Udviklingsforedrag af Erik B. Jørgensen, kajak i bølger og storm, Foto Geir Haukursson

Mit nye projekt er blevet til i foråret, da jeg roede en masse kajak ved Nicus Nature, både på kurser og som instruktør. Men jeg skulle være færdig med at skrive min bog om ekspeditionen “Thule til Thule” og da jeg kunne se det kunne lade sige gøre til slutning af nov. Så begyndte planlægning i oktober, første skridt var at søge fonde og få anbefalinger til dem, samt få roet noget mere, selv om det var blevet til en del i sommerens løb. Pludselig løber tiden fra en, ingen fonde meldte ind, så der blev søgt en masse sponsor i sidste øjeblik. Da en deadline nærmede sig, sat jeg opsparing ind og sagde, af sted skulle jeg. Så Friluftslagret / Summitshop i Odense, mine faste samarbejdspartner blev kontaktet om en aftale og jeg skulle bruge lidt grej og mad.

Så den sidste tid er gået med træning, kort, grej, mad, kajak, nørde med grej og detaljer, og meget andet. Nu nærmer afgang sig.

Hvorfor gøre det om vinteren? Først og fremmest er det for at søge nye eventyr og oplevelser for min egen skyld. Men det er også et ønske om at vise at Danmark har meget at byde på, store som små eventyr. Man kan godt lave ekstrem ting i Danmark. Jeg vil gerne udbrede kendskab til friluftsliv, derfor behøver det at være spænende og anderledes. Derfor vil jeg også lave dagbog, beskrivelser af grej, m.v. som jeg allerede har gjort i lang tid på min hjemmeside.

Mit ønske er at inspirer hvem som helst, til at søge deres egne eventyr og drømme, samt få lavet noget fysik aktivet.

Heldigvis har Gyldendal igen bakket op om mig, og sagt hvis jeg klar turen, er der en bog i vente bagefter.

Men nu det snart tid til at lade eventyret begynde. Sommerfuglene har meldt sin ankomst i min mave. Bil er pakket, kajak sider på taget. Så håber jeg vejret er med mig i morgen, hvor tur starter (den 28. dec. 2009)

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022