Telefon Sonim XP3 til Kajak

En vandfast telefon, er vigtig for mig, fordi jeg stoler ikke på vandtætte poser og elektronik i længden. Det at kunne få kontakt, i nødsituationer hurtigt, at få råd og vejledning, m.v. er en stor del af det at være på tur, for mig.

Mit valg har været en Sonim XP3 det sidste 8 måneder. Købt ved DLG

Den først havde jeg siden juli, altid virket, den holdt 3 dage på ”Danmark rundt i kajak – vinter”, meget underligt, viste ikke hvad sket, fik en ny. Den holdt i 4 dage. Fik en ny, den holdt resten af turen uden problemer. Min teori var at kulden og saltvandet der tog livet af dem? Men de blev byttet uden problemer.

Ellers virker den godt, den har en rimelig lyd, dog måtte jeg ofte blæse grødis ud af højtaleren for at kunne høre. Den er ok at betjene med et lag luffer på, så man ikke får alt for kolde finger.

Det eneste arvelige er at dens låse tast, er kun at trykke en tast nede ”*”, vil meget heller have man skal trykke på to taster, for den ikke låses op, ved et uheld.

Glæder mig til den nye model med radio kommer, hvis det gør at man kan få et vandtæt headsæt til også, ville være dejligt at kunne høre radio / musik, samt man kunne tag sin telefon.

Må indrømme at nogen dag på min tur Danmark rundt, var jeg ved at slukke min telefon, så mange der ringede, men når jeg havde aftaler med haven og andre om at ringe med vejr, osv. kunne jeg ikke slukke. Min familie havde jeg aftalt med de først måtte ringe når jeg var gået på land hvis det ikke var vigtigt.

Ellers har jeg lavet en lang rem til den, så jeg kan havde den om hals og gemt væk i min flydevest.

Se mere på Somin hjemmeside. Se Youtube test video på Dansk her under.

Se også mine nyeste erfaringer her https://komud.dk/rettelse-til-sonim-anmeldelse

Erik

2 Comments on “Telefon Sonim XP3 til Kajak”

 1. Hej Jacob

  Nej jeg har den første model, det er “kun” en telefon. Nyere modeller har også radio. Men jeg har som sagt ødelagt 2 telefoner, den sidste har holdt godt. Jeg har slet ikke set de andre modeller i Danmark. Jeg ville personligt altid vælge en GPS, som er pakket i noget vandtæt, men jeg bruger den også til mere. Fordi jeg må indrømme at alt hvad de siger er vandtæt, synes jeg går til i saltvand.
  Men hvis du finder den og tester den, høre jeg gerne fra dig igen.
  Mvh
  Erik

 2. Hej Erik

  Har du den Sonim, der har GPS indbygget?

  Har selv overvejet Sonim XP3 Quest – specielt hvis den også kunne erstatte en simpel GPS som eTrex.

  Har personligt kun behov for en GPS, der kan vise en kurs til waypoints og ellers måle hastighed og afstand.

  Er dog lettere skeptisk, da en del skriver, at deres Sonim’er pludselig har stoppet med at virke – og så kan den jo være nok så holdbar og vandtæt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *