Currently set to Index
Currently set to Follow

Valg af vandrebukser, til friluftsliv

2024-02-23T17:47:59+02:00By |Categories: Bukser, Valg af ........|Tags: , , |6 Comments

I det her indlæg vil jeg fortælle om min tanker og overvejelser når jeg skal vælge vandrebukser, både til sommer og helårsbrug, og til alt slags brug som vandreture, ture, mikroeventyr og ekspeditioner.

Du skal dog være opmærksom på at vi alle er meget forskellige, så bukser sidder meget forskelligt på os. Så har du ikke prøvet mærket før, så tag ud og prøv mærket og de modeller du synes er fede.

Blogindlægget er opdateret den 12. okt. 2023

Hvad lægger jeg vægt på helt overordnet

De helt overordnet ting for mig, når jeg skal have vandrebukser er:

  • Pasform og livvidde, min bukser skal side godt om livet og ikke være for tykke rundt om livet, på grund af mange lommer
  • Der skal være mulighed for et godt bredt bælte
  • Lange bukseben, ikke noget være end bukser der stumper
  • Gode dybe stiklommer, gerne med lynlås
  • Gode lårlommer
  • Er det tykke bukser, er det rart med udluftningsmuligheder

Alt det vil jeg uddybe herunder. Men først en lille film om det jeg lægger vægt på!

Hvad skal dine vandrebukser/outdoorbukser bruges til?

Det først du skal gøre dig klart er hvad du skal bruge dine vandrebukser/outdoorbukser til! Med det tænker jeg på om du ”kun” vandre på stier og veje, eller du også går væk fra stierne og ud i vildmarken.

Vandre du på alle årstider, eller kommer du mest ud i det varme halvår.

Hvad er dine præferencer, med hensyn til løse eller stramme bukser, mange lommer/ingen lommer. Sådan er der en hel masse overvejelser du lige skal tænke igennem.

Der er også økonomi, fordi har du brug for de dyreste vandrebukser til at starte med, eller kan du gå i det du har, et par arbejdsbukser, eller skal du bruge dine bukser så meget at du bare skal have det bedste.

Skal dine vandrebukser lige så meget bruges til dagligdagsbrug som til ture, eller er det bukser kun til ture.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Materiale

Materialevalg kan være en svær, synes jeg, fordi jeg hører alle de forskellige mærkers hurraord om de har udviklet deres helt egent unikke materiale og det kan holde til en kampvogn køre på det og det har så mange fiber per cm, mv.

Det skal nok være korrekt, men jeg kommer aldrig til at prøve alle mærker og alle slags materialer, så hvad kan jeg sammenligne med?

Fjällräven her deres G-1000® stof de slår på. Det er stærkt stof, som består af 65 % polyester og 35 % bomuld, som de andre mærker har deres versioner af. Fjällräven har også fået G-1000 Air Stretch, fremstillet af økologisk bomuld og delvist genanvendt polyester

Lundhags har deres LPC-stof, der indeholder 65% genanvendt polyester og 35% økologisk bomuld.

Haglöfs, har bl.a. deres Climatic™ stof, 94 % polyamid, 6 % elastan, med hurra-orderne: særdeles holdbart, glatvævet skudgarnsstretch, 205 g/m², bluesign®-godkendt.

Når det så er sagt, så synes jeg også jeg får hvad jeg har betaler for, når jeg holder mig til de store mærker. Når prisen går op, bliver materialerne og kvaliteterne bedre. Det store spørgsmål er så, hvor meget har du brug for? Og hvor mange penge vil du bruge.

Skal du bare have nogle solide vandrebukser, så kan du også se på gamle militærbukser eller arbejdsbukser. De er også solide og har ofte gode lommer.

Personligt hænger jeg mig ikke så meget hvilke materialer det er, så længe det er fra de store outdoormærker.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Vandrebukser til herre, damer og børn

Lige som vi har forskellig størrelse og går efterforskellige pasform, så findes langt de fleste modeller i vandrebukser også i herre og dame modeller, men forskellige udformning.

Damemodellerne har ofte lidt mere volumen omkring hofte og baller. Flere af dem har også kortere ben.

Så husk at prøve modsat køn modeller, hvis du har svært ved at finde nogle gode vandrebukser, fordi det er ligegyldigt hvilke køn bukserne er til, hvis de sidder bedre på dig.

Der kommer også flere og flere vandrebukser modeller til børn, til stor gavn for børn, men også mindre personer.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Pasform, livvidde, volumen

Vi er alle forskellige som personer, derfor giver det nok sig selv at vi alle ikke passer de samme bukser,.

Vi har også forskellige præferencer og livvidde. Jeg hader bukser der strammer eller sidder tæt ved lårene og lysken. Så følger jeg man lås og skidt tilpas. Derfor har jeg ofte et par bukser, der nok lige er et nummer for ”stort”.

Derfor er det også vigtigt at prøve forskellige slags bukser, når du har muligheden. Jeg oplever gang på gang at forskelige mærker, sidder virkelig forskelligt på mig.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Bevægelsesfrihed

Bevægelsesfrihed hænger uhjælpeligt sammen med de ovenstående punkter. Et ømt punkt for mig i en del bukser er, at jeg gerne vil have en del ting i mine stiklommer, en lille kniv, papirlommetørklæder, høretelefoner og en telefon. Det kræver gode dybe stiklommer og lidt mere volumen omkring hoften, for jeg ikke mærker indholdet i mine lommer. Især hvis jeg går stejlt op ad en bakke, eller tager lidt ekstra høje skridt.

Derfor tester jeg altid bukser, men høje skridt, lægger ting i lommerne og prøver at squatte ned, for at mærke om jeg har den ønskede bevægelsesfrihed.

Husk at teste/prøv dine bukser med ting i lommen og det bevægelsesmønster du sætter pris på eller skal lave.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Benlængde

Vi har alle forskellige benlængder, for de fleste hænger højde og benlængde rimelig sammen. Du skal dog være opmærksom på at der findes vandrebukser, men rå-længde i benene. Det vil sige at bukserne har ekstra lange ben, og du skal selv lægge de bukser op, så de passer dig bedst. Det har jeg gjort på mange af mine Fjällräven modeller.

Andre modeller og mærker er bukserne ”færdig” når du køber dem. Det gør man kan få dem med elastikker, lynlås, knapluk, gaiterskrog og andre detaljer i bunden ad buksen. Det kræver den passer dig når du prøver den.

Men har du problemer at finde vandrebukser i den rette længde, så se efter de modeller du selv kan lægge op.

Jeg vil meget gerne have lange bukseben, så jeg kan få dem godt ned over støvlerne, så der kommer mindre skidt i støvler.

Flere modeller kan også sættes fast med en krog/gaiterskrog eller bindes til snørebåndene, men det er sjældent nødvendigt.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Lommer

Lommer det er en hel videnskab i sig selv. Nogle fortrækker ikke at have noget i lommerne og derved ikke har behov for dem. Andre som mig kan godt lide at have en del lommer, nok en gammel skade fra militæret. Dog har jeg ofte mindre i lommerne i dag, fordi jeg ofte vandre med en fototaske på maven, når jeg vandrer, her er der plads til nogle af de ting jeg ellers ville have i lommerne.

Jeg vil have gode stiklommer. Jeg elsker også når mine stiklommer har lynlås lukning, så mit indhold ikke falder ud, når jeg kravler rundt og tager billeder eller vælter rundt i teltet. Jeg kan næsten ikke undvære det efter jeg fik det.

Jeg kan også godt lide gode lårlommer, så jeg kan have evt. kamera og kort, men det behov bliver også mindre og mindre, da jeg mest bruger min mobil som kamera, eller kameraet i min fronttaske. Kort er også elektronik for det meste. Så mine behov ændre sig også.

Til gengæld bruger jeg aldrig baglommer.

Husk at tænke igennem hvad du har behov for og ikke behov for. Samt jeg har oplevet flere par bukser, der har så mange lommer omkring livet at bukserne bliver overraskende varme, på grund af de mange lag, og hurtigt kommer til at side dårligt.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Udluftningsmuligheder

Flere og flere vandrebukser kommer med udluftningskanaler, der kan åbnes med en lynlås. Ofte er det på ydersiden af låret eller indersiden. Det kan give noget dejligt luft, når det er varmt. Jeg har i mange år gået efter bukser der kunne lyne benene af, og blive til shorts. Men jeg må indrømme at jeg stort set aldrig gør det på vandreture, fordi jeg kommer igennem områder med buske, brændenælder og andet, hvor jeg ikke har lyst til bare ben.

Jeg er glad for udluftning og vælger det oftere og oftere til ved nye vandrebukser.

Bliver det alt for varmt, åbner jeg også lynlåsen fortil, det giver overraskende meget luft, samt jeg ruller mine bukser op.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Vandrebukser til vinterbrug

Hvis det er vinter vandreture, hvor det er er pænt koldt, så hopper jeg ofte i et par skalbukser, med to lag langt undertøj under.

  • Først et lag netundertøj ”Woolnet” fra Aclima”
  • Så et lag langt uldundertøj, ofte Aclima
  • Sidst, skal bukser, som ofte er skalbukser eller et lignede par som
    • Termik Pant, fra Lundhags (ikke 100% vandtætte, en vinterbuks)

Alt samme ud fra:

Hvad er ”lag på lag princippet”?2022-09-02T12:01:53+02:00

Lag på lag princippet går ud på, at have så meget tøj på, så du kan holde varmen. Men ved at bruge flere lag, får du mere stillestående luft imellem alle lagene der giver ekstra varmen. Men det helt store fordel er at du let kan regulere din temperatur, ved at du kan tage et lag af eller på, for at regulere din temperatur.

Groft sagt kan vi dele lagene op i 3 overordnet grupper af lag, inderlag, mellemlag og yderlag, men du kan godt have flere lag på fra samme gruppe. Derfor kan jeg ikke lide udtrykket ”3-lags princippet”.

 

Billede illustration af lag på lag princippet. 3 forskellige lag, af Erik B. Jørgensen

Vandrebukser med for, til den kolde tid

Der findes modeller af vandrebukser der er isoleret med et ekstra lag fór, det kan være rart når det er varmt, men noget lort når det bliver varmt. Derfor vælger jeg aldrig bukser med fór, fordi jeg vil meget heller have vandrebukser hvor der er plads til et par langeunderbukser i uld, eller netunderbukser i uld inden under. Fordi så kan jeg regulere mine lag.

Er det om vinteren og meget koldt, så tager jeg ofte langeunderbukser på, men så skifter jeg mine vandrebukser ud med skalbukser i bomuld eller nogle vandtætte nogle, hvor der er lidt mere plads, men jeg forsat har lommer og det jeg skal bruge.

Samt jeg har også nogle overtræksbukser, lige som en let dunjakke, bare med kunstfyld, de er gode til dagligdagen, når det er koldt og jeg går en tur.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Vandtætte vandrebukser

Jeg er heller ikke til vandrebukser med vandtætte områder, da jeg synes de bliver for varme. Jeg vil heller have regnbukser med og trække over. Regner det meget en dag, tager jeg et par langeunderbukser på og så regnbukser. Så ryger vandrebukserne i rygsækken i stedet.

Se mere om det her: Valg af regntøj/skaltøj, til friluftsliv og udeliv [Fif og råd]

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Vandrebukser til varme lande/perioder

Skal du til lande hvor du ved det er varmt, så har de flest mærker en eller flere modeller vandrebukser, der er ekstra tynde. De har også ofte lette modeller der kan laves til shorts, hvis du har behov for det.

Det kan være virkelig rart med en ultra tynd vandrebuks i de lande.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Vandrebukser med zip-off

Jeg har haft virkelig mange bukser med zip-off, fordi så have jeg altid muligheden for short. Desværre er Fjällräven holdt om på at lave en af mine yndlingsmodeller som zip-off, øv.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det mest til daglig brug jeg har brug for zip-off, da det sjældent er praktisk at gå i short på tur. Så jeg går mindre om mindre om i om det er zip-off bukser. Da jeg så er hjemme og kan skifte til skorts.

På ture kan jeg smide bukser og gå i underbukser, hvis det kommer en kortvarig hedebølge.

Jeg har også flere gange haft et par gamle løbebukser, som jeg har lavet om til shorts, med på tur. Fordi de er også gode i teltet om aften og kan virke som ekstra isolering under vandrebukser, på dage med kolde vind. De vejr ikke ret meget og er lette at have med.

Det har jeg skrevet om her: Løbebukser til vinterfjeldet og vandreturen, anmeldelse.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Bælte og seler

I og med jeg har en del i mine lommer og hader at føle jeg taber mine bukser, så vil jeg have muligheden for at have et godt bredt bælte på. Det kræver mine vandrebukser har gode brede bælte stropper det har de fleste heldigvis. Nogle modeller vandrebukser har også et indbygget bælte. Ofte synes jeg de bælter for smalle og har en tildens til at løbe op, med belastning, så husk at test det, hvis det er.

På lange vandreture, hvor det går meget op og ned, går jeg ofte med seler. Det er bare dejligt min bukser ikke hænger for langt ned og jeg ikke behøver et alt for stramt bælte. Husk evt. at afkorte dine seler, så justeringsspændet sidder lige hvor de skuldrestropper fra rygsækken hviler. Det kan komme til at gøre pænt ondt.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Er der myg!

Husk også at overveje hvor du skal hen. Skal du til områder med rigtig mange myg. Så tager jeg kraftigere bukser på. Samt jeg søger for de er løse i det, så bukser bevæger sig mere hen over huden, så de har endnu svære ved at stikke mig. Vandreukser der sidder tæt på min ben, fungerer ikke for mig, da jeg synes myggene stikker igennem.

Det samme gælder hvis jeg skal meget uden for stien, og gå i buske, lyng, brændenælder, brombær og andet.

Læs min gode råd til beskyttelse mod myg her: Beskyttelse mod myg og midge [Fif og råd]

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Bukser i alle prisklasser

Du kan få vandrebukser i alle prisklasser. Du kan se på de store mærker inden for friluftsliv, de er ofte dyre men vildt lækre. Dog er der også flere mærker der er billigere og ganske fine.

Du kan også vælge at se på brugt militærbukser i overskudslagere, hvis du vil gå i camouflage. Du kan også være heldig de kan fås i sorte eller grønne. Du skal dog være opmærksom på at hvis du ser på nye militærbukser, så er de også virkelig dyre.

En anden mulighed er også håndværker- /arbejdsbukser. Her kan du også finde virkelig fine og stærke bukser med fine lommer.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Reparation af vandrebukser

Valg af vandrebukser, til friluftsliv, Reparation af vandrebukser af Erik B. Jørgensen

Husk som friluftsmenneske, så er en symaskine ens ven. Fordi udstyr går i stykker og/eller skal forbedres.

Mange vandrebukser bliver slidt over tid, f.eks. i bunden af benene, skridtet eller lommerne får huller, så er det guld værd og godt at kunne reparere sine vandrebukser. Mere her: Symaskine et “must”, til friluftsliv

Jeg har haft lommer der var slidt op i bunden og toppe på mine Makke Pants fra Lundhags, som jeg så kunne forlænge levetiden på. Mine Gaiter Trousers No. 1 fra Fjällräven, skulle lappes ned ved benene der var slidt at hårdt terræn. Samt min Abisko Trousers fra Fjällräven, kommer i rå-længde som nye så de skal lægges op.

Kan du ikke selv sy så må du spørge rundt i familien. Samt flere friluftsbutikker er begyndt at få små værksteder hvor du kan komme ind og få udstyr repareret.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Min vandrebukser igennem tiderne

Herunder har jeg prøvet at liste alle de vandrebukser jeg har haft i mit liv. Jeg kan ikke udelukke jeg har glemt en enkelt eller to. Jeg håber det kan give noget inspiration.

Husk jeg har lagt fra prøvet alle mærker og modeller, så der kan let være andre lækre vandrebukser derude, jeg ikke kender til!

Vandrebukser jeg har haft, har og bruger


Mand Harzen Outdoor Bukser, Arctic Outdoor (Under test)

Vandrebukser igennem tiderne, Mand Harzen Outdoor Bukser, Arctic OutdoorJeg er ved at teste det nyere mærke Arctic Outdoor vandrebukser, Mand Harzen Outdoor Bukser. De er superlækre i stoffet, men jeg skal lige prøve dem af, da der lidt med lommerne som jeg skal se om jeg kan vænne mig til, eller ej, samt pasform passer ikke helt til mig, de er for tætte i lårene.

.

.


Makke Pants, Lundhags (Bruger forsat)

Vandrebukser igennem tiderne, Makke Pants, LundhagsMin absolut yndlings vandrebuks, til vandreture. Jeg købte mit første par til "Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Grønland" 2021, hvor min datter og jeg også gik nogle ture, ud over at padle dobbeltkajak. Så har jeg brugt dem på en masse mikroeventyr og ture. For de til slut stod den helt stor prøve på "Finland på langs – til fods" 2023. De er godt slidt nu, primært i lommerne, efter omkring 2.300 km. Har skaffet et par til at erstatte dem.

Anmeldelse her: Lundhags, Makke Pants, vandrebuks [Anmeldelse]

.


RVRC GP Pro Pants, RevolutionRace

Vandrebukser igennem tiderne, RVRC GP Pro Pants, RevolutionRaceVandrebuks jeg kortvarigt testede. De kunne ikke slå min andre bukser. Så dem kommer jeg ikke til at bruge mere. Da jeg fortrækker at gå i det jeg bedst kan lide.

Du kan se mit første indtryk her: Revolutionrace, vandrebukser RVRC GP Pro Pants og skjorten Campfire Shirt

.

.


Lappmark Ultra buks, Pinewood

Vandrebukser igennem tiderne, Lappmark Ultra buks, PinewoodEndnu en vandrebuks jeg skulle test. Primært for at prøve noget der er i mellem-prisklassen. Den har nogle fine detaljer, men kunne ikke rigtig slå mine andre af pinden.

Anmeldelse her: Anmeldelse: Pinewood Lappmark Ultra buks, vandrebukser 2019

.

.


Keb Gaiter Trousers Men, Fjällräven  (Bør bruges)

Vandrebukser igennem tiderne, Keb Gaiter Trousers Men, FjällrävenJeg købte Keb Gaiter Trousers Men som en ny vandrebuks for at se om jeg kunne finde en afløser til nogle af mine andre Fjällräven bukser. Det er en stærk og fin vandrebuks, med lidt strækstof der giver en god pasform. Igen bliv jeg lidt ramt af lårlommerne er på forsiden, og jeg fortrød at jeg havde valgt dem i blå, fordi knæ og røv også er lyseblå, virker de hurtigt beskidte.

Men de har fine udluftninger i siderne, har zip-off ben, og fine gaiters funktion i bunden.

En vandrebuks jeg burde bruge noget mere, men af en eller anden grund bliver de liggende.


Sawhorse™ Convertible Pant, Mountain Hardwear (udgået)

Vandrebukser igennem tiderne, Sawhorse™ Convertible Pant, Mountain HardwearSawhorse™ Convertible Pant fra Mountain Hardwear var også med under "Yukon River, Eventyrlige Yukon" 2016. Det er en lettere vandrebuks, med zip-off, og lidt anderledes sidelomme, har kun en. En vandrebuks der virkede, som jeg har brugt lidt som en sommerbuks, mest til dagligdags brug. Den virker, men ikke nok til at blive en ynglings vandrebuks.

Anmeldelse her: Anmeldelse vandrebukser, Sawhorse™ Convertible Pant fra Mountain Hardwear 2016

.


Rugged II Mountain Pant, Haglöfs (udgået)

Vandrebukser igennem tiderne, Rugged II Mountain Pant, HaglöfsRugged II Mountain Pant fra Haglöfs er en kraftig vandrebuks, som både min kone og jeg brugt når vi vandrede under "Yukon River, Eventyrlige Yukon" 2016. En vandrebuks jeg var glad for den gang, på nær de små stiklommer. Men efterfølgende følelse buksen ikke bedre end mine andre bukser, den sidder også lidt anderledes i skridte. Så som om den har en masse kvalitet, kunne da ikke vinde over mine andre modeller.

