Dato: 13. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 76 / Dag 100
Sverige Lejr 13 / Dag 15
Pos (google):  55 47 24.8 / 14 12 12.0 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  20,7 km (i alt 3402,3 km)
Distance roet i Sverige: 624,3  km (i alt)
Rotid: 4t (04.25 til 08.25)
Vejr: 2/8 mellem til 6/8 mellem, lidt sol. 3 m/s fra v til 8 m/s fra øst. 14-16 grader. (senere byger)
Bølger 10 cm til 1,5 meter
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)
 

Blev en kort og hektisk aften, fordi ville bare i seng og sove det jeg kunne nå. Op kl. 3, kan sige det er pænt tidligt, det er så tidligt at jeg måtte have pandelampen på. Men fik sparket gang i kroppen, så ud til jeg kunne nå næsten en hele ro dag, før vejret ville stoppe mig. Kun rolle i gang på rulle stenen kl. 04.25. Solen var ikke stået op endnu og himlen var rød, næsten ingen vind og lidt skvulp på vandet, herligt, det er nu dejligt når jeg er kommet i gang. Kysten er flot her, sand og sten strande med skrænter eller klitter, men store træer tæt på vandet. Runde rundt ved byen Kivik her kom der lidt større bølger op til 70 cm men meget bløde og lidt mere vind men forsat fra vest, så bare om at komme over til den nord vente kyst, så jeg kunne være i læg, kom forbi en fabrik lugtet godt nok skarpt, en duft jeg ikke kunne placere men kender den.  Hele landskabet er præget af gamle gravhøje, m.v. ser mange af dem, som er pænt holdt. Jeg blev indhentet af en stor mørk front af skyer, som ændrede vinden fra vest til øst på få minutter vinden gik hurtigt til mellem 4-6 m/s og bølgerne blev lidt mere skarpe. Nu var der ikke mere læg at hente når vinden drejer. Så utroligt mange små teltet rundt omkring, må være et meget populært sted for vandre og cykler, fordi så ingen kajakker. Kunne hurtigt konstater at det ville blive en kort dag, fordi hastighed faldt til under 4 km/t og bølgerne var tætte op enkelt op til 1,5 meter, meget Vesterhavs artigt. Skulle være en flere campingpladser her op af, men kysten er helt ens og svært at se hvad der er hvad ude fra vandet. Efter 4 timer synes jeg det var nok, spil af kræfter at ro de 16 km op til Åhus, men det er også den 13 åbenbart = dårligt vejr. Prøvede at finde det bedste mulige sted ude fra, men svært. Stod godt af bølgerne ind så det blev en stille landing. Gik en kort tur for at sikre mig jeg lage mig for nær sommerhuse, kunne lægge mig ved en masse små træer, så jeg stadig kan se havet. Var blevet kølig, så hurtigt i telt og få tørt tøj på og ordet alt. Fik lidt og spise, så var det tid til at sikre mig strøm, vand og mad. Strøm og vand var lynhurtigt klaret, kunne jeg få 150 meter væk. Men butik uha 10 km til nærmeste by, men er et sommerhus område så gik ud og fandt skilte ind til campingpladsen, som lå 1 km syd på, var roet lige forbi. Her ventede jeg en halv time på de åbnede. Meget begrænset udvalg, men fik cola, brød, yoghurt, kartoffelsalt og pølser. Var tilbage 11.30, kort tid efter tog jeg mig en lur fra 12 til 13.35. Så var det op spise lidt, så var det tid til at arbejde lidt. Har en masse løse ender og min bog om DK rundt der skal godkendes og kommenteres på rettelser, mens Touren på P3 køre i baggrunden.

Sådan gik resten af dag, med lidt ture ud, osv. Samt en helikopter der flyver frem og tilbage, med rundtur, nok været her 20 gange nu.

God aften

Erik

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!