Planlægning en startede tilbage i 2003 og turen har ændret sig mange gang men tog endeligt form for 1½ år siden. De sidste 8 måneder har vi arbejdet hårdt på hele projektet, med de op- og nedture der er undervejs. Det er utroligt hvor mange ting der ændre sig i forhold til det planlagte. Det sværeste er altid, det som man ikke selv har viden om og hænderne på. Men med nogle bump undervejs, er det sidste ved at være klar nu. Mange erfaringer rigere.

Vi skal nok skrive meget mere om planlægningen i vores bog.

Planen var vi skule gå fra Thule til Thule, men i sidste øjeblik mistede vi et sponsorat på transport. Vi talte om at betale transporten derop, men meget dyrt da vi kun kan få luftfragt nu, samt vi skal igennem en masse bestillinger og usikre ting igen. Derfor laver vi ture om til:

Starter i Kangerlussuaq (Sønderstrøm Fjord). Krydser over indlandsisen Nordøst til Vildtland og Navy Cliff. Her går vi ned fra isen til Independence Fjord.  Vi går ud igennem fjorden runder Nord om Grønland forbi Kap Bridgeman, forbi verdens nordligst landfaste punkt Kap Morris Jesup. Videre mod Nyeboe Land og over Hall Land. Herfra går vi til Washington Land og Inglefield Land, til det vestligst punkt på Grønland, Kap Alexander og indtil afslutning i Qaanaaq (Thule)omkring 15. juni 2009. I alt ca. 3500 km, inden vi er færdig.

Vi vil undervej se på den historie der har udspillet sig i området vi passere igennem. Vi vil lægge små historiks beretninger ud på vores dagbog undervejes. Efterfølgende vil vi i vores bog, skrive en del mere om de forskellige ekspeditioner, hvorfor de var der, hvordan de lavede kort, osv.  Vores film vil hovedsagligt se tinge ud fra Knud Rasmussens ekspeditioner.

Vi vil opleve meget historie, i form af efterladen skaber, varder, osv. Vi vil passer igennem områder hvor folk har haft succes, katastrofer, reddet livet og sat det til, alt sammen for at blive de første. Vi vil derudover samle viden om dyr, planter og vejr. Nogen har vundet plads i historien andre er blevet glemt, alt dette vil vi selv opleve, ved at passere igennem områderne og formidle dette på en spændende og underholdende vis.

Vi vil transporter alt selv, på pulke (små slæder ) vi har 3 stk. hver, hvor vi har mad og udstyr til 90 dag.  Vi vil gå på ski, hele turen og få hjælp af kites når der er vind. Kite er en drage vi sætter op når det blæser, så den kan trække os fremad.

Vi har fået hjælp af en masse mennesker, enkelt personer til firmaer, osv. en stor tak til dem. Læs mere om vores samarbejdspartner under menuen.

Vores egene forventer, er at vi skal have en super fed tur, vi kommer til at arbejde, men vi skal have god tid til også at nyde turen og se på dyrelivet når det kommer. Vores erfaringer skulle gerne give os et kæmpe overskud så vi kan filme og videre give vores oplevelser på bedste vis fra en natur og et område som kun de færreste har set.

Håber I også vil få glæde af ekspeditionen.

Mvh

Jesper  og Erik

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022