Drømmeland blev indtaget til lyden af musik og fest. Heldigvis var det så langt væk, at det ikke gav nogle problemer. Natten igennem kom en del byger og det samme, da vi stod op.

Vi var så heldige, at det klarede op i det vi pakkede sammen, men lige som vi padlede ud begyndte det at regne igen, så jeg hurtigt måtte have min padlejakke på.


Efter en lille km, var vi inde i floden igen og den først fos nærmede sig i et sving. Det så ok ud, men da jeg ikke kunne se enden, og der var lodrette klippekanter i vores side, valgt jeg at lægge til land og gik frem og kikkede. Vi kunne følge en fin grusvej langs vandet, mens vi kikkede på fossen. Den var fin, men da vi nu var gået forbi, kunne Karen og Dino lige så godt vente her, og jeg kunne padle alene.

Vel nede med kanoen og alle ombord igen. Padlede vi spændt videre, da den næste fos skulle være om næste hjørne. Den så til gengæld fin ud og den tog vi direkte.

Kort efter kom et langt lige stykke, og det var fos næsten hele vejen. Så jeg lagde til land ved et lille spise shelter, så ud til at være lavet til lystfiskere.

Vi gik der ned af alle tre, det var fine forhold, fordi der var en grusvej hele vejen der ned af, lidt inde i skoven. Fossen var kraftfuld og med meget hurtigt vand. Karen skulle helt klart ikke med. Vi traskede der ned af i redningsveste og det hele, Karen snakkede løs hele vejen, efter et par km, blev fossen bedre. På vejen der ned pis regnede det, så da vi stod i enden og jeg skulle efterlade Karen her, synes ingen af os det var så godt. Der kunne gå lang tid før jeg var her. Vi havde også set en hytte tæt på med folk i, men efterlade Karen ved nogen hun ikke forstår, havde jeg heller ikke lyst til. Løsningen blev at vi begge gik tilbage, på vejen tilbage, blev jeg overbevist om jeg ville padle fossen. Karen efterlod jeg sammen med Dino, i det lille shelter, med iPad, mad, slik og telefon.


Nu skulle jeg ud og prøve krafter med fossen, for første gang på turen, tog jeg min hjelm på. Det er mest hastigheden på vandet, jeg var bekymret for.


Jeg padlede ud og fløj der ned af, jeg blev virkelig positivt overrasket, da den var noget lettere end jeg havde forventet. Det var også en god hjælp, at jeg havde set strækningen og kunne vælge side efter det. 13 minutter efter var jeg forbi og lagde ind til siden. Så var det bare at traske tilbage engang til. 40 minutter efter var jeg tilbage ved en glad Karen der sad og spiste leverpostejmader sammen med Dino. Vi gik turen tilbage igen. Humøret var højt, nu var det kun støv regn og jeg havde slet ikke forventet at kunne padle det her, her havde jeg sat to dage af til at bære.

Vi padlede videre til en lille ø, efter 2,5 km. Det er en ok ø, men ikke den bedste lejrplads. Der er store træer på hele øen, så vi ligger skjult, og der kommer ikke meget sol her ind. Skoven er meget våd og fyldt med mos, så der er ikke de største lege muligheder for Karen.

Vi har hygget os i teltet med lege, kortspil, skole og iPad.


Jeg er igang med overvejelser om, hvor vi skal slutte. Jeg hælder lidt til, at vi hygger os her omkring de sidste dage, og ender i Morjärv. Hvis vi forsætter kommer der en masse fos, og det ser ud til onsdag og evt. torsdag kan blive meget våde. Det må jeg se lidt mere på.

Erik

Dag/Lejr: 41/37
Dato: 19. juli
Km (grov luftlinie): 7,9 km (Ialt 311,6 km)(vandret ialt 87,9 km)
Padle tid (med pauser) padlet: 09.25 til 13.30
Højde: 27 meter
Pos: 66 07 363 / 22 45 629
Vejr: 10-17 grader. Overskyet en del regn. Til eftermiddag opklaring og lidt sol. Svag vind.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen