20120730-204655.jpg

Dag 55
Lejr 45 (dag 10 på ferie)
13 km 1050-1350
Alle nede i teltet hygge vi. Karen sov kl 2130 og Kirsten kl 22. Jeg holdt på til kl 23 og tænkt nu skulle jeg sove igennem. Men ak nej kl 0120 græd Karen helt vildt, igen vokseværk i benene. Tog næsten 45 min før hun sov. Så tog hun lige to omgange mere af 30 min før kl 7. Ak havde det selv som lille og jeg kan stadig huske hvor ondt der gjorder.
Så vi var begge smadret da vi stod op kl 7. De andre var var igang men vi aftalte at tag den med ro. Lidt i 8 fik vi gang i Karen og hun var faktisk glad og kom op i lavuen til bålet. Tyskeren fra i går havde sovet i bilen og sad nu også ved bålet. En meget speciel herre på omkring de 50 år havde været her oppe hver sommer de sidste 30 år 2-3 måneder om sommeren. Igår kom han i en sammen klaplig kajak fra Østtyskland 20 år gamle. Han havd været ud i 3 uger, hvad vandret før og skulle igen nu her.
Vi pakkede sammen og ventede på de andre i mens jeg snakkede med Østtyskeren, drak The og fiskede og børnene legede. Først kl 1050 tog vi afsted. Vinden havde lagt sig lidt til 3 m/s men der var helt overskyet og køligt. Vi padlede mod Nordøst i modvind i rimeligt åbent terræn. Så lidt ensformigt men smukt. Efter en time holdt vi en kort pause og tog fat igen. Der var næste igen fugle men en del små både der fisker. Karen var i et vældigt humør og legede løs, dog kun med Kirsten. Jeg dur ikke til noget mere, moren skal åbenbart være væk.
Vi kom over til en række øer, hvor vi holdt middag på et kap. Vinden havde været aftagere et stykke tid og pludselig brød solen igennem og det blev som er vi nød pausen. Børnene lege løs ved vandet og vaskede hår og var så kalde. Da der var gået en lille time, da Jesper og jeg også skulle tag nogle billeder. Kikkede vi på hinanden og snakkede om at der næsten var synd at tage videre i det her gode uventede vejr. Så vi besluttede at blive og trække i fuld stop, dog ville vi lige padle tilbage til en stand 200 meter. Så pigerne og børnen gik. Men der var ikke godt, så vi vendte tilbage og blev. Så realt var vi her 1350 men slog lejr kl 15 efter 13 km.
Det var høj sommer blå himmel og solen bagte. Børne fik badetøj, badevinger, osv. på og legede løs. Så snart vores telt vat oppe klædte jeg om og Jesper var også der. Vandet var pænt koldt en 10 grader. Pænt koldt, så Jesper og jeg var de eneste der var helt under, pigerne ombestemte sig og vamsede sig bare, børne blev på det lave vand mellem klipperne. Jesper tog billeder så jeg fik 5 ture i på hovedet. Men super billeder. Dog kom der skyer ind igen og temperaturen faldt.
Efter den dejlige dukkert og vask, fik vi ordnet resten af lejr. Jesper havde lavet bål, så vi lavede varmt vand og aftensmad og hyggede. Så gik der fiskeri i det. Var en meget flot og stille aften.
Resten af aften gik med at hygge, læse og se podcasts. Men er virkelig træt så vil tidligt i seng og Karen sover stadig ikke.
Erik

20120730-204713.jpg

20120730-204729.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen