20120718-170602.jpg

Dag 43
Lejr 36
1,5 km tilbage 1025 – 1045
Karen faldt hen omkring kl 20. Jeg var så optaget af en bog at jeg først kom i seng kl 23. Aften igennem havde vejrudsigten holdt. Havde været muligt at padle kl 17 og natte igennem, men så tror jeg min datter havde slået mig ihjel. Vækkeuret ringede kl 0545. Jeg skulle ud og tisse og se vejr. Dino gik ud først men bakkede bare tilbage. Da jeg kom ud var det overskyet som lovet. Men mere vind end forventet. Skulle blæs 4 m/s og blæste næsten konstant 6 m/s der var modbøgler og modvind. Her inde burde jeg oven i købet bære mere i læ end ude ved kappet. Måtte erkende at der skulle jeg ikke ud i kano alene med Dino og Karen ombord. Turen til Kirkenes aflyst øv. Gik i seng igen, små sov indtil Karen vågende midt over 8. Vi tog den med ro efter madden gik vi en tur op bag ved for at se om der var en vej og hvor vi skulle tag, hen for at kunne blive hentet. Efter en god tur, så endda gamle militær stillinger. Måtte jeg konstatere at det var bedst at padle lidt tilbage. Vel tilbage pakke jeg og klokken 1025 startede vores tilbagetog. Det blev en kort tur i medvind og lette bølger.
Kom til en tre gamle både huse lige neden for vejen. Så absolut ikke ud til at blive brugt mere. Så her gik vi i land efter 20 min. Kort dag på 1,5 km. Turens kortestes dag før var det 30 min.
Karen legede med gryde og ske. Mens jeg satte vores formodentligt sidste lejr op, før ferien. Vejrudsigten siger ikke til mere padling her i havet. Da alt var på plads gik jeg en 300 meter tilbage og hentede vand. Efter lidt leg, kunne jeg lave varmt vand og få en gang suppe. Vi har gang i det alle sidste mad. Det sidste slik rygter i dag, osv. Så de lækre ting er der ikke flere af samt lav på ekstra ting til Dino. Så ha de håbet på frisk mad og slik især til Dino og Karen. Overveje at tage til Kirkenes i morgen med Taxi eller bus. For at handle imorgen, da vi ikke har andet for, desværre er det ikke så let med Dino. Vi får at se, hvad vi gider og kan.
Hen på eftermiddagen kom en båd, troede den skulle se fisketegn. Men den lage til ud og han roede ind i en lille plads jolle. Så de her huse er ikke helt forladt. Jeg fik en god snak med Øystein og hans fine lille hund. Karen var også ude og snakke. Han havde været på ferie i sin hytte. Fik hans nummer osv. Hvis der skulle blive noget. Først bagefter slog det mig. Vi kunne måske havde kørt i med ham, da han havde hund. Men passer bedre i morgen.
Ellers var vi leget, tegnet, læst og set iPad. Mens vinden tager til og er pænt koldt.

Nu det snart tid til at tænke turen igennem.
Det bedste har været vores tid sammen. En tid vi aldrig har haft før. Så tror vi er kommet tætter
Der værste på turen. Det er at se folk smider affald over alt. Ind i fjeldt lå der øldåser ved alle bål næsten, sølvpapir, m.v. Jeg har en helt rygsæk med skrald med ud. Synes man skyller naturen at tage ikke nedbrydæige ting med ud.
Mvh
Erik

20120714-193147.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen