20120717-185324.jpg

Dag 42
Lejr 35
13 km 0730 – 1250
Blev en hyggelig kort aften. Fordi jeg ville tidligt i seng. Den plan var Karen ikke med på, fordi kl 2115 lage jeg mig. Hun var forsat i gang. Men da jeg vågnede 2150 var hun væk. Vækkeuret ringede kl 6, første gang på turen der er brugt kke ur. Skulle være højvande kl. 0644. Så spise og pakke og prøve at få gang i Karen. Lykkes på den måde hun så IPad i mens og jeg måtte give hende tøj på. Fik alt pakket ned. Afgang 0730. Karen fik sine Havregryn i kanoen i dag, så var der ro. Det var en flot morgen. Godt med skyer og en let vind men flot. De første timer hvor det var lav vandet var der stakkevis af fugle, ænder, dykfugle og måger. Samt en del sæler. Karen var glad for sælerne de kom nærmere og nærmere til de begyndt at komme op igen og igen en 10-20 meter bag os. Tror de synes Dino var sjov fordi han var helt rundt på gulvet og gøede. Vi hyggede os med alle de dyr. Så endnu en havørn tæt på. Vi krydse over fjorden til sydsiden hvor der var mange hytter og vejen. Tiden gik og jeg padlede løs. Efter en time og efter to holdt vi en kort pause. Jeg fik også fyldt vores vandbeholder ved en elv der kom ud. Blev lidt mere ensformigt når vi kan se langt samt hastigheden er ikke så stor men en motor til alt vores grej. Kl 11 holdt vi en mad pause. Da vi padlede ud undre jeg mig over strømmen var vent skull først kl 1244 så forventede jeg yderlig en time at padle i. Men kort efter gik det mere og mere op for mig at der var noget galt fordi tidevandet kom voldsomt ind var ned på 1-1,5 km/t. Efter en lille time, erkendte jeg det ikke gik og padlede ind. Ved et gammelt bådskur og hytte der så forladt ud. Ellers var det for tæt på de hytter der var i brug. Klokken 1250 var vi i land og mens jeg slog lejr kom tidevandet ind på fuldkræft. Karen sov da vi kom ind men hun var hurtigt igang med at samle strandskaller og lege. Men da lejren var sat. Gik vi i telt og pakkede ud, jeg lavede varmt vand på min primus. Da der ikke er brænde her. Så var det tid til at se på kort, Tidevand, osv. Var blev til 13 km i dag en 5 km kort end forventer. Der er omkring 18 km til Kirkenes. Men kunne se der var en fejl i min tidevands apps igår fordi da jeg opdatere den var lav vandet kl 1130 da vi spise. Så passede det hele. Jeg havde snyt mig selv. Men med den indformation burde det være muligt at padle ind i morgen, hvis vejret og forholdene tillader det. Er meget forsigtigt i kano og med Karen. Skal de 10 km hen til kappet mod Kirkenes til omkring kl 1135 i morgen fordi der vender strømmen og jeg skal bruge indad gående strøm mod Kirkenes. Håber jeg får det til at passe. Ellers må jeg vende og blive her om. Torsdag og fredag ser forsat ud til at blæse så meget vi ikke skal padle.
Eftermiddagen gik ved telt. Vi var meget ude. Jeg sad og læste og Karen kastede rundt med sten for at finde strandskalder under. Håber at få hende til at sove tidligt.
Bliver spændende i morgen om vejr og det hele flasker sig. Eller vi ender her omme vejrfast de sidste dage.
Mvh
Erik

20120714-193147.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen