Besøgsdag

Dato: 31. jan. Søndag
Lejr / dag: 29 /35
Pos (google) N 56.09431 E 12.45944
Distance roet: 51,1 km
Rotid:  8 timer og 10 min
Vejr: -10 til -5 grader. Skyer 6/8 til 8/8 skyer mellem, let sne. Vind 6 m/s fra syd til vind stille.

Efter at have sovet som en drøm, fået morgenmad, samt en masse kajaksnak, blev jeg kørt tilbage til kajakken. Her blev den pakket og jeg kunne gå i blik stille vand, herligt.

Igen en stor tak, til Ernst og Merja for logi og hygge. Samt til alle fra Rørvig Kajakklub, som har fuldt mig, men nu forlader jeg deres område.

Jeg nød virkelig udsigt til stille vejr, så ringede min telefon, Jesper jeg kender fra Nicus Nature, var på vej, men var stoppet at meget is, ak. Jeg sejlede rundt Korshage, og her lå isen ud af Isefjorden. Jeg kunne se Jesper langt væk, vi ringede sammen, en god vej uden om så jeg gik lige på, og kæmpede mig igennem 2 til 5 cm is, noget var grødis, andet var fast. Den næste 1,5 km tog 45 min. Det sidste stykke ud sejlede vi i konvoj, begge i Arrow Play kajakker.

Ellers hyggede snakkede vi over til Hundested, hvor vi passede Knud Rasmussens hus, før vi skiltes.

Knud Rasmussen Hus er et fantastik sted, et besøg vær, at se det flotte hus og føle den stemning der er. Man kan tænke på de eventyr der er udtænkt her. Knud Rasmussen er et af mine helt store forbilleder, som eventyr og formidler. Derfor har jeg også et samarbejde med Knud Rasmussens Hus, når vi lave Grønlands ekspeditioner, for at få skolebørn til at lære om Grønland, samt søge deres egne drømme og eventyr.

Når der var mange tanker da jeg passede her. Jeg gik i mode og roede et hårdt tempo og nød udsigt meget flot her. Jeg viste der var mere selskab på vej, og kl. 12 ramt jeg sammen med 8 kajakker, som kom fra Malik flokken. Vi fulgtes af til Tisvildeleje, hvor vi gik i land og holdt en pause, hvor vi fik lidt varmt at drikke. Her efter roede vi lidt videre sammen. Snakken gik, om løs og fast. Samt Per og jeg gik i Grønlands snak.

Tak for turen og selskabet, altid hyggeligt at ro med andre.

Jeg gik igen i mode og roede til. Så rat at følge man kommer fremad og kajakken glider, samt så flot natur. I dag var igen store fugle dag, igen store flokke med ænder af flere hundrede, af forskellige slags. Ellers var det store svanedag, så omkring 200 fordelt over dagen.

Kort før Gilleleje, kom endnu en kajak, den gang Erik fra Gilleleje Kajakklub, så kørt snakken igen, til et stykke efter Gilleleje, hvor Erik stod af. Så var der kun Erik tilbage. Jeg følte mig rimelig frisk så jeg forsatte, lidt endnu, igen gik den for fulde hammer, til Hornbæk, her lage jeg ind øst for havnen. Hvor min kæreste, datter og hund, kom i det samme. Jeg var virkelig tilfreds, med dagens resultat. En masse hygge, samt fået tempo på kajakken.

Tak for selskabet til alle. I morgen håber jeg også jeg kan nå langt.

Erik

3 Comments on “Besøgsdag”

 1. Hej Erik! Godt gået at du kom igennem isen helt oppe fra Skagen til København ! Rigtig sejt hilsen Thorkild Lind fra Skagen og hans søn Chrsitan

 2. Hej Erik
  Respekt- respekt – jeg bliver mere og mere imponeret. Det er jo virkelige barske situationer du kommer ud for, men du ror bare videre. Herligt at følge din tur.
  Pøj-pøj ned gennem sundet.
  Hejsa
  David

 3. Hej Erik
  Helt fantastisk, at du roede så langt i dag.
  Det er virkelig imponerende i det vintervejr som rammer DK pt.
  Nyd nu Nordkysten med familien, det et flot område at holde en lille
  pause i. Især på denne årstid hvor der ikke er overrendt af turister.
  Hyggeligt, at du mødte så mange af mine kajakvenner idag.
  Kajak hilsen Preben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *