Jeg har været heldig at få lov til at sejle en masse tur i en ny designe kajak, fra Arrowkayaks en kajak der er designet til at lege i bølger, osv. Men har vist sig at være super kajak til mange ting. Jeg har leget i bølger med den, var dog en del i vandet, fordi jeg er ved at lære det, men sjovt er det. Samt på en del små dagsture hvor jeg har leget, sejlet igennem, hygget mig, m.v. Testen her er fra et uge kursus ved Nicus Nature, EPP 1 og 2, med 2 dags teknik og en super fed 3 dags tur i det sydfynske øhav.

Forudsætninger:

Min erfaring ligger mest fra ture og ekspeditioner, har ikke den store teknisk viden, men se mest praktisk på det. Har sejlet meget i foldekajakker. Samt været rundt i en del forskellige kajakker på det sidste under instruktion og leg.

Pakning:

Det viste sig at ArrowPlay har rigtigt meget plads.

Bagerste lastrum, har meget plads, da en dagluge er placeret foran cockpittet, det er godt der er en aflange luge, så man kan lægge sin pakposer ned på siden og skubbe dem på plads, gør man kan pakke rummet helt op. Hvis man får små poser, teltstænger, osv. pakket godt op omkring, finneboksen, kan rummet unyttes 100%. Kan godt lide at rummet er stort og i et, gør man får mere ud af pladsen.

Forreste lastrum, er meget rummeligt da ArrowPlay, har fået ekstra volumen for ikke at dykke i bølgerne når man bruger den til at surfe bølger. Det gør at man virkelig har meget plads at pakke i. Man skal sørger for at pakke i mange små poser da, lugen er rund og lidt mindre end bagerste lug. Men det gør ikke det store, da store poser i forvejen er svære at pakke og bør undgås.

Der kunne blive endnu mere plads da der var meget friplads fra min fødder og frem til forrest skot og jeg er 187 cm høj, så hvis det var min egen, ville jeg få rykket forrest skot, nærmere min fødder (hvilket er muligt at bestille)

I stedet for en dagluge bag ved, er der en lidt mindre foran cockpittet. Det er ikke så stort, men man kan have lidt solcreme, kiks, snaks, solbriller, eller andre små ting, til i løbet af dagen.

Personligt savnede jeg ikke daglugen da jeg har vand på fordækket, og kan have mine mellem måltider foran mig. Til de større pauser er jeg alligevel i land, og kan tag min ting i forreste eller bagerste pakluge.

Der er lidt langt frem til forreste elastik, men dette passer mig meget godt da, jeg har lange arme så min pagaj arbejder i området foran cockpittet og dagslugen foran.

Samt en dagluge bag ved Cockpittet vil ødelægge det dejlige store rum, man har. Tror to mindre rum vil gøre pakning svære.

 

Sejl egenskaber:

Jeg følte den skar og gled rigtig godt igennem vand selv med læs, jeg havde stadig nemt ved at lægge den på kant, lege, vende rundt. Havde en virkelig god føles, det er en af de kajakker hvor jeg sidder bedst, der er god plads til benene, benstøtterne nemme at justere, sædet er behageligt, samt knæstøtterne gør jeg følger jeg har kajakken på.

Det eneste jeg savner er, at benstøtterne kan hvæs lidt mere, så kan træde lidt mere naturligt.

 

Overordnet:

En kajak der er god plads, sejl dejligt og ligge stabilt, men mulighed for at lege, på turen.  Kan nemt se mig i en ArrowPlay på fremtidige ture.

Kunne godt tænke mig at prøve den op imod, nogle klassiske ekspeditions kajakker, fordi jeg tror den vil klar sig rigtigt godt, selv her langt fra dens designers tanker. Både volumenmæssigt, hurtighed, sikkerhed, m.v.

 

Forslag til forbedringer:

– Dagslugen kan godt gøres dybere uden, det gøre noget for pladsen til benene. Så kan indeholde mere.

– Benstøtter må gerne kunne hvæs mere, så kan træde lidt mere naturligt (rette på nye model fra 2010)

– Ekstra beslag og snor på siden af forreste dagsluge, så kan klikke kort fast, osv. (er på nye model fra 2010)

Se meget mere på Arrowkayaks samt prøv den selv ved Nicus Nature. Kommer også på kajakmessen ved Svendborg havn 1 aug. 2009

God fornøjelse

Erik