Skandinavien rundt i havkajak

En fortælling om en kajak tur ”Skandinavien rundt i kajak” eller retter sagt en kajak tur, fra Jakobs Elv i Nordøst Norge, ved grænsen mellemRusland og Norge til grænsen mellem Finland og Rusland.

Erik B. Jørgensen roede i sin kajak hele vejen langs den Norske kyst, forbi Nordkap, Stad, osv.Turen gik videre langs Sveriges kyst op i den Botniske bugt og herfra langs den Finske kyst.
Som den første nogen siden lykkes det Erik at ro de 3 lande i træk. En tur over 175 dag, med 136 dage i kajakken og 6443,2  km i sin kajak.

En tur der startede 5. april 2011 en start i dyb sne i den sidste del af vinteren, det var det store Barents Hav og Norskehavet. Med store bølger og store vider.Køb bogen: Skandinavien rundt i kajak

Et fantastik syn at ro under de store klipper ved Nordkap. Videre ned igennem Norge sammen med foråret og 1000 vis af søfugle, pukkel hval, marsvin, spækhugger helt tæt på og mange andre dyr.
Videre om det store vand ved Stand, rundt det sydlig Norge, hvor sommeren for alvor fik  fat. Sommer gik ned langs Sverige og op i den Botniske Bugt, hvor efteråret stille og roligt kom nærmere. I mens Erik roede igennem de mange øer i skærgården.
Herfra sluttet turen ned igennem  det flotte Finland, indtil den Russiske grænse kom igen og Erik kunne ro i mål 26. Sep. 2011.

Hør en beretning om årstider, mødet med naturen, dyrelivet og mange sjove mennesker. En hyldest til livet og eventyret.Et foredrag hvor den gode historie er i centrum, i følgeskab med storslået billeder fra en storslået natur.

Som de mange andre Ekspeditioner Erik har været på, har han skrevet en bog “Skandinavien rundt i kajak
Glæd dig til en stor oplevelse, du sent vil glemme.

Billedgalleri Download materiale Book foredrag Tilmeld dig Nyhedsbrev Praktisk information 

Kunderne siger

“Knud Rasmussen sagde engang, at “Eventyret venter den, som forstår at gribe det…”
Ikke kun griber og realiserer Erik som en af de få gang på gang eventyret derude, han formår også at formidle oplevelserne på en inspirerende, autentisk og indlevende måde. Jeg har hørt “Danmark rundt i havkajak”, “Skandinavien rundt i havkajak” og senest “Far og datter i vildmarken”. Det er fantastiske fortællinger hvor fokus ikke ligger på målet og gennemførelsen af ekspeditionerne, men derimod på selve rejsen, oplevelserne og det at være i nuet.
Erik fortæller meget indlevende, humoristisk & inspirerende. Eneste minus ved foredragene er, at tiden går for hurtigt…
Per Brix
Rungsted Kajakklub“

Du kan se mange flere anmeldelser her “Kunderne siger”

Her er lidt eksempler på billeder i foredraget, en video der viser for lang ture var og over 4 årstider, samt lidt eksempler fra mit foredrag:

 

Tak til sponsore