Yukon River, venter i 2016

Eventyrlige Yukon

Yukon River, floden i Canada/Alaskas store vildmark og indbegrebet af dramatisk guldgraver historie med opfyldte og bristede drømme, en farverig kultur og ikke mindst et rigt dyreliv. 3.220 kilometers storslået naturoplevelse i kajak.

Sommeren 2016 padlede min kæreste og jeg hele Yukon River, et fantastisk eventyr – en drøm der blev til virkelighed efter idéen blev skabt på min tur ”Alaska på tværs” i 2014.

Vi padlede fra Yukon flodens to udspring i Atlin og Bennett Lake, gik i land og vandrede det 64 km lange legendariske Chilkoot Trail, padlede videre op gennem det nordlige Canada, på tværs af det mægtige Alaska og helt ud til Beringshavet. En vildmarks ekspedition på i alt 78 dage.

Et eventyr og en ekspedition der på flere måder var anderledes end mine tidligere ekspeditioner, da jeg denne gang rejste med min kæreste. Vi havde hver vores erfaringer og tilgange at krydre eventyret med. Det har givet en masse spændende nuancer, oplevelser og læringer.

Tine Henriksen

Tine Henriksen

Yukon floden har altid spillet en central rolle for befolkningen og udviklingen af området omkring floden. Det har været en hovedfærdselsåre for indianere og eskimoer til at komme rundt i landet, fiske, jage og mødes.
Det var via Chilkoot Trail og Yukon River at historiens sidste og helt store ”Guldfeber” udspillede sig. Guldgravere, lykkejægere og forsyninger kunne komme ind til de attraktive områder. Yukon floden og guldet var bestemmende for, hvor byerne i hast blev anlagt og også forsvandt igen, før veje og lufthavne tog over, og det moderne Alaska opstod.

Vi fulgte i guldgravernes fodspor, da vi også valgte og tage til Skagway og vandre Chilkoot Trail, for at følge hele ”Guldfeber” rejsen fra Stillehavet, over det udfordrende bjerglandskab og den lange strabadserende vandvej ned ad Yukon River.

I dag er Yukon floden forsat en stor del af både Canadas og Alaskas natur og selvforståelse. Yukon floden er forsat rig på storslåede naturoplevelser, masser af dyreliv, og små bysamfund, hytter og eneboere langs floden. Alt sammen noget vi fik oplevet helt tæt på på vores kajaktur ned ad Yukon River.

Kom med på vores Yukon River eventur. Hør foredraget, hvor jeg fortæller om vores unikke ekspedition, hvor jeg dykker ned i historien, dyrene, naturen og vores mange sjove oplevelser. Hør også om, hvordan forberedelse, motivation og disciplin spiller ind på gennemførsel af en sådan tur, og ikke mindst hvordan det er at rejse som kærestepar med 24 timers nærvær dag efter dag i så lang en periode.

Os bekendt er vi de første danskere, der har padlet hele Yukon River fra udspring til Beringshavet.

Læs mere om Tine Henriksen her!

Læs mit, Erik B. Jørgensen’s, CV her!

Billedgalleri Download materiale Book foredrag Tilmeld dig Nyhedsbrev Praktisk information

Kunderne siger

Tak for en eventyrlig aften i kajak ned af Yukon floden i Canada og Alaska. Erik B. Jørgensen er en fantastisk fortæller, der tryllebinder publikum med fortællingen om en enestående rejse med fantastiske naturoplevelser og et rigt dyreliv, der spænder lige fra millioner af myg til Grizzlybjørne med unger og stampende og fnysende elgtyre!
Undervejs fik deltagerne også et godt indblik i de historier, der har udspillet sig langs Yukon flodens bredder med bl.a. det store Gold Rush i slutningen af 1800-tallet og indianernes skæbne og livet i små isolerede bysamfund.
En tur, der kræver sin mand – og sin kvinde, og så levende berettet, at man med god samvittighed kan blive hjemme og alligevel føle at man har været afsted 🙂
Sabine, FOF Syd- og Vestsjælland

Du kan se mange flere anmeldelser her “Kunderne siger”

Udvalgtebilleder Yukon River

Yukon floden kort

Yukon River, hvor Dalton Highway krydser. Fra "Alaska på tværs"

Yukon River, hvor Dalton Highway krydser. Fra “Alaska på tværs”

Samarbejdspartnere

Herunder kan du se de samarbejdspartnere, der var med til at gøre vores tur/ekspedition til virkelighed.
Friluftslageret og HavkajakkenFriluftslageret
Igen er min tro sparringspartner Friluftslageret med ved min side, med god vejledning, udstyr og opbakning. Besøg Friluftslageret her! De har masser af godt udstyr og kompentente medarbejder til at give råd og vejledning. De har også udvidet med kajakudstyr, i deres nye afdeling i Fredericia, “Friluftslageret, havkajakken”.

Mærker/Udstyr vi bruger, igennem Friluftslageret

Mountain Hardwear. Rigtig meget af vores tøj vil være fra dette herlige mærke.

Keen. Vi bruget Keen’s fodtøj.

Norrskov. Det lille nye danske mærke, brugte noget af deres lækre tøj.

Helsport, støtter op igen, med et af mine ynglings teltet, Svalbard 6

Primus. Som altid brugte vi deres super fede brænder og tilbehør

Yeti, med deres dejlige dun-produkter, vest og soveposer

Nordisk. Med deres dejlige Oppland 3 LW til vandreture

JR Gear. Underlag og vandtætte poser

Low Alpin, rygsække

Stanley temokander


NaturamaNaturama

Naturama, står for moderne naturhistorie. De har et fantastisk museum/udstilling i Svendborg, med udstoppet dyr. Her kan man komme tæt på især dyr fra den nordlige halvkugle. De har skrivte spændende beretninger om nogle af dyr vi mødte undervejs. Besøg Naturama her!

 

AclimaAclima
Aclima, havde vi selvfølgelig med, da jeg er en det af deres “Testteam” og elsker deres produkter. Det giver os dejligt varmt og lækkert undertøj og trøjer. Her kan du læse alle de anmeldelser og artikler jeg har skrevet om Aclima over årene.

 

 

Sandiline, kayakgear

Sandiline,
Sandiline er igen bag mig og støtter os med det lækreste kajaktøj. Vi havde både semi-tør bukser, jakke lang og kort, shorts, sko, flydevest, sprayskirt, osv. med. Sandiline, har været  bag mig i mange år, både under “Danmark rundt i kajak, isvinteren 2009-10” og “Skandinavien rundt i kajak”, tøj som jeg har haft glæde af lige siden, da det er utroligt solidt og lækkert.

 

 

Seaward KayaksSeaward Kayaks
Vi arbejder sammen med Seaward Kayaks på den her tur. Vi padlede i deres helt overtruffen grejdobbelt kajak, Passat G3. Jeg har padlet en del med den nede ved Nicus Nature, i Svendborg. Vi testede også Passat G3 på en lille tur i efteråret 2015. Passat G3 er en rigtig stor dobbelt kajak, den er meget stabil og vi kunne laste en masse. Vi fik brug for pladsen til alt vores udstyr, det var lidt mere besværligt at pakke end en kano, men til gengæld fik vi mere padlekomfort og en højre hastighed, der gave flere timer i lejren, til at padle længere eller se de mange steder vi passere. Her kan du se vores overvejelser mellem kano og kajak “Yukon River, kano eller kajak?”

 

Avannaq

Avannaq
Igen bakker Avannaq op med deres fantastisk hybrid pagajer. Det ligner en Grønlandspagaj, men den har blade som en wingpagaj. En pagaj jeg har været utrolig glad for under “Skandinavien rundt i kajak” og lige siden. Vi have en videre udvikling med af denne super dejlige pagaj. Her kan du læse alt jeg har skrevet om Avannaq igennem tiderne.

 

Gram Kajak, logo
Gram Kajak
Gram Kajak var også med på vores tur, så vi havde nogle gode og innovative Grønlænder Pagajer, endda delbar. Vi havde Gram 9000 D og Gram 8400 D med, så vi kunne variere vores belastning på vores krop, ved at variere mellem de forskellige typer pagajer vi havde med. 

 

Kano- og kajakværkstedet

Kano- og kajakværkstedet
Igen bakker Kano- og værkstedet op, med deres store viden og giver os super gode muligheder for at træne godt op til turen, bl.a. via Frederiksdal kano og kajak hotel. Fedt med så kompetente folk lige i baghaven!

 

 

Up North Adventure, logo

Up North Adventure
Up North Adventure støttede os med lokalkendskab og logestik i Canada og især i Whitehorse. Der er ikke noget som professionelle og lokale folk, der kunne hjælpe os med at modtage pakker, bestillinger, gode råd og fif. Up North Adventure laver en masse fede sommer- og vinterture, hvis man vil med på grupperejser eller bare have logestikken ordnet. Så skal du der over, så tjek dem ud.

 

Rawbite, logo

Rawbite
Rawbite hjælp os med at få nogle velsmagende snacks/mellemmåltider på vores tur. At de så er oven i købet er sunde, glutenfri, laktosefri og økologiske er ren bonus. Der er ikke noget som at blive forkælet, med lækkert mad/snaks undervejs.

 

 

LTS, flyfishing Danmark

LTS, Flyfishing Danmark
LTS, Flyfishing Danmark er igen med, så jeg kan havde noget super godt og let fluefiskgrej med.

 

 

WaternLife

WaternLife
WaternLife var endnu engang med på turen. De hjælper os med at få rent vand, via LifeStraw GO og Mission. Samt med deres Danish Endurance kompressionssokker.

 

 

Moalem Trading

Moalem Trading
Moalem Trading støtter os med en lang række af deres produkter som powerbanks, solceller, aktionkameraer og lys. Altid fedt med gode produkter.

 

 

Power2Go

 

Power2Go
Power2Go hjælpe os igen med solcelle og powerbanks, så vi har godt med strøm til alt vores elektronik.

 

 

Billedgalleri Download materiale Book foredrag Tilmeld dig Nyhedsbrev Praktisk information

Grizzly bjørne, Alaska