Jeg havde igen prioriteret et mikroeventyr. Jeg ville gerne i kajak denne gang. Jeg havde sat 2 dage af i kalenderen, samt set på en mulig rute i Roskilde Fjord. Da dagene nærmede sig, så vejrudsigten ikke for god ud. Vejrudsigten sagde både til regn, overskyet vejr og i perioder frisk vind. Dog var det ikke noget jeg ikke ville kunne padle i og hygge mig i, så det var bare afgang.

Da dagen kom, havde jeg pakket dagen før. Jeg hentede en af delebilerne og kørte ned for at hente min ”Empower kajak” (den jeg padlede “Skandinavien rundt i kajak” i). Jeg kørte ned til  ”KanoKajakCenter” (tidligere ”Kano & Kajak værkstedet”), da de har kajakhotel. Jeg faldt i snak med Kim, det hele endte op i, at jeg fik tilbudt at prøve den nye FREJ T504, en kajak i ABS plast / termoplast på sølle 20 kg, fra Struer Boat. Det var en gode chance, så den greb jeg.

Jeg kørte til Jyllinge, ved Roskilde Fjord, her havde jeg kort-reccet, til jeg kunne parkere og padle en tur ind i Rosilde Fjord og retur igen dagen efter. Der var også flere mulige lejrpladser alt efter hvor langt jeg nåede, så det var perfekt.

Jeg kom på vandet lidt over kl. 12. torsdag den 21 nov. Det var overskyet og tåget. Men jeg fik en god tur på 4t15m. og godt 24 km. Så var det mørkt og jeg stoppede ved en af lejrpladserne. Efter en nat med kraftig vind og regn, stod jeg op som regnen holdt op. Jeg padlede fra lidt over 8 og 3t15m, retur med en tur ind i en bugt, så det blev til 18,5 km.

Igen en herlig lille tur/mikroeventyr. Så kunne jeg køre retur, aflevere kajakken og vedligeholde alt mit udstyr og hænge det til tørre.

På siden udinaturen.dk kan du finde lejrpladser ved Roskilde Fjord, samt du kan se mulig rute og GPS spor rundt i fjorden.

 

Indtryk af FREJ T504 havkajak

Hvis du går op i kajak, så har jeg lavet en ligge ekstra video, hvor jeg hurtigt gennemgår FREJ T504. Den er endnu ikke på hjemmesiden med alle detaljer, med vejrer 20 kilo og kommer til at koste 15.000 kr.

 

Jeg fortryder aldrig en tur, uanset vejr og forhold, fordi det giver altid nogle nye oplevelser og erfaringer. Derfor er mikroeventyr altid fedt at komme på!

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.