En vandfast telefon, er vigtig for mig, fordi jeg stoler ikke på vandtætte poser og elektronik i længden. Det at kunne få kontakt, i nødsituationer hurtigt, at få råd og vejledning, m.v. er en stor del af det at være på tur, for mig.

Mit valg har været en Sonim XP3 det sidste 8 måneder. Købt ved DLG

Den først havde jeg siden juli, altid virket, den holdt 3 dage på ”Danmark rundt i kajak – vinter”, meget underligt, viste ikke hvad sket, fik en ny. Den holdt i 4 dage. Fik en ny, den holdt resten af turen uden problemer. Min teori var at kulden og saltvandet der tog livet af dem? Men de blev byttet uden problemer.

Ellers virker den godt, den har en rimelig lyd, dog måtte jeg ofte blæse grødis ud af højtaleren for at kunne høre. Den er ok at betjene med et lag luffer på, så man ikke får alt for kolde finger.

Det eneste arvelige er at dens låse tast, er kun at trykke en tast nede ”*”, vil meget heller have man skal trykke på to taster, for den ikke låses op, ved et uheld.

Glæder mig til den nye model med radio kommer, hvis det gør at man kan få et vandtæt headsæt til også, ville være dejligt at kunne høre radio / musik, samt man kunne tag sin telefon.

Må indrømme at nogen dag på min tur Danmark rundt, var jeg ved at slukke min telefon, så mange der ringede, men når jeg havde aftaler med haven og andre om at ringe med vejr, osv. kunne jeg ikke slukke. Min familie havde jeg aftalt med de først måtte ringe når jeg var gået på land hvis det ikke var vigtigt.

Ellers har jeg lavet en lang rem til den, så jeg kan havde den om hals og gemt væk i min flydevest.

Se mere på Somin hjemmeside. Se Youtube test video på Dansk her under.

Se også mine nyeste erfaringer her https://komud.dk/rettelse-til-sonim-anmeldelse

Erik