Far og Datter
– 45 dage i Danmark

En ekspedition der var en hyldest til livet, vores natur og forholdet mellem en far og datter. Erik B. Jørgensen og hans datter, Karen har hele livet rejst sammen på masser af små ture og rejser. Det var været Eriks vej til at finde sin farrolle og rollen som ”weekendfar”. Det har givet dem et unikt bånd og sammenhold.

Ud over små rejser, tager de hver tredje år på en 45 dage lang ekspedition. Den først fandt sted da Karen var 3,5 år gammel, “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano” i 2012, i det nordlige Finland. Anden ekspedition var “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige” i 2015.

I sommeren 2018 drog de afsted igen, denne gang “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark”. Nu er Karen blevet 9,5 år en stor forskel på en lille pige på 3,5 år.

Målet var at sætte fokus på vores dejlige natur i Danmark og forskellige måder at bruge den på. Ud over det ville de prøve at møde de store dyr i Danmark, ved at rejse igennem nogle af de områder som de større dyr i Danmark er, både på land og i vandet.

Vi ændrede transportmidler alt efter, hvad der var bedst i de forskellige områder. Vi padlede packraft, vandrede,  cyklede, padle kajak, og sluttede af med at vandre igen.

  • 1 etape Vandring og packraft, Vestjylland
  • 2 etape Cykling, Hærvejen, Frederikshavn til grænsen + tur over Als til Fyn.
  • 3 etape havkajak, dobbeltkajak, Middelfart, via Det Sydfynske Øhav til Nyborg.
  • 4 etape Vandring, Bornholm og Christiansø

Vi vil sætte fokus på de muligheder vi har i Danmark og vores natur vi skal værne om og bruge. Vi håber også vi kan sætte fokus på vi skal have endnu mere vild natur i Danmark, så dyrene har noget at være i og vi mennesker har noget at slappe af i.

Vi vil møde de store dyr og se vores fantastiske natur

I dette foredrag vil Erik fortælle om deres oplevelser i Danmark og små observationer og anedoter fra deres mange andre ture. Samt deres møder med dyr som bæver, kronhjorte, dåhjorte, ulv, rådyr, sæler, marsvin, bison, elg, mv.

Glæd dig til en herlig og jordnær fortælling, med masser af billeder og videoklip.

Forhåbentlig kan vi vise og inspirere andre til at tage på små ture/eventyr ud fra deres evner og lyster.

Det handler om passion!

Hele det her projekt handler om passion. Det handler for mig om at jeg fandt min far-rolle, ved at være i naturen med min datter. Det er nu blevet vores fælles passion. Det er vores ting, vores helle og en ting vi har kun os. Det er er blevet vores særlig ting og referenceramme, når vi taler i hverdagen. Vi er kommet hinanden nærmer, ved de mange timer sammen. Det var været sjovt, træls, hårdt, vådt og perfekt. Det har givet fælles værdier og historier, som definere vores far/datter forhold.

Jeg er eventyrer og har en stor passion for naturen og rejse, derfor er det den naturlige vej for mig. Andre har en anden vej, det handler “kun” om at lave noget sammen begge er passioneret omkring.

Alt det og vores rejser har jeg beskrevet i min bøger:

Derfor forsætter vi med at drage på tur sammen.

Fokus på “Eventyret starter i din baghave”

Vi vil vise at vi alle har muligheder for at lave eventyr i vores baghave, ved at komme lidt rundt i Danmark. Forhåbentlig kan vi vise og inspirere andre til at tage på små ture/eventyr ud fra deres evner og lyster.

Presse fra turen:

Far og datter på Vildmarksrejse 45 dage i Danmark.
TV2 Fyn, 16 juli 2018 af Rikke Stenstrup Lund.

Nationalpark Thy (26:52), Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark.
TV2 Nord, Nationalpark Thy TV, 27 juni 2018 af Rigmor Sams.

Jægersoldat på ny mission: 45 dage i den danske vildmark med sin ni-årige datter.
Ekstra Bladet, 25 juni 2018 af Claus Jessen.

Ekspedition: 45 dage i Danmarks Vildmark.
Opdag Verden, 17 juni 2018 af Tore Grønne.

Blogindlæg fra turen finder du her.

 

Søllinge-Havndrup Foredragsforening havde besøg af Erik, som holdt sit foredrag: Far og datter i vildmarken – 45 dage i Danmark.
Det var en kæmpe oplevelse. Både at se naturen, men lige så meget Eriks og Karens forhold og samarbejde.

Erik er en meget levende fortæller og ikke én af vore gæster faldt i søvn denne aften.

Lene Have Hansen