Finland på langs – til fods2023-11-11T15:29:56+02:00
Finland på langs, til fods, med eventyrer Erik B. Jørgensen

Finland på langs – til fods

– Et eventyr i de 1000 søers land

Der er mange vildmarker og mange steder at drage hen på nye eventyr. Især i Norden, der har mange fantastiske steder. Men jeg synes også det er lidt sjovt at søge derude hvor ikke så mange kommer.

Derfor kastede jeg mig ud i et nyt eventyr, og gik Finland på langs – til fods, en 1.864 km lang vandretur, jeg selv har sat sammen.

Det var ikke Finland på langs, på den måde at jeg skulle fra det sydligste til det nordligste punkt. Men jeg vil vandre på de små stier og de områder hvor det er logisk og ”bedst” at vandre og kom ud i naturen, ellers ville cyklen være bedre.

Derfor gik min rute i det østlige af Finland. Jeg startede i den lille by Virojoki, tæt ved den Russiske grænse i Østersøen, og med mål ved Jakobselv, Norge helt oppe ved Barentshavet, igen ved grænsen til Rusland.

En lille sjov detalje er at start og mål, er de samme steder som min kajak-ekspedition “Skandinavien rundt i kajak” i 2011, bare omvendt.

Jeg havde planlagt de 1.800 km vandretur, så jeg brugte så mange små og store vandreruter som muligt, men der var også små strækninger der var mere transportstrækninger, på grusvej og asfaltvej, da jeg ikke kunne få alt til at gå op, men det var heldigvis overraskende lidt. Jeg ændrede også min rute undervejs, når jeg fik nogle lokale råd og fif, eller opdagede vandrestier, var omkring 10% af turen jeg ændrede.

Turen bød på en masse skøn og flot natur, igennem de 1.000 søers land. Selv om der er meget skov, mose og søer, så glædede jeg mig til at se forskellen og ensartetheden. Der var et bredt dyreliv, især fugleliv. Men de store dyr mødte jeg ikke mange af, da jeg går i områder med tæt skov og larmer for meget. Men fik mødt bjørn, elg, ren og bæver.

Selvfølgelig var der også myg i perioder, men overordnet var jeg heldig at det var køligt i lange perioder.

Jeg fik så mange store naturoplevelser, fantastiske lejrpladser, da der er allemandsret og jeg kunne slå lejr, rimelig frit.

Et rigtig godt eventyr og oplevelse!


"Finland på langs – til fods" endelig rute, 1.864 km over 71 dage, af eventyrer Erik B. Jørgensen

Ruten

Her kan du se min overordnet rute. Jeg havde planlagt den i Komoot, og på den måde få skabt et overblik. Derfra havde jeg planlagt de enkelte etaper, og fået dem til at passe sammen.

Vil du selv lære at lave din rute, kan du se mit indlæg om det her:

Data om Finland på langs – til fods

  • Start: Virojoki, Finland
  • Slut: Jakobselv, Norge
  • Distance: 1.864 km
  • Start: 2. maj 2023
  • Mål: 11. juli 2023
  • Dage undervejs: 71 dage
    • Her af hviledag: 5 stk.
  • Gennemsnit per dag, inkl. hviledage: 26,3 km
  • Snit per gå-dag (uden hviledag): 28,2 km

.


Beretninger fra Finland på langs – til fods

Herunder kan du se mine beretninger fra turen.

Jeg har også lagt billeder op på Facebook og Instagram, min konto kan du finde her:

Der er ”dagbøger” fra alle dage på min YouTube kanal her:

En eventyrlig, spændende, flot og hård tur, som jeg håber du kan fine inspiration i.

Erik

Stemnings billeder fra "Finland på langs – til fods" med eventyrer Erik B. Jørgensen

Blog indlæg fra/om “Finland på langs – til fods”

Go to Top