Anmeldelse her: Anmeldelse af Rugged II Mountain Pant, Haglöfs s2016

.


Gaiter Trousers No. 1, Fjällräven (Bruger forsat)

Vandrebukser igennem tiderne, Gaiter Trousers No. 1, FjällrävenGaiter Trousers No. 1 fra Fjällräven er en kampvogn af en vandrebuks. Det er en vandrebuks til det hårde terræn, uden for spor, som skal kunne holde til næsten alt. Jeg brugt dem under "Alaska på tværs" 2014 hvor de fik godt med tæsk i løbet af de 900 km jeg gik uden for sti og vej. Samt de kunne stå i mod den kraftige slid og de massive myggeangreb til tider. Jeg har forsat et par, de først er slidt op. De er næsten for tunge, så ofte må jeg både have seler og bælte på. De kom mest frem om vinteren eller når det er virkelig hårdt terræn.

Anmeldelse her: Gaiter Trousers No. 1 fra Fjällräven, vandrebukser, test/anmeldelse 2015

.


Abisko Trousers, Fjällräven (Bruger forsat)

Vandrebukser igennem tiderne, Abisko Trousers, FjällrävenAbisko Trousers fra Fjällräven er ikke min vandrebuks, men min dagligdags og ”pæne” buks til alt hvad jeg laver. Det er ”afløseren” til mine elskede Abisko Zip Off Trousers, Fjällräven, da de udgik (mere herunder). Jeg elsker bukserne da de er simple, stiklommer med lynlås, og gode lårlommer, men også er pæne og simple. Har 5 par, bare for at være sikker, hvis de pludselig udgår.

.

.


Abisko Zip Off Trousers, Fjällräven (udgået)  (Bruger forsat)

Vandrebukser igennem tiderne, Abisko Zip Off Trousers, FjällrävenNok en af de vandrebukser jeg har været mest glade for igennem tiderne. Abisko Zip Off Trousers fra Fjällräven havde alt. Den var forholdsvis let, sidder perfekt på mig, dejlige stiklommer med lynlås, gode sidelommer, ellers helt enkle og zip-off, til de varme perioder.

Først gang jeg trak i bukserne, var i 2012 under "Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland". Jeg brugte dem i mange år efterfølgende, og har nok haft omkring 4 par. Men den udgik og jeg har i 2023 forsat to par tilbage, men de er mere til arbejde, da de næsten er slidt op. Det var også mine dagligdags bukser til alt i mange år. Nu er det afløseren uden zip, herover. Æret være deres minde!

Anmeldelse her: Abisko Zip Off Trousers, Fjällräven vandrebukser, anmeldelse 2012

.


Greenland, Fjällräven?

Vandrebukser igennem tiderne, Fjallraven, 1993 Lofoten, NorgeI konfirmationsgave i 1989, fik jeg mit første rigtig par vandrebukser og tilhøre jakke. Dem brugte jeg i mange år, til fjeldture, spejder og fisketure. Har forsat jakke, men det er mange år siden jeg har haft den på. Men jeg fik sætte i en god størrelse, så jeg kunne vokse i det, så jeg kan forsat passe jakken. Jeg er ikke 100% på modellen, men mit bedst gæt er det er en "Vilmarksbuks".

.

.


US kampbukser

Vandrebukser igennem tiderne, US kampuniform 1980erneDa jeg var omkring en 12 år, fik jeg en Amerikansk kampuniform fra Overskudslageret i Assens. Et sæt som over tog til fisketure, spejder og røver og leg.

.

.

.


M/58 Kampbukser

Vandrebukser igennem tiderne, M:58 KampbukserMin først sådan rigtige vandrebukser, dog mere til at gå og fiske i, og lege røver og soldater. Var et par brugt M/58 kampbukser. De var lidt store, med sad godt. Jeg synes det var sejt med alle lommer, med knaplukning og de var ikke til at slide op.  Det var nogle bukser jeg ”arvede” fra en gammel hjemmeværns mand.

.

.

