20120703-200609.jpg

Dag 28
Lejr 22
7 km (her af 2,5 km spildt) 0955 – 1300
Utroligt hvor hun kan kæmpe den lille pige først kl 2230 lukkede hun øjene. Jeg holdt på til 2340 med læsning, skriv bog og podcasts. Sov godt alle sammen. Dino var igen flygtet fra myggene  indnd til os.
Vågnede kl 7 ved meget let regn op og ud for at redde alle de ting der var til tørre natten over. Fik pakket det ned i tasker, osv. Fiskede kort, så gik jeg ind og læste. Kl 8 begyndte jeg at vække prinsessen. Tog lidt tid men det lykkes. Vi spiste morgenmad, spillede lidt. Så pakkede vi i sol, virkelig dejligt. Kl 0955 kunne vi padle afsted. Kun kort fordi efter 50 meter var første korte trække sted. Strøj lige forbi. Padlede over en mindre sø. Så kom der et længere stykke jeg måtte trække men igen let. Men pludselig kom der mørke skyer ind over og regnen begyndte at falde. Lage ind og fik hurtigt regnjakker på. Så væltede regn ned igen, øv. Da jeg kom ud på næste sø, kom der 4 stk terner flyvende, flot syn. Regnen var igen virkelig kraftig. Dog ikke som igår. Af en eller anden grund, lukkede jeg lidt af og padlede. Viste godt jeg ikke skulle ret langt før jeg skulle ind i noget mere snært vand. Men jeg holdt forkert kurs og knoldede bare på og underholdt Karen mens det øsede ned. For sent gik det op for mig at jeg var padlet forkert efter ca 1,2 km, NEJ. Tilbage over et åbent stykke i kraftig modvind og regn. Selvfølgelig begyndte Karen at græde og ville i telt. Jeg spurgte ind til om hun frøs, hun sagde hun bare ville i lejer. Så blev var en hård far og holdt på. Så var der musik til hørende af hende gråd. Efter 20 min benhård padling var vi tilbage. Efter hånd sol det blev mere snævert kom vi i læ. Og Karen blev stille. Var ikke nogle gode lejrpladser samt jeg ville gerne videre. Så pludselig en svane, det havde jeg ikke forventet. Men hvorfor ikke.
Kom til et kort trække stykke. Karen lå for over med sin luffer ind under vesten, gemt væk for regnen. Tror hun sov. Regnen var også blev mere normal men lå igen 5 cm vand i bunden af kanoen denne gang på en time. Kom til et nyt slæbe sten midt i et sten kaos. Satte Dino af lod Karen sove men da jeg kom til et meget snævert sted, kom der igen lidt vand i kanoen. Så satte også en noget våd og kold pige i land. Fik os forbi og alle tilbage i kanoen. Der var lige et lille stykke mere at slæbe så kom vi op i en lille sø. Som endte ved et vandfald og en overbæring. Det er faktisk første gang at Karen sådan rigtigt sagde hun savnede sin mor, utroligt det ikke er kommet før. Regn holdt op, men det var lejr tid. Havde været hård nok ved Karen. Padlede lidt frem og tilbag og fandt et godt sted for lejr og overbærings sted ca 300 meter ser det ud til. Fik slået lejr. Kom lidt regn. Karen skulle tisse, hun rystede helt af kulde. Men var i vældig humør fortalte løs. Før jeg fik inde ind. Havde fået regn ind mellem bukser og jakke så vi skiftede lidt tøj.
Jeg fik alt i land og tømt kanoen for vand. Så kunne jeg få tiden til at gå lidt, før jeg gik i telt. Nu var jeg også kold. Vi fik nogle madder og jeg fik ordnet alt, hængt til tørre, osv. Ser ud til der er et mikro hul i højre tørbuskeben lidt fugtige sokker. Vi hyggede mens der kom lidt vind og regn ind i mellem. Skulle tage rosiner til Karen men fik væltet min The, så det løb ind under min fod og op i sokkerne, av. Men slap med skrækken, dum fejl. Ellers ligger Karen og hygger sig i sin sovepose med sin iPad og snakker om det var en hård dag i dag. Kl 1630 blev vi enig om at gå en tur, men Karen snød mig lige, og ville ikke. Så sur far der tvang hende i tøj og ud. Tog en tønde på ryggen og Karen på skuldrende og startede overbæringen. Et min efter Karen grinede og var glad igen. Den lille hidsig prop. Vi gik de godt 300 meter mod Nord til vi ramt næste sø, der var mange sten og vand så gik lidt zig zag. Vel frem gik det tilbage stadig med Karen på skuldrende. Så tog vi en tur med kanoen og Karen gik ind igennem skoven uden problemer. Utroligt så nem en kano er at gå med. Gik turen uden pauser. Men måtte bære Karen retur igen. Så er der min 3 tur i morgen igen. Karen gik i teltet og jeg fiskede lidt, øv linien knækkede igen og jeg mistede en spinder. Karen skulle tisse nu vil hun ikke tage støvler på, igen en lille kamp. Jeg tror hun er træt idag. Kl 18 var det igen tid til aftensmad tørmad og kartoffelmos til Karen.
Aften stod på hygge, spil og se iPad. Karen skulle ud og tisse, det var overskyet og blæser en del, så siger hun “nej hvor en fin aften” fordi jeg altid siger sådan, meget sjovt.
Ser ud til sol de næste dag, håber det holder. Ville være rat.
Mvh
Erik

20120703-200500.jpg

20120703-200723.jpg

20120703-200812.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen