Dato: 29. maj 2011
Lejr / dag:  Lejr 42 / Dag 55
Pos (google):  62 54 12.8 / 06 55 32.0 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet: 46,5 km (i alt 1783,8 km)
Rotid: 10t20m (07.00 til 12.50 og 13.40 til 18.10)
Vejr: 1-2/8 lav, sol. Vindstille kort mest 6-8 m/s s-sv. 10-14 grader.
Bølger havblik kort, 30-50 cm, enkelt steder 1-2 meter. En del gamle dønninger 1 meter.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

 

Igen blev det aften der skred i tid. Jeg ville hente en gang Mads og monopolet til i dag. Men så sket der åbenbart en fejl ved min netudbyder, fordi jeg fik 371 ulæst mail, problemet er at jeg havde ca. 16 ulæste mail før, alle de andre er gamle som er kommet igen, så ekstra  arbejde venter med at få dem markeder som læst igen. Så en TED talk med Louie Schwartzberg: The hidden beauty of pollination, det var så smukke billeder de 7 min var der tid til før jeg skulle sove.

Kom igen alt for sent i seng kl. 22.40 så bevillige mig selv søvn til 05.30 op frisk og frejdig, helt klar eller ikke. Hjælper altid når jeg lige har været ude og begynder at spise. Kom på vandet kl. 7, dejligt sol skinner, lidt vind og små bølger men super start. Hele området her Averøy er virkelig smukt, der er mange huse, osv. men meget idyllisk, især omkring Langøya. Lige før lå en lille ø 500 x 300 meter ca. der stod et rådyr kikkede en gang til og den kikke de på  mig ved siden af det lille fyr, vi kikkede lidt på hinanden før den gik lige så stille væk, de plejer at være så sky, hvad laver den på en lille ø, har ikke hørt om de svømmer over, var kun få små træer.

Her efter roede jeg i en masse små kanaler med flotte huse, fisker skuer, rigtig mange edderfugle og traner. Her var vindstille og havblik, virkelig en god oplevelse en af dem der gør sådan en tur her vær at tage på. Kom forbi en lille campingplads, her lå over 20 kajakker. Så kom jeg ud til Atlanterhavsvegen, havde fået en sms fra Niels hvor der stod at den var kåret som verdensflottest vejstrækning i 2005. Ja ja tænkte jeg det en vej og jeg er i  kajak, men selv jeg i kajak kan forstå og se hvorfor, fordi vejen går uden i mellem en masse små øer, med Atlanterhavet ud mod Nord. De vil få samme oplevelse som når jeg roer i kajak mellem små øer. Efter 2 timer og lige før vejen var slut, så var det også slut med sjov og vindstille. Vinden ramte mig med 6-8 m/s fra s-sv. Så skulle der lægges kræfter i og modbølger gjorder at farten var mellem 2,5 og 4 km/t det var som altid hyggeligt at få ”tid” til at se på landskabet. Igen forgik alle pause i små gryder hvor der var læg, men kl. 12.50 gik jeg på land ved Breivika her lå også en camping. Fordi kl. 13 var jeg på over Skype til Friluftslageret Gårdsalg igen. Var en masse kendt stemmer der stillede spørgsmål. Bl.a. Leif der kørte mig til start, Annie, Jens, Merete, osv. flere fra Yoga, min kæreste og datter var der uden jeg viste det. Svarede på lidt spørgsmål mens jeg lå i lyngen i læg.

Herefter var det bare om at komme ud i modvinden igen, men de næste 3 km var noget anderledes, meget som Vesterhavet, fordi her meget lavvandet og en masse skær, så det gjorder at bølgerne rulle ind langt ude fra. Skulle holde godt øje med hvornår de store kom og hvor skærene var, her blev bølgerne meget høje. Her roede jeg i 1-2 meter bølger. Så kom jeg til lidt mere normal kyst, men vinden lå nu næsten hele tiden på 8 m/s så det var bare ben hårdt arbejde på omkring de 3 km/t. Niels skrev forsat meldinger om vejret ville være dårligt i morgen som lovet. At i Bud var der hytter og camping, så holdt på. Var dog noget spændt på hvordan det ville være at runde pynten ind til Bud med bølger, men ved 17 tiden lage vinden sig lidt, samt der var en masse små øer jeg kunne ro lidt i læg af og ind til Bud. Fandt campingpladsen guide af Niels sms’er.

Jeg er lige som en tøs i en tøjbutik når jeg skal i land og på campingplads eller liggende, tænker altid bliver det nu dårligt vejr i morgen, skal jeg bare lægge mig i mit telt, det ikke nemt. Men gik i land og op på campingpladsen og mødt damen der styre den, ganske flink. Jeg lejede en lille hytte, for 350 kr i døgnet med bad og kan vaske tøj, det er vigtigt mit ro tøj er virkelig beskidt. Fik pakket ud, det er altid kaos når det er et nyt sted. Gik bad, vaskede tøj, skyllede mit rotøj for salt. Kæmpede igen med computer det er åbenbart noget jeg skal. Kan komme på Campingpladsens net, men det er ikke på internettet, så det må jeg vente med til i morgen, øv. Havde lige glædet mig til at hente en masse podcasts, osv. Havde lige lavet to klap sammen mader da jeg gik i bad, så dejligt med lidt mad ved 21 tiden, har også 1,5 liter cola. Fik snakket lidt i telefon, med Tom Amundsen en Nordmand der har hjulpet mig en hel del, han har roede den Norskekyst i 2009, læse hans blog fra den gang her. Nicolai fra Arrokayaks, min kæreste, osv. Fik lagt mine ting til tørre og endelig var det tid til at skrive indlæg, selv om jeg er pænt søvnig. Vejret i morgen ser ud til at blive vejrfast 10 m/s så der skal hviles, handles, osv. før det går videre.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!