Pandekage dag, ved søens bred

Jeg vågnede en del gange i nat. For det første fordi vi lå mere skævt, end jeg havde forventet, vi begge gled rundt. Midt på natten begyndte det pludselig at blæse meget op.

Da det var tid til at stå op, blæste det forsat meget og teltet hoppede. Dino kom ind og lagde sig, det plejer han ikke om morgenen. Om det var på grund af Dino, vinden eller mig, ved jeg ikke, men vi blev liggende en time og hygge sov.

Vinden tog af i perioder, så det var tegn på en eller anden ændring. Jeg var ude og se på vinden, det var ok, fordi i dag kunne vi være i læ af land og vinden var aftagende.

Efter jeg havde pakket sammen og Karen havde lavet kager i sneen, kunne vi gøre klar til at tage afsted. Karen kastede et par sten i vandet og pludselig sagde hun, der kommer noget i vandet. Det er sådan, en som vi snakkede om den anden dag, sagde Karen. Jeg anede ikke, hvad hun mente. Jeg kunne fornemme noget i vandet forsvinde hurtigt ind under kanoen, der stod halt i vandet og halvt på land. Karen fik fortalt, at den spiser lemminger, osv. Når vi snakkede om Hermeliner. Dino sprang rundt og var helt oppe at køre. Pludselig løb den over i noget krat. Det var en sød lille Bruden. Fik desværre ikke noget billede. Den var svømmet ud til øen, ca. 40 meter, frisk lille en.

God start på turen, vi padlede der ude af og stemning var super god den første time, Karen fortalte om Faarup sommerland, tur i Bedstforældrens sommerhus, osv. Som du nok ved nu, er der ikke meget stilhed.

Efter en time holdt vi pause på land og spise frokost, rugbrød og knækbrød, da Karen var sulten. Vinden havde lagt sig meget og det var super dejligt.

Vi padlede videre igen, nåede lige at spørge Karen om hun ville have mere tøj på, det ville hun ikke. Det gjorde heller ikke så meget fordi lige bag hende, står hendes rygsæk, med regnjakke, handsker, huer osv., så hun selv kan justere tøjet.

Det blæste op igen og blev råkoldt. Karen brokkede sig over hun frøs, men hun nægtede at tag hendes tøj på, fordi så kunne hun ikke sidde og varme sine fingre mens hun skulle tage mere tøj på. Så hellere fryse meget. Jeg padlede bare videre.

Efter 45 min mere, kom vi til et lille stenkap, her lag vi os ind, Karen fik tøj på og hun grinede af glæde over hun skulle lege på alle stenene.

Hun ville meget gerne blive, jeg ville gerne videre, omvendt tog vinden lidt til og det næste stykke, ligger der en del små hytter. Vi lavede en aftale om ingen brok og længere dage de næste dage, ved godt hun ikke holder det, men prøver at lave aftaler.

Jeg besluttede vi blev, så kunne Karen lege, og jeg kunne orden grej. Klokken var kun 12.45 men der gik alligevel meget tid med at pakke ud og om, for at få det mere optimalt. Der skulle varmes vand over bål igen.

I mens Karen legede, hun ville ind, men da jeg snakkede om pandekager, var der ingen problemer i at være ude. Vi samlede mere brænde og lavede bål. Vi fik lavet nogle gode tykke og dejlige pandekager.

Igen endte det i en af vores kriser, fordi Karen gider ikke rydde op og prøver at slippe hver gang. Vi fik en god snak og tog ud og lege bagefter. Fiske lidt, så lidt det kun var et kast, så hang Karens blink fast, så den må vi hente i morgen ved afgang. Gad ikke ud igen.

Jeg tog et bad, mens Karen rendte i vandkanten, vi havde lidt kapløb, hvor Karen løb rundt i stenene og vandet. Så hendes tøj måtte til tørre efterfølgende.

Vi hygger super godt, men Karen får også en del hys anfald, hvor vi lige må snakke om, hvad hun vil og hvordan man snakker. Det irreterer mig så meget, men heldigvis er det kortvarigt. Det værste er Karen har en masse hun pludselig ikke gider, tage støvler af, hente en slikpind, osv.

En god dag, ikke så mange dyr, men en masse hygge og forsøg på opdragelse.

Erik

Dag/Lejr: 11/11
Dato: 19. juni
Km (grov luftlinie): 5,9 km (Ialt 10,5 km)(vandret ialt 58,4 km)
Padle tid (med pauser) padlet: 11.00-12-45
Højde: 462
Pos: 67 51 490 / 19 17 047
Vejr: 6-20 grader. Morgen en masse vind fra nordvest 6-10 m/s. Senere let til frisk vind fra Nordvest, gående mod sydøst. En del sol, først mange skyer, til aften meget sol.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen