Flere har spurgt mig om mit valg af jakke til vinterfjeldet eller ski ferie. Jeg bruger lidt forskelligt alt efter årstid og aktivet.

Når jeg er på skiferie og køre op og ned med lifterne, har jeg ofte, en gore-tex jakke på, fordi det ofte er lidt våd sne, så man bliver pænt våd, og ja jeg styrter mange gange, ellers køre man ikke til kanten.

Det vil sige, at når jeg synes sne er våd og fugtig, samt jeg ikke laver en aktivitet hvor jeg sveder meget, bruger jeg ofte gore-tex. Jeg har stadig en gammel Nørrøna ”Trollvegen” jakke, en solid skal jakke, der er god til at tage nogle tæsk.

Når jeg er af sted på aktiviteter der er fysisk aktive, eller det er pænt koldt, bruger jeg altid bomulds jakker, de er mere behagelige at have på, sat de transporter nemmere sved væk, og de tørre hurtig. Så de gange jeg har været på Grønland har jeg brugt en bomulds jakke.

Dem kan man få i mange priser og kvaliteter, dem jeg har været mest glade for er.

Norrøna Klassik anorak, i bomuld, med mulighed for pelskrave. Det kunne være et hvilke som helst mærke, der skal vare være god plads til tøj under, den skal være lang så den kan tages ned over røven, da man mister meget varme, på røven, når det blæser og er koldt. Der skal være en god hætte, der kan lukkes godt af, hvis det ikke er en stiv hætte, er det godt hvis der er mulighed for at påsætte en pelskant, den er også dejlig når hætten er nede.

Den anden noget dyre jakke jeg er glad for er Jakke Bomuld, Rimfaxe, Klättermusen, se tidligere tilbagemelding på den her. En jakke med gode lommer, en super hætte og den er lang så den går ned over røven, når man ønsker det. Den bedst vinter jakke jeg har prøvet.

Hvis man er af sted sidst på sæson, kan der komme regn, så der har jeg en super tynd regnjakke med, hvis det skulle ske, her bruger jeg en fra Fjällräven jakke, men igen det kan være hvilke som helst jakke, bare den er let og nem at lufte ud.

Men meget af tiden jeg er på vinterfjeldet, bruger jeg bare en løbeoverdel til at tag vinden, fordi jeg producere nok varme ved den aktivitet jeg laver. Læse mere om løbejakke / løbeoverdel her.

Så har jeg altid en dunjakke eller en dunvest med til pauser eller når man når frem og skal slå lejer, det er en hurtig måde at kunne få noget varmt tøj over sig. Bare en kort pause kan man hurtigt blive kold. Se anmeldes af Klättermusen dunjakke og dunvest her.

På benende bruger jeg altid en gore-tex buks, da jeg ofte ligger på knæ og har kontakt med fugtig sne, osv.

Håber det kan bruges

Erik

Har bl.a. skrevet om jakker:

 

Indlægget er opdateret: 5. marts 2021