Til Thyborøn i modvind

Lejer / dag: 9/11 Thyborøn
Pos (google) N 56.70445 E 08.20663
Distance roet: 24,85 km
Rotid:  4 timer og 50 min
Vejr -5 til 0 grader, 6/8 til 8/8 mellem til lave, lette snebyger. Vind 6 til 8 m/s stød på 10 m/s fra Øst og Nordøst. Bølger 30 cm fra Nordøst. Dønninger 1 til 2,5 meter, store og bløde fra Nordvest (fine at sejle i)

Selv om jeg har haft det som blommen i et æg, her i Fjaltring, så var jeg nu glad for at vejret var blevet til at sejle i.

Jeg stod op kl. 0620 fik pakket, igen det store morgenbord. Vi fik pakket det hele på en bobslæde, i en rygsæk og en stang over mine skuldre. Der blev sagt farvel og Jacob og jeg begav os mod vandet 400 meter, igennem div. snedriver, m.v. ingen der kommer ud og køre her.

Ved vandet fik vi gravet min kajak fri og bakket bunden fri for is. Så skulle der pakkes, synes altid det tager lang tid.

Vi fik besøg af hele familien, så jeg fik sagt farvel igen, før jeg fik den sidste hjælpen hånd ud i vandet og kunne tage af sted. Vandet var fint, bølgerne var ikke ret store og bløde, så de første 4 km gik hurtigt, herefter dreje jeg mere mod Nordøst ved Bov Bjerg, så fik jeg modvind og lidt større dønninger, selv om dønninger var mellem 1 og 2,5 meter var der langt mellem de store, samt de var bløde, så man kunne nemt blive ved med at ro. Det var helt eventyrligt smukt. Klitterne var dækket i sne og man kunne se de store snedriver gå helt ned til vandet. Skyerne var lave, men der var små huller rundt omkring, så alt fik en flot blå farve. Humøret var stort, selv om der kom en del islag på mig og min kajak.

Igen var der mange fugle og 5 sæler lage vejen forbi i dag. Kun 8 mennesker fandt vej til strande i dag.

Dejligt at føle at man kommer fremad, blev dog lidt snydt da jeg ikke så på min gps, troede jeg var ved Thyborøn før end jeg var, men da jeg kom til Thyborøn, var min rotid ved at være gået, samt det blæst op og sigten var kun 1,5 til 2 km, så krydset af Thyborøn kanalen, blev udsat til bedre vejr og når jeg er frisk. Gik en del skibe ud og ind, mens jeg roede i land. Brugte en høfde til at få læg for dønningerne så jeg kunne kom stille og roligt i land. Ren Grønland at slå telt, jeg kunne få teltet ned imellem to snedriver, samt lave sneklodser til kanterne. Nu sidder jeg i mit dejlige varme telt og kikker på kort til i morgen.

GPS trackeren virkede stort set, var et udfald, det er lavet så min rute vil blive en fremover selv om jeg får udfald. Husk det kun teknik og et forsøg, så hvis intet signal, ikke ens betydende med jeg er stoppet eller i nød.

Erik

Comments (4)

 • Hej Erik,
  Det går sgu da godt, fedt at se.
  du sejler sgu godt nok med meget udstyr.
  Hvilken tørdragt sejler du i og hvordan er den.

  Med venlig hilsen

  Thomas

  Thomas Bechmann
 • Hej Bruun. Fedt at følge dig på hjemmesiden. Sker hver dag. Godt gået og rigtig levende beskrevet. Man bliver helt misundelig, hvis man da lige ser bort fra din tørkost..

  Pøj, pøj.

  Nicolaj

  Nicolaj Philipsen
 • Hej Erik

  Det er dejligt for os læsere at du får en overliggerdag ind imellem – så du får ekstra tid til at skrive på bloggen. Det er selvfølgelig træls for dig hvis der bliver for mange af dem.

  Det må godt nok være en rummelig kajak du ror rundt i, med alt det grej du efterhånden remser op. Hvis du får tid på et tidspunkt kunne jeg godt tænke mig en liste over grej du har med.

  Det var spændende at høre hvordan du holder tingene tørre undervejs.

  Det er et stort projekt du er gået i gang, men herfra ønskes du en rigtig god tur – det er jo (nogenlunde) godt vejr 😉

  Venlig hilsen Helge

 • Hej Erik, dejligt at se du kommer nordpå – langsomt men dog sikkert. Tak for din forklaring omkring handskerne. Jeg har netop købt et par seal-skinz, de skulle efter fabrikantens oplysninger ikke kunne blive våde, men lad os nu se. Jeg ønsker at du må få nogle gode dage med fint rovejr.
  Iøvrigt er det smart med den nye funktion, så man kan følge med i dine fremskridt.

  Ole Tang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.