring Rørvik der vil modtage en pakke til mig.

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!