20130525-194533.jpg

Endelig (og allerede) oprandt weekend hvor vi skulle træne til vores kajaktur til Nordøstgrønland.
Jeg har kæmpet med at få overblik og pakket, efter min hjemkomst fra turen over indlandsisen i mandags.
Vi skulle mødes fredag aften kl 18. Jeg havde pakket mad, telt, fælles udstyr og Klepper folde kajakker.
Vel frem nær Faaborg, mødes vi på en primitiv lejrplads. Hvor vi slog telt. Vi skulle teste om vi ville bo i et Tentipi 7 personerstelt Safir 7 licht, med indertelt.
Tanke var vi er 4 mand og det kunne være rat at bo sammen og det er lettere end to telte.
Det eneste jeg bande over var at inderteltet var helt nyt. Men det var lavet så dumt at ventilations hullerne med myggenet ikke kan åbnes helt, så vi kan åbne de udvendige ventilations huller eller betjeningen til top hullet. Nu skal jeg til at sy i et nyt indertelt, ak.
Vi indrettede os, lavede aftensmad og snakkede turen igennem, tog en time i kajakkerne. Det blev en hyggelig aften
Idag stod vi op klokken 7 og spiste, pakkede og padlede ud kl 9. Vi padler i to dobbelt Klepper kajakker, fordi vi skal have dem med i en flyver, de kan laste utroligt meget grej og der er mere sikkerhed og fart i en dobbelt kajak.
Jeg padlede med Per og Henrik og Bjørn sammen.
Vi faldet ind i rytmen og padlede mod Skarø, videre til Drejø og til slut til Avernakø. Vi padlede i let regnvejr og frisk vind og gik i land et par gange.
Herligt at få prøvet det hele af og folk kan mærke hvor gode Klepper Kajakkerne er til den her.
På Avernakø bare vi tingene op til en primitiv lejrplads og slog telt og lage vores ting ind. Så var det tilbage i kajakkerne. Nu skulle der øves redninger. Vi lærte en masse. Bjørne lærte at en tørdragt skal være lukket for at være vandtæt, en Klepper skal tømmes godt for vand, før man sætter dig op ellers synker den. Det til godt og gav nogle gode snakke. Her efter var det lejr tid, tid til kaffe og the og nyt tøj. Der blev god tid til hygge, gå tur og snak om vores kommende ekspedition. De gamle skulle lige på deres smartphones, de er også med på noderne. En stor del af denne tur er at prøve grej af og lære hinanden at kende.
I morgen padler vi tilbage.
Herfra skal der pakkes i næste uge.
Det bliver muligt at følge med undervejs som altid. Vi forventer at flyve afsted den 22 juli og komme hjem igen den 22 aug. Vi skal padle fra Slædepatruljen Sirius hovedkvarter Daneborg til Mestersvig. Hvor vi skal opleve naturen, dyrelivet, historien og de mange skrøner om Nordøstgrønland. Vi glæder os.
Erik

20130525-194613.jpg

20130525-194623.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020