Tilbage til Indholdsfortegnelse


Jeg håber ovenstående har givet dig noget at tænke over når du skal finde vandrebukser og det bliver lettere for dig. Husk også modeller har det med at udgår, så finder du den perfekt vandrebuks, så overvej at købe et par ekstra eller to til lager. Andre gange er det også dejligt nok at blive tvunget over i en anden model/mærke.

Erik

Relateret indlæg

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Støt det jeg laver!

Hvis du vil støtte det jeg laver og ønsker at købe grej online, så støtter følgende butikker mit arbejde (for at støtte skal du gå igennem de her link):

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Indlægget er opdateret: 23. februar 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.

Del dette indlæg! Vælge platform her:

Om forfatteren:

Eventyrer, foredragsholder, forfatter og guide. Jeg har valgt at skrive en masse om mine oplevelser, ekspeditioner og give mine erfaringer fra mig her. Du vil finde en del grammatiske-/stavefejl. Det er ikke et udtryk for manglende interesse eller grundighed, men blot et resultat af en normal ordblindhed. Er det noget der står uklart, så sig endelig til.

6 kommentarer

  1. Erik B. Jørgensen 29. december 2022 af 19:26

    Hej Morten
    Det er ikke sådan jeg har prøvet ret mange bukser inden for det.
    Men jeg er virkelig glad for Endura-tøj, til cykeltur. De bukser jeg har er Endura, MT500 Waterproof Trouser II, de har dog ikke udluftning, da ikke skal bruge det i regnvejr og jeg køre sjældent i dem, når det ikke regner, så skal det være koldt.
    De kan åbnes ved ankel, så jeg lige kan få dem på og af, med min lette støvler. De er små i størrelsen, så jeg har normalt XL, få gang L, men dem her har jeg i XXL. Men har ikke lynlås ved hoften, det skal jeg heller ikke bruge.
    Tænker dog ikke de opfylder alle de krave, men har ikke andre bud.
    Min jakke er en Endura Mens MT500 Waterproof Jacket i XXl (også en gang større end normalt), den har udluftning.
    God jagt

  2. Morten Rostgaard Olsen 29. december 2022 af 17:26

    Hej Erik, jeg søger et sæt gode vandtætte bukser til bikepacking brug. Bukser som man let kan tage af, med sko eller støvler på. Desuden skal man kunne l’lufte ud’ i dem (lynlåse ved hofte og ankler). Det er en jungle ;-) På forhånd tak for assistance. Mvh Morten

  3. Erik B. Jørgensen 29. oktober 2021 af 23:01

    Velbekomme👍 Ja du må have lidt Helosan og tilbage på ulvejagt😊

  4. Morten Winter 29. oktober 2021 af 22:53

    Så må jeg simpelthen undersøge Helosan! tak for råddet 👍 jeg var på ulve “jagt”, nærmere sightseeing for få uger tilbage og jeg måtte droppe den sidste dag pga slidsår. Det sucks! 😑

    Aclimas produkter virker også bare! Mindes også du nævner dem på andre videoer. Jeg vil super gerne prøve deres merinoulds overall. Mest fordi der ikke bliver skabt en luftkanal omkring lænden når man bukker sig ned 🙂

    Og iøvrigt… Skide god weekend 😀

  5. Erik B. Jørgensen 29. oktober 2021 af 21:13

    HeJ Morten
    Tak for de pæne ord. Sjovt at høre dine erfaringer👍
    Personligt har jeg stort set aldrig slidsår på inderlårene. Jeg får mere mellem balderne. Jeg smør mig ofte med Helosan, så køre det. Ellers går jeg altid med uld underbukser fra Aclima, de gør det godt for mig😊

  6. Morten Winter 29. oktober 2021 af 19:47

    Dejligt dybdegående indlæg med mange perspektiver. Jeg er fan af Fjällraven bukser, der er bare god plads til klatring osv.

    Personligt er jeg også interesseret i hvad DU gør for at modvirke ting som slidsår på inderlår, deroppe hvor man ikke vil have slidsår :D er det bestemte underbukser eller hvordan?

    Mvh Morten

Læg en kommentar

Go to Top