Cookies og personoplysninger, GDPR

Denne hjemmeside udbydes af:

Kom ud /v. Erik B. Jørgensen, Skelhøjvej 34 st.tv. 2800 Lyngby
CVR-nr: 30936132 Telefon: +45 4025 2477

  • Hvilke oplysninger indsamler vi og til hvilke formål
  • Hvem videregiver vi personoplysninger til
  • Politik for brug af cookies
  • Hvad er en cookie?
  • Regler for cookies
  • Beskyttelse af personoplysninger

 

Generelt

Ved benyttelse af hjemmesiden komud.dk accepterer du, at Kom ud /v. Erik B. Jørgensen behandler dine personoplysninger i henhold til anførte datapolitik.

Vi respekterer fuldt ud alle ønsker om hemmeligholdelse af personlige oplysninger, som afgives online, og vi er opmærksomme på behovet for hensigtsmæssig beskyttelse og forsvarlig behandling af alle personlige oplysninger, som vi modtager.

Hvis du ikke kan acceptere anførte datapolitik, bedes du undlade at benytte denne hjemmeside.

 

Hvilke oplysninger indsamler vi og til hvilke formål

Når du besøger komud.dk, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på hjemmesiden, din IP-adresse, herunder din netværksplacering, og informationer om din computer.

  • Formålet er at optimere brugeroplevelsen og hjemmesidens funktion, samt foretage målrettet markedsføring. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre hjemmesiden samt vise dig relevante indhold.

Når du køber et produkt, tilmelder dig en service som fx nyhedsbrevet eller kommunikerer med os på hjemmesiden, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., betalingsmåde, oplysninger om hvilke produkter du køber og eventuelt har returneret, leveringsønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.

  • Formålet er, at vi kan levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Oplysninger om dine køb kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Ved køb indsamles IP-adressen med det formål og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.

Vi indsamler udelukkende de personoplysninger, der er nødvendige (f.eks. e-mailadresse og navn) for at levere den ydelse, som du efterspørger.

Vi indsamler ikke personhenførbare oplysninger fra tredjemand om kunderne.

Vi benytter ”Stripe” og ”PayPal” til håndtering af online køb og opbevarer ikke selv informationer om betalingsmidler fx kortnumre på betalingskort, bankkontonumre eller lignende.

Forsendelse sker via ”Pakkelabels.dk” som vi har en databehandleraftale med, som behandler forsendelse og kontakt oplysninger, ud fra gældende lov.

 

Hvem videregiver vi personoplysninger til

Personoplysninger afgivet på komud.dk videregives kun til:

  • forretningens interne afdelinger;
  • udvalgte og betroede tredjemænd, der kan benytte dine personoplysninger med henblik på at levere varer eller serviceydelser, som du har bestilt;
  • forretningspartnere med henblik på at registrere og vedligeholde din brugerkonto; og
  • samarbejdspartnere der behandler oplysningerne på vores vegne.

Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring.

Samarbejdspartnere er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

For at kunne videreudvikle og forbedre vores hjemmeside fører vi statistik over, hvordan brugerne anvender siderne. Statistikken anvendes udelukkende i opsummeret form, f.eks. til at se hvilke sider og browsere vores kunder anvender mest.

Vi anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Google kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på komud.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html

Vi anvender Facebook Pixel til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Facebook. Facebook kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Facebook accepteres ved besøg på komud.dk og fremgår af https://www.facebook.com/business/gdpr og her https://www.facebook.com/legal/terms/update

Vi anvender Mailchimp som vores nyhedsmail. Så navn og mailadresse videre gives til MailChimp, så vi kan sende nyhedsmail med relevant indhold til dig. Privatlivsvilkårene for Mailchimp accepteres ved besøg på komud.dk og fremgår af https://mailchimp.com/legal/privacy/

Vi videregiver desuden kun personoplysninger til andre, fx misbrugsregistre i henhold til gældende lov, hvis den pågældende kunde udøver misbrug eller svindel over for Kom ud /v. Erik B. Jørgensen.

Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om den enkelte kundes anvendelse af tjenesterne på komud.dk.

 

Politik for brug af cookies

På komud.dk bruger vi cookies til teknisk funktionalitet, herunder login, så vi kan huske dine præferencer og analysere din brug. Cookies anvendes af stort set alle websites. Det kan i nogle tilfælde være den eneste måde at få et website til at fungere efter hensigten.

 

Hvad er en cookie?

En cookie er en fil, som lægges på din computer eller andet IT-udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer og samle information om, hvilke sider og funktioner der besøges med din browser. Men cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af én eller flere personer. Den kan heller ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Cookies kan ikke indeholde virus og er i sig selv ikke farlige. De fleste internetbrowsere gør det muligt at blokere for cookies helt eller delvist, og du kan altid gå ind og slette cookies fra din computer, selvom du har accepteret cookies én gang. Du skal være opmærksom på, at hvis du blokerer for alle cookies, så vil nogle hjemmesider ikke fungere korrekt.

Vi bruger cookies på komud.dk til at øge brugervenligheden og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker på et link på komud.dk, accepterer du samtidig vores politik for brug af cookies.

 

Regler for cookies

Reglerne for danske hjemmesiders brug af cookies er lagt fast i et EU-direktiv, der fastslår, at brugere af hjemmesider i EU skal gøres opmærksom på hjemmesidens brug af cookies. Du kan læse mere på Erhvervsstyrelsen.dk om cookies og det juridiske grundlag her.

 

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger.

Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “senest opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

 

Adgang til oplysninger

Du kan altid framelde dig nyhedsbreve, i hvert nyhedsbrev og alle data vil blive slettet.

Du kan få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger, skal du skrive til os på adressen erik@komud.dk.