Tiden nærmere sig drastisk afgang den 4. juni.  Derfor har jeg også været på en del træningsture, for at øve tag og teknik, samt mødes med en masse spændende mennesker for at erfarings udveksle.

Jeg har taget et par ture på en lille å, der løber ud i Odense Å og videre ud til Stige Ø. En fin træningstur, men lidt strøm og under væltede træer, osv.

Men her i weekend stod den så på en længere tur med en af min venner Morten Rasmussen som har roet en masse i Canada.

Vi tog op Nord for Ry hvor vi mødes med hans makker Bo fra Canada turene. Bo lånte sin kano ud og kørte os til start. Bo arbejder også med kano, han er blandet andet med i Handikano hvor de tager handicappet ud i naturen samt de laver det samme for skoler, osv. i Unoture, med kano, osv.. Lever fuldt op til mit motto ”Eventyret starter i din baghave” uanset hvad man har af udfordringer.

Vi havde håbet på at starte lidt længere oppe af Gudenåen men den er lukket indtil 16. juni. Så vi måtte starte ved Klostermøllen og roede af sted.

Turen var ren hygge og få nogle km i armene og få snakket om løs og fast. Vi holdt en kort frokost og små pauser, men ellers roede vi på op til Julesø. Her var vinden pænt kraftig og vi havde haft perioder med udfordre vind. Så da klokken var 18. Slog vi lejrer og fik en hyggelig aften ved bålet. Med mange god tips.

Næsten morgen stod vi op for at nyde morgen, kl. 5 og efter en god gang mad, fik vi en herlig morgen, vi valgte at ro tilbage, da vinden var taget endnu mere til. Det var en flot morgen, syd for Ry mødes vi med Martin Strunge, som kom i en kano  jeg skulle have og så skulle han havde den jeg havde med, så vi begge kunne teste den andens. Martin har lavet en del YouTube video med teknik, under sin Friluftvejleder uddannelse, kan du se her.

Så vi stod og snakkede noget og igen udvekslede erfaringer. Marten endte med at ro med os, vi roede tilbage til Ry mens snakke gik når vinden tillod det.

I Ry hentede Bo os igen.

En hyggelig tur og mange erfaringer riger.

Næste dag søndag den 6. maj. Kørte jeg en tur til Bagsvær Sø og roede en 4 timer med Oskar og Hans Michael Nielsen, den mand der nok ved mest om Kano i Danmark. Vi havde en hyggelig tur rundt i flot natur og en god frokost i kanoerne. Igen fik jeg et hav af råd og fif. Hvad mere kan man forlange.

Hans Michael har ikke sin egen hjemmeside, men her er lidt om ham og nogle af hans ture

Tak til alle for jeres tid og viden.

Jeg er blevet vildt overrasket over hvor fedt det er at ro kano. Jeg kommer steder jeg ikke kan komme til fod og jeg kan havde grej let med. En kano har store fordele i forhold til en kajak i åer,  osv. Samt det er fedt at ro, jeg kan bruge en masse af min teknik fra kajak, men det er en ny verden, men teknik jeg kan bruge den anden vej når jeg kommer tilbage i kajakken.

Da jeg i sin tid var i Wales og ro med Nick Cunliffe, råde han mig også til at ro kano, for at blive bedre, samt foskajak. Jeg kan nu let se hvorfor.

Jeg glæder mig meget til at skal ro med min datter og lære at beherske et nyt fartøj. Fordi jeg vil stadig huske at fartøjet, om det er ski, kajak, kano, eller noget andet. Så er det ”kun” et transpot middel, for at komme ud i naturen og opleve nye eventyr.

Kan kun opfordre folk til at prøve kano også vis man er bidt af en gal kajak. Det er fedt at ro inde midt i naturen, lige som det er fedt at ro i de åbne videre i kajak.

Den næste tid står også på træningstur og forberedelser af kanoen og udstyr når de sidste aftaler er lukket. Så høre I mere. Skal også op og ro lidt fos, før afgang, det bliver fedt.

Livet er herligt og eventyret banker på døren, nedtælling er sat i gang.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen