[Podcasts] Mød eventyren Ole Bendtzen

I den episode skal vi møde eventyren og multikunstneren Ole Bendtzen. Ole drives af den gode historie og dokumentere den via film, som instruktør, manusforfatter og indtager selv værtrollen i flere programmer.

Ole er født 5/11 1976 igennem barndommen, kom udlæggelsen da han voksede op i Boston og så verden.  Da han rejse tilbage til Danmark med sine forældre, var nysgerrighed født i kroppen. Det gjorder at Ole endt i USA igen på Valencia University og University of Central Florida’s to-årige filmprogrami Orlando. Fra 1994-96.

Igennem hele sin ungdom blev alt dokumenteret med videokamera. Derfor var det naturligt at søge videre ind på Filmskole i New York. 1996-97: New York Film Academy. Hvor afgangs projektet Lunchbreak, ført til flere stor priser. Selv om det gik storartet valgt Ole at trække sig fra film og rejse hjem til Danmark hvor han tog en uddannet Cand. Mag. i Filmvidenskab. 2003: cand. mag. i Filmvidenskab, Københavns Universitet.

Siden hen har Ole skrevet og instrueret flere novellefilm, dokumtarfilm, reklamer, musikvideoer og været vært i programmer. Her er lidt af det Ole har lavet:

Ole har modtaget flere priser, b.la.

  • “The Emerging European Filmmaker Award” i Milano 2004
  • “The Berlin Today Award” under Berlin Film Festivalen 2008

Andre Link:

Ole Bendtzen, Facebook  

 

iTunes icon

Android icon

God fornøjelse

Erik

P.S: beklager der er lidt støj på min mikrofon. Heldigvis er Ole klar og tydelig.

P.S.S: Se alle de andre podcasts/interview jeg har lavet før her

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Banner med Erik B. Jørgensen, Støt "Kom ud - Podcast" via min shop