Dato: 20. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 82 / Dag 107
Sverige Lejr 19 / Dag 22
Pos (google): 57 43 11.6 / 16 44 59.2 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet: 42,1 km (i alt 3751,0 km)
Distance roet i Sverige: 971,0 km (i alt)
Rotid: 9t20m (06.10 til 15.30)
Vejr: 6/8 til 8/8 lave, mikro sol, lette byger. Vindstile kort ellers 4-6 m/s fra nord. 16-18 grader
Bølger, lidt havblik ellers 10-30 cm bølger fra nord
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Kom i seng kl. 21.10 og sov faktisk godt indtil vækkeuret mente jeg skulle op 04.30 som altid. Men kroppen føles træt i dag. Fik pakket, var også lidt langsom i dag fordi der var ingen ting der drillede men var først på vandet kl. 06.10 her var vanvittig flot, helt havblik her mellem øerne og fiskehejre, gæs og ænder måtte tidligt op, fordi jeg desværre skræmte dem bort. Uha skulle lige have gang i kroppen, have en muskel i venstre skuldre der drillede lidt, men var hurtigt væk da jeg blev varm. Kom ud til lidt mere ydrekyst og små øer, her var vandet forholdsvis stille og lidt modvind 2 m/s fra nord. Samt lave mørke skyer, gør det hele er så stille og dæmpet. Men der er modstrøm og farten var ikke noget at råbe hurra for lå mest på omkring de 5 km/t.

Men det gik frem ad og var de sædvanlige fugle at se på. Selv om der var modvind og den tog til lige så stille, kom der mørke skyer ind modvinden, så højde vind går med mig. Det gjorder jeg fik en let byge. Er faktisk en helt del både på vandet i dag, må være store skifte dag i dag.

Jeg havde et hav af små stop i dag, min musik afspiller drillede, stoppede hele tiden eller tog en ny sang, så når jeg hørt podcasts startede det pludselig forfra, så jeg måtte spole, tror der er for meget fugt i den vandtætte holder.

Så dagen var en stille gang men det gik langsomt og var lidt tungt og kroppen var sløv. Holdt pauser bag små øer, så jeg ikke drev tilbage, da der var mellem 0,7 og 1 km/t modstrøm. Glæder mig bare til at skulle høre Touren på P3, da tid var og jeg fik skiftet til min iPhone, kunne den selvfølgelig ikke afspille Radioen app’en alt andet virkede, så var noget træt af det hele, nægtede at skifte til andet musik fordi jeg ville høre touren. Ud for Vätervik, var vinden på 6 m/s lige i hovedet og modbølger, så lå mellem 4-5 km/t desværre skulle jeg enten ro indad eller krydse direkte med så var der 13 km før et ok lejr sted. Så trak bremsen, så er der også en chanse for at få lidt ekstra søvn. Kom i land i en lille, vig og med en genstartning af iPhone fik jeg Touren på P3 frem, herligt, så er der lys, tour, mad og cola, i teltet. Begyndte at pakke ud af kajakken, åbnede forreste pakluge og tog ting ud, underligt min taske er lidt våd, plejer aldrig at komme vand ind? Brunt vand? Så så jeg katastrofen alt colaen var løbet ud af den sidste 1,5 liter flaske jeg har, NEJ, NEJ!!!!! Ud med alle pakposer og tørre cola op.

Da jeg fik fat i flasken kunne jeg ingen huller finde, var vel en halv kop tilbage i og for det ikke skal være løgn da jeg åbnede falske var der masser af brus i, hvordan er colaen så kommet ud? Godt nok meget modgang i dag. Så teltet blev sagt og så forsigtigt som overhovedet muligt, ikke mere modgang. Lykkes at komme i telt og få mad, uden flere hændelser. For det mindste høre jeg Touren.

Nu skal der igen gøre klar og så skal jeg tidligt i seng. Skal nord på i morgen, skal have handlet og have vand. Gerne strøm også. Men det bliver trist vejr i morgen, står til dagsregn og en 6 m/s fra nord. Så bliver nok en hård dag igen, men ingen grund til at tænke på det, før jeg ser hvordan det bliver.

Erik

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!