BCU 4 Star kursus i havkajak ( lige EPP4), i Wales, Dag 1 af 3

Jeg skulle som sagt deltage I Nick Cunliffe, Kayak Essentials, BCU 4 Star Leader Sea Kayak Syllabus.

Jeg stod tidligt op, onsdag 20. oktober 2010, for at lave madpakke, gøre klar og håbe på at Nick havde svaret det havde han ikke, kunne ikke finde et eneste nummer der passe til ham på internettet, ellers meldte de ude af brug.

Var lidt i panik til slut, men kl. 09.15 kom Nick, han havde brugt 15 min på at komme ind, selv om jeg havde set efter ham.

Så startede kursus, fordi han havde fået afbud, men kunne ikke nænne at aflyse kursus når jeg kom fra Danmark, så jeg var eneste kursist. Først løb vi de næste 3 dage igennem, så på kort, tidevand, til dagens tur. Vi ville få selskab af en 5 Star Aspirant, ellers skulle jeg bare testet, han ville se hvor jeg var, samt lege lidt i tidevandet, vi havde en god vind fra nord. Så vi ville møde kraftig sø, så kunne vi se hvor langt vi ville komme. Desværre var jeg blevet godt snottet, men var eller frisk nok. Vi kørt en km til vandet, jeg fik valget mellem to kajakker, North Shore, Atlantic og en ny ekspeditions kajak fra Vally, test model, den sad jeg ikke godt i. Med North Shore, Atlantic, virkede dejlig.

Vi roede ud, jeg testet kajak, føles virkelig dejlig, var godt til freds, så gik turen nord på. Vi lå lidt i læg, men kunne godt mærke der var blæs på. Vi roede mod tidevandet, med var ikke kraftigt endnu. Så det var fint. Vi roede tæt på land, Nick fortalte mig om Landings mulighed, farlig steder, tidevands forløb, osv. Vi runde Penrhyn Mawr, et kendt sted for surf i tiden vand. Her var ikke så meget gang i den endnu, så vi roede videre, bølgerne tog til, men gik fint, rundt omkring hvor vi lå i læg, skulle jeg lave forskellige tag og manøvre, så han kunne se mig an. Vi kom til South Stack, hvor der er et fyr, et kendt sted for bølger og meget tidevand, her var også store bølger, vi gik på ydre siden, tænkt hvis det her var 4 Star niveau var der noget jeg har misforstået, for det her var nærmere Hanstholm, på min tur Danmark rundt.

Herfra og til North Stack var der ikke ret mange muligheder for at komme i land, havde Nick sagt. Og selvfølgelig, kunne jeg mærke jeg begyndt at blive søsyg, det bliver jeg aldrig, må være fordi helle mit hoved var fyldt af snot.

Orienterede Nick om det, med holdt bare øjnede fast på North Stack forude hvor vores eneste landings mulighed var i det her vejr og hvor vi skulle have frokost. Var glad for en pause, vi landede på en noget stenet strand, måtte land i de største sten, fordi den gode stand var optaget af en sæl med dens unge, som vi ikke ville tvinge i vandet. Gjorder godt med en pause, mad og søsyg tabletter.

Turen gik videre hjemad, nu kunne vi bruge tidevandet til at komme nemmer hjemad, derfor roede vi til haves og to en stor bue til South Stack og videre til Penrhyn Mawr. Nu var der gode tidevands bølger, så vi lege i bølgerne, sjovt at prøve at surfe stort set på stedet, lige som bølge surf, man er bare fri for at ro ud igen, man lade sig bare føre tilbage af strømmen, måtte dog rulle et par gang. Herfra roede vi hjem.

Heldigvis kunne Nick fortælle mig at vi var lange over 4 Star niveau, det her var over hvad han ville tage et hold i 5 Star træning ud i, men det gik fordi de var to til mig, hvis der skete noget.

Det hjalp lidt på selvtilliden.

Så klokken 17 var vi færdig og jeg kunne ordne alle mine ting. Mit hoved var glad for en pause fra vandet.

Fik mig pakket godt ind så min forkølelse kunne forsvinde.

Erik

Indlægget er opdateret: 15. oktober 2022