Efter min bestået 4 Star BCU prøve, var mening at jeg ville holde en hviledag efter 5 dage i kajak. Men da jeg så på vejrudsigten var der rigtig dårligt vejr på vej ind. Så mandag valgt jeg alligevel at tage på vandet. Jeg havde lånt en kajakvogn af Nick, så jeg kunne trække ned til vandet, ca. 1 km. Var på vandet lidt over 9, ved Port Dafarch, der var ikke meget vind og bølger, kun tidevand, så jeg fulde tidevandet nord på til Penrhyn Mawr, hvor man kan lege i tidevandet, da der opstår god strøm omkring klipper og surfbølger.

Der var ikke de bedste surfbølger, så jeg lege lidt i edge lines, prøve at ro ind i strømmen på alle mulig måder. Endte dog med lidt rul og en selvredning, da testning gik lidt ud over min formåen, men sjovt var det. Jeg skulle videre med tidevandet før det vente, så jeg roede til South Stack, sjovt at se hvor anderledes forholdende er her, i forhold til min første dag her over i kampe bølger. Jeg kunne se lidt mere af kysten på vej mod North Stack. Der var flere sæler her i området. Nord for North Stack kommer der lidt modstrøm, da vandet bliver presset mod tidevandet her, så skulle arbejde lidt hårdere. Ved Port Namarch holdt jeg en kort frokost pause på de solbeskinnede klipper, dejligt, mens jeg ventet på at tidevandet vendte. Min plan med turen var at opleve når tidevandet vender de forskellige steder, så på vejen hjem var jeg ved North og South Stack, når tidevandet vente. Tog på en masse hule udforskning og leg mellem klipperne mens jeg ventede på tidevandet. Utroligt mange sæler inde i hulerne, så når man kom dybt ind, begyndte vandet at koge, når sælerne hoppede rundt, så måtte jeg vende før jeg skræmte dem væk. En fin tur.

Tirsdag og onsdag, blev det kraftig blæst, regn og bare dårligt vejr. Det blev til en tur i ”byen” Holyhead, ikke meget at se, men skulle købe lidt mad, kort, osv. ellers fik jeg ordnet mit grej, lave en del navigations opgaver og 5 Star prøver, jeg havde fået, til at øve mig på.

Torsdag blæste det stadig meget, fra S / SV, men jeg to ned til Port Dafarch og surfede et par time, var ok surf, var dog lidt længe mellem de gode bølger, så øvede en del rul, osv. i bølgerne.

Fire gode fridage. Torsdag aften kom 2 af deltagerne på 5 Star træningen, Leslie fra Danmark og Sarah fra Schweiz, vi fik en kort snak.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 8. februar 2021