Jeg havde længe haft et ønske om at komme videre med min kajak træning, jeg havde indtil nu taget mine ting via EPP, men jeg synes ikke de udbyder særlig mange kurser, i forhold til folk der vil på, samt jeg følger mig usikker på hvad der sker, når Dansk Kano og Kajak forbund, DGI og de andre har svært ved at blive enig.

Derfor begyndte jeg at se mig omkring. I Jægerkorpset lærte jeg at det ofte var bedre at tage væk, til de bedste i verden og lære intens på kort tid. På den måde lært vi den gang og jeg synes forsat det er den måde jeg rykker mig mest på. Derfor tog jeg fandt i forskellige mennesker i Danmark og spurgt hvor skal jeg tage hen. Alle sagde Wales eller Skotland, her er dygtige kajak folk og meget tidevand. Samt hvis man vil være EPP 5 er det forsat efter BCU 5 Star regler og prøver (de har lige haft et test kursus i EPP5 med BCU instruktører, to uger før jeg kom, så er på vej).

Jeg fik mange navne fra folk, men jeg skulle også havde det til at gå op med hvordan de udbød deres kurser. Derfor faldt Skotland hurtigt fra, det var ikke muligt at få sat et kort intenst program sammen.

Jeg var blevet anbefalet Nick Cunliffe fra Kayak Essentials, som har undervist for stort set alle, var med i ”This is the Sea 2 og 3”, har lavet sin egen DVD og har en Havkajak DVD på vej. Det måtte da stå for noget kvalitet og hans program skulle man tro var sat sammen efter mit hoved. Lå perfekt, jeg havde fået af vide hjemme fra at jeg var rigeligt klar til BCU 4 star / EPP 4, så derfor skulle det gerne tages hurtigt og jeg ville også gerne igennem 5 Star træning.

Jeg fik kontakt med Nick og vi fik en særaftale med BCU at jeg kunne tage 4 Star kursus og prøve ud i et, først bagefter ville vi ordne de korrekte papirer, herligt, så kunne jeg komme i gang med at planlæg turen.

Det var i august jeg fik styr på det, så jeg fik bestilt fly fra København til Manchester. Fra Manchester gik den med tog til Holyhead.

Jeg valgte at lege en kajak, så jeg var fri for at køre. Alt faldt på plads, så var det bare at vente på det blev afgang.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022