Flere af os havde en urolig nat men alligevel kom der liv i os alle omkring 14-15 tiden. Per havde gået en tur ind til den store elv. Henrik sad og læste lige som jeg. Da vi alle var oppe, gik jeg en tur modsat vej af, hvad Per havde gået. Det endte med, at vi alle var ude at gå større eller mindre ture, fordi vi fandt den ene fantastiske Eskimo ting efter den anden. Da de andre gik op for at se, fandt vi nye ting. Sådan forløb hele dagen kun afbrudt af bad – alle mand var i bad i den lille elv på skift, fordi vejret var herligt, stille og varmt.

Dagen igennem fandt vi et flintesten værksted, et telt sted, her lå mange flintsten stumper, slibesten og så videre. Vi fandt Eskimo rævefælder, hvor rævene går ind mellem nogle snævre sten. Når den tager maddingen falder en stor sten ned for indgangen. Der var køddepoter og en grav. Der var et benværksted, hvor de har boret huller i en masse ben stumper. Ud over alt det, var der fortsat de mange vinter bo pladser, men også sommer teltringe, samt teltringe for lege telte til børn. Kort sagt det var et herligt sted at færdes og blive klogere.

Vi alle ved en masse, der til samen gør, at vi har en masse teorier. For at krydre det hele var der som altid sneharer og mokusokser.

Vi kunne drage af sted kl. 20, farvel til Ragnhilds hytten, et sted vi sent vil glemme. Vi valgte at krydse direkte over Kejser Franz Josefs fjord, vi padlede skråt over mod Chokoladebjerg. Vi havde en fantastisk aften med havblik, ingen vind og en masse isbjerge. Senere kom vi til en stejl klippekyst vi fulgte ned ad til Varghytten. Undervejs så vi en del sæler og havterner, der fiskede. Selv i land kunne vi konstatere at Varghytten har været ødelagt af isbjørne i vinters. Hyttens vinduer og skorstensrør var ødelagt, så den var lukket med brædder. Derfor valgte vi alle at sove i telt. Per og jeg gik efter vand, det blev noget af en tur – vi var væk i 1t 15min, før vi havde noget ok vand. Heldigvis var turen flot, vi så sneharer og moskusokser. Bjørn og Henrik havde lavet aftensmad, vi kunne nyde sammen. Så var det i telt og sidde og læse, hygge og høre Henrik læse op ad hytte-bogen.

Dato: 8.-9. august
Dag/lejr: 17/16
Position: 7319843/2516873
Distance: 19,6 km
Vejret: 0-20gr, vindstille til 2-4 m/s Ø, skyfrit, aftenerne er ved at blive kølige og duggen falder
Sigt: 50-100 km

Du kan her få fornøjelsen af torsdagens blog indlæg oplæst og indtalt over satellittelefonen.

God fornøjelse

Erik

itemearcon Memo (6)

Indlægget er opdateret: 10. december 